Καθαρίσαμε μόνοι μας το σχολείο μας

Πλησιάζουν οι μέρες του Αγιασμού, που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και το σχολείο πρέπει να υποδεχτεί τη νέα χρονιά καθαρό και περιποιημένο. Και επειδή όλοι το νοιώθουμε σαν το σπίτι μας ανασκουμπωθήκαμε να το συμμαζέψουμε.   

Έτσι  η καθαρίστρια ανέλαβε τον εσωτερικό χώρο και δυό δάσκαλοι με συμμάχους 7 μαθητές την αυλή, που από το σκουπίδια και τα χόρτα είχε γίνει αγνώριστη. Και την κάναμε «γυαλί».Ξεχορταρίσαμε, μαζέψαμε τα κάθε λογής αντικείμενα,που είχαν ξεμείνει,  κόψαμε επικίνδυνα κλαδιά και  μαζέψαμε 8 μεγάλες σακούλες και 2 κάδους σκουπιδιών.Προηγουμένως 2 γονείς- ο ένας με το αλυσοπρίονό του και ο δεύτερος με το θαμνοκοπτικό του - είχαν φροντίσει να κόψουν όλα τα επικίνδυνα κλαδιά και θάμνους για τα παιδιά.Τα κομμένα κλαδιά μαζεύτηκαν βουνό για να  τα πάρει το αυτοκίνητο του Δήμου.

Η εθελοντική παρέμβαση για τον καθαρισμό της σχολικής μονάδας  συμπληρώθηκε από τον πρώην Δήμαρχο και μέλος της  περιβαλλοντικής ομάδας του Σχολείου Δημ. Καμενή , που ήρθε με το πλυστικό του μηχάνημα και καθάρισε  τα σκαλοπάτια στις δύο εξωτερικές σκάλες του διδακτηρίου καθώς και το χώρο του παρακείμενου Ηρώου Πεσόντων της κωμόπολης.  

Ήταν μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη ότι δάσκαλοι,  γονείς  και μαθητές  νοιώθουν το σχολείο και τον περιβάλλοντα χώρο του  σαν το σπίτι τους  και το φροντίζουν ανάλογα   

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ