Μαθήματα ζωής από την Ομάδα διάσωσης

Με μια  βιωματική δραστηριότητα, που κράτησε 3 ώρες και που θα την θυμούνται σε όλη τους την ζωή, ήρθαν σήμερα σε επαφή οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θερμής. Με οδηγού 6 εθελοντές της  Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης διδάχτηκαν, πώς να κάνουν τεχνητή αναπνοή και να δίνουν το  φιλί της ζωής σε ένα άνθρωπο που δεν αναπνέει, με ποιούς τρόπους σώζουμε ανθρώπους,  που κινδυνεύουν στη θάλασσα, πως μπορούμε να σβήσουμε μια μικρή φωτιά. 

.........................................................................

Η εκπαίδευση έγινε σε 3  σταθμούς,  όπου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα υλικά του εκάστοτε τομέα διάσωσης και μπήκαν για λίγο στην θέση του διασώστη. Η ομάδα έφερε μαζί και το πυροσβεστικό τη όχημα καθώς και πλήθος από αντικείμενα και εξοπλισμό, για να δουν οι μαθητές πως ντύνεται ένας διασώστης.

....................................................................

Όλοι οι εθελοντές ήταν πιστοποιημένοι στα αντικείμενα που παρουσίασαν και μετέδωσαν καταπληκτικές εμπειρίες στα παιδιά και το μήνυμα πως η πρόληψη, η προετοιμασία και η γνώση μπορεί να σώσουν ζωές.  Και  φυσικά ότι ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής,

...................................................................

Εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου (δάσκαλοι, γονείς , μαθητές) ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτήν την μοναδική εμπειρία, που μας πρόσφεραν σήμερα.  

...................................................................

Και μια ευχή:  Μακάρι να βρεθεί κάποιος να στηρίξει την Ομάδα Διάσωσης , ώστε αυτή την επίδειξη που έκανε σήμερα στο σχολείο μας να την κάνει σε όλες τις σχολικές μονάδες της Λέσβου

 

Το παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αποτελείται από εθελοντές, οι οποίοι επιχειρούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο Νομό Λέσβου, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό εφόσον τους ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Οι εθελοντές εξειδικεύονται σε διάφορους τομείς δράσης, όπως την Διάσωση στη Θάλασσα, σε Α΄ βοήθειες, ορεινή διάσωση και σε περιπτώσεις αντιμετώπισης καταστροφών όπως σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ