Διαγωνισμός "πρωτότυπης γλάστρας"

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ  ΓΛΑΣΤΡΑΣ» 

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΕΩΝ

 

  H  Αυλή του Δημ. Σχ. Ωρεών , γέμισε  χρώματα και αρώματα, αφού έγινε σήμερα η βράβευση της πιο «πρωτότυπης γλάστρας», στα πλαίσια του ομώνυμου διαγωνισμού. Ο  εν λόγω διαγωνισμός είχε προκηρυχτεί  στα τέλη Φεβρουαρίου από την Περιβαλλοντική ομάδα (τάξη Γ΄) του σχολείου, με αφορμή το περιβαλλοντικό πρόγραμμα»: Η Αυλή των Χρωμάτων και των Αρωμάτων-Αρωματικά φυτά και βότανα» που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπό την ευθύνη και τον συντονισμό της Δ/ντριας του σχολείου, Τσελίκα Χριστούλας. Απευθυνόταν σε όλη τη σχολική κοινότητα και οι συμμετέχοντες μαθητές έβαλαν τα δυνατά τους όπου,με αγάπη, χαρά, μεράκι και φαντασία, δημιούργησαν υπέροχες κατασκευές με το προαναφερθέν θέμα. Οι ψηφίσαντες που ήταν όλοι οι μαθητές της σχολικής κοινότητας, εκτός αυτών που συμμετείχαν με έργα τους στο διαγωνισμό , καθώς και εκπ/κοί  βρέθηκαν σε μεγάλο δίλλημα για το «πού θα δώσουν την ψήφο τους, αφού οι κατασκευές ήταν πραγματικά η μία πιο πρωτότυπη από την άλλη!

Τελικά το πρώτο βραβείο που ήταν ένα tablet, προσφορά της δήμου μα,ς  έλαβε ο μαθητής της  Β΄ τάξης, Νάκος Πέτρος με το έργο αριθμού  «19» ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά συμμετοχής και δώρα παιδαγωγικού χαρακτήρα.

Είναι πολύ σημαντικό να κινητοποιούμε τους μαθητές μας σε δράσεις βιωματικού περιεχομένου και γιατί όχι να εμπλέκουμε και τους γονείς στη συνδημιουργία με τα παιδιά τους. Η  εκπ/ση όπως είχε πει ο Ηuck, «πρέπει να απευθύνεται όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην καρδιά».

Συγγραφέας: 
christine.