Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Εύβοιας

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή
2019-2020
Αειφόρο Σχολείο
2020-2021
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2021-2022
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2022-2023
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

18.1.2024

Γέμισε χρώματα και αρώματα ,σήμερα το σχολείο μας....Αξιοποιούμε τα μανταρίνια από τη μανταρινιά της Αυλής μας(στα πλαίσια του project :"Βιοποικιλότητα της Αυλής του σχολείου μας"και φτιαχνουμε σοκολατάκια για όλους...Αλλά και μαρμελάδα μανταρίνι ...Ευχαριστούμε τη συνάδελφο,Γιαννακοπούλου Γιαννούλα για την πολύτιμη βοηθειά της,καθώς και τη μαμά,Ειρήνη Καραγιανάκη

24.11.2023

Μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα των γιορτών...Αρχίζουμε τον στολισμό του σχολείου μας...Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλιώτικο στο πνεύμα της "κυκλικής οικονομίας" στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών με τη Δ τάξη. Υλικά που χρησιμοποιήθηκαν: χαρτόκουτα, ρούχα για απόσυρση και υπόλοιπα υφασμάτων. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε ως βάση, ο μηχανισμός της σφουγγαρίστρας που έχει χαλάσει και δεν είναι λειτουργική.

https://www.youtube.com/watch?v=iBMaskeGjCM

19.11.2023

Από τα σκουπίδια....στην Αυλή  του σχολειού μας

25.9.2023

Επίσκεψη Ευρωπαίων εκπαιδευτικών,από Γαλλία,Εσθονία και Πορτογαλία, στο σχολείο μας, στις 14 Ιουνίου 2023 .Ενημερωση για τις δράσεις του σχολείου μας, προβολή του βίντεο:"οι οικολογικές δράσεις του σχολείου μας" και υλοποίηση βιωματικών δράσεων: Παρασκευή κεραλοιφης με χαμομηλελαιο και συλλογή της ρίγανης από τον βραχόκηπό μας.Κερασμα: ποτό βύσσινο για το "καλωσόρισμα "καφές ελληνικός και γλυκό του κουταλιού βύσσινο, αργότερα. Δωρακια:πουγκακια με ύφασμα από επαναχρησιμοποίηση που μέσα έχουν ποτό τσίπουρο,ρίγανη και τσιτζιφα.

21.5.2023

Δράση καθαρισμού -καλλωπισμου του αύλειου χώρου του σχολείου μας.... Ευχαριστώ πολύ τις υπέροχες μαμάδες για την πολύτιμη βοήθειά τους που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου,ως Διευθ΄ύντρια του σχολείου, καθώς και τη συνάδελφό μου Aσημινα Λουτσοσταθη.Επίσης "ευχαριστώ" ιδιαιτέρως τον παππού , μαθητών μας ,κ. Μιχάλη Αντωνιάδη,

21.5.2023

Το σχολείο ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, υλοποίησε δράσεις με θέμα την Ανακύκλωση και την Επαναχρησιμοποίηση, υπό τον συντονισμό της κ. Λακιώτη Σοφίας και του κ. Φρουσίου Αναστασίου. Ακολουθεί το Δ. Τ. που εξέδωσε ο ΦΟΔΣΑ :

 

12.5.2023

Το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών (τάξεις Β και Δ) με υπευθυνες εκπ/κους την Διευθύντρια Χριστούλα Τσελίκα και την Κωνσταντα Αικατερίνη συμμετείχε στις Global Action Days με τις εξής Δρασεις:

Action 1: Refuse: "Μια μέρα χωρίς κρεας": Παρασκευάσαμε κουλουράκια μήλου, μπάρες γιαουρτιού με αποξηραμένα φρούτα, ζελέ πορτοκάλι, τηγανοκουλουρες από την Β.Εύβοια, φρεσκοστυμμενο χυμο φρούτων. Στρωσαμε τραπέζι στον κηπο του σχολείου και φαγαμε όλοι μαζι!

Action 2: Replace: "Οικολογικα προϊόντα" : Τα παιδια συνελεξαν χαμομήλι για χαμομηλελαιο και παρασκευασαν φυσικό καθαριστικό.

12.5.2023

Στα πλαίσια της θεματικής "μια μέρα χωρίς κρέας" των Clobal Action Days,στήσαμε το τραπέζι μας στον κήπο και απολαύσαμε τις υπέροχες δημιουργίες μας: κουλούρες με τυρί,κουλουράκια μήλου,ζελέ πορτοκαλιού, παγωτό -μπαρες με γιαούρτι,μέλι ,αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς,φροσκοστιμενο χυμό φρούτων. Η δράση υλοποιήθηκε από τις εκπ/κους,Τσελίκα Χριστούλα και Κωνσταντά Κατερίνα και τις τάξεις Δ και Β,αντιστοίχως. Ευχαριστουμε τις μαμάδες, Ραπτοπούλου Αλεξία και Καραγιαννακη Ειρήνη για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και για το όμορφο καλάθι με τα λουλούδια που στολίσαμε το τραπέζι μας.

5.5.2023

Ανοιξιάτικα λουλουδοφυτέματα.... Γιατί......"την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις"!

17.3.2023

Φτιάχνουμε ελιόψωμα με τους μαθητές της Γ τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα της ενότητας: "Η ελιά", υπό την εποπτεία της Υπεύθυνης εκπ/κου, Τσελίκα Χριστούλας. Ευχαριστούμε πολύ τη μαμά Τασούλα της μαθήτριας μας, Μαρίας, που ανέλαβε το ψήσιμο.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Ωρεοί
34012 Εύβοια