Γνωρίζοντας τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική

Έναν από τους πιο  όμορφους χώρους, που  υπάρχουν στη Θερμή - και σε ολόκληρη τη Λέσβο - γνώρισαν οι 18 μαθητές μας, που  συμμετείχαν στο β΄μέρος της ξενάγησης του OPEN LESVOS  (για ενδιφέροντα κτήρια της Λέσβου ) το Σάββατο το πρωί. Ο χώρος είναι σχετικά άγνωστος στους πολλούς και βρίσκεται στην παραλία της Θερμής.

Πρόκειται για το συγκρότημα «Δάφνις και Χλόη», πρώην ενοικιαζόμενα «Καλλιθέα», που αγοράστηκε και ανακαινίστηκε με μεράκι από τον ιδιοκτήτη του HOTEL VOTSALA, αρχιτέκτονα Γιάννη Τρουμπούνη.

Με φανταστικούς ημιυπαίθριους χώρους, κατασκευασμένους σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και πνιγμένο στο γκαζόν και το πράσινο, το συγκρότημα σε «αιχμαλωτίζει» με την πρώτη ματιά.  Δεν είναι τυχαία, η αυξημένη πληρότητα των δωματίων του όλο το χρόνο, ιδίως από βορειοευρωπαίους επισκέπτες.

Είναι ιδανικό για οικογένειες, αφού διαθέτει πισίνα, όργανα παιδικής χαράς , αμφιθέατρο για εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Χαρακτηριστικό του η διακριτικότητα και η ηρεμία , αφού τίποτα δεν μαρτυρά, ότι πίσω από τη μεγάλη ξύλινη αυλόπορτα βρίσκεται ένας τέτοιος παραδεισένιος χώρος.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ