Γλυκό κολοκύθι από τον κήπο μας

Μια  γλυκιά και ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα στο σχολείο. Οι κολοκύθες του σχολικού  κήπου, που τις φρόντισε ο κ. Άγγελος Σιδεράς  και τις  κόψαμε μέσα στο  καλοκαίρι έγιναν 15 βαζάκια νοστιμότατο γλυκό κουταλιού.  

Μας  το έφτιαξε και μας το έφερε σήμερα συσκευασμένο η «χρυσοχέρα» Βάσω, η μητέρα του μαθητή μας Δημήτρη Καραχαρίση.  Όλοι μείναμε κατενθουσιασμένοι με τη γεύση και ευχαριστήσαμε θερμά τη Βάσω,  που πέτυχε να μας φτιάξει ένα τόσο νόστιμο και δύσκολο στην παρασκευή του γλυκό, αφού για να γίνει τραγανό χρησιμοποιείται ακόμα και ...ασβέστης!   

Με  το γλυκό θα τρατάρουμε τους επισκέπτες μας,  ενώ στα  βαζάκια θα μπουν ετικέτες με το λογότυπο  του σχολείου για να το στέλνουμε σαν δώρο σε όσους βοηθούν και στηρίζουν το σχολείο.

 

> Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι γνωστή από την αρχαιότητα στην Ελλάδα  και  χρήσιμη λόγω της δυνατότητας της να χρησιμοποιείται και το  χειμώνα σε εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία  .  

> Οι ινδιάνοι στην Αμερικανοί τη θεωρούσαν τόσο θρεπτική, που την έθαβαν μαζί με τους νεκρούς, γιατί πίστευαν ότι  τους χάριζε δύναμη στο τελευταίο τους ταξίδι

> Οι σπόροι της - ο γνωστός  πασατέμπος - είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο  μας βοηθά να αποκτήσουμε  υγιή οστά και  ισχυρό νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ