Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Εκπαιδευτήριο Το Παγκρήτιον - Γυμνάσιο, 19/04/2024 - 10:43

Οι μαθητές της ομάδας περιβάλλοντος του γυμνασίου, δημιουργήσαμε έναν κήπο με αρωματικά βότανα.  Σκάψαμε και βγάλαμε τα αγριόχορτα, ετοιμάσαμε τις θέσεις και επιλέξαμε τα φυτά που ταιριάζουν καλύτερα στο κλίμα της Κρήτης. Σε συνεργασία με τον κύκλο των φυσικών επιστημών φυτέψαμε στον κήπο αρωματικά φυτά, όπως δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, λεμονοθύμαρο, δίκταμο και φασκόμηλο. Επίσης καταγράψαμε όλα τα φυτά της αυλής με την εφαρμογή PlantNet.

Γυμνάσιο-Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, 19/04/2024 - 10:43

Την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη το εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΥΑΘ «Ο Κύκλος της Αποχέτευσης στη Θεσσαλονίκη».

Παρουσιαστής του προγράμματος ήταν ο κ. Γεώργιος Νικολαΐδης, Χημικός Μηχανικός και στέλεχος της ΕΥΑΘ στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης. Το κοινό στο οποίο απευθύνθηκε ήταν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, καθώς οι καλές –περιβαλλοντικές- συνήθειες κτίζονται από νωρίς.

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, 19/04/2024 - 10:42

Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας,
Ημαθίας και Ρεθύμνου, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, και πραγματοποιήθηκε
διαδικτυακά στην πλατφόρμα Webex, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024.

Το Α2 συμμετέχει στο πρόγραμμα με τίτλο "Κάνοντας το Σχολείο Μας Αειφόρο: Βήματα για Ένα Πιο Πράσινο Μέλλον (Επανάχρηση - Ανακύκλωση)".

Το Α3 συμμετέχει στο πρόγραμμα με τίτλο "Κάνοντας το Σχολείο Μας Αειφόρο: Βήματα για Ένα Πιο Πράσινο Μέλλον (Κομποστοποίηση)".

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, 19/04/2024 - 10:42

Στο βίντεο παρουσιάζονται μερικές από τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2023-2024

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, 17/04/2024 - 16:39

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας διοργάνωσε μια ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον φορέα “Φωτοκύκλωση” (https://fotokiklosi.gr/). Την εκδήλωση, με θέμα τη διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρακολούθησαν μαθητές της Α' λυκείου και των τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 17/04/2024 - 16:38

@@ Ασπροπρόσωπους μας έβγαλε για άλλη μια φορά ο μαθητής μας Παναγιώτης Τράτας στους 11ους Παλλεσβιακους Μουσικούς Αγώνες, όπου απέσπασε δύο βραβεία στα κρουστά (drums) και στο αρμόνιο

@@ Τα βραβεία του επέδωσε σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Αντωνελλη.

@@ Συγχαρητήρια και από μας τόσο στον ίδιο, όσο και στην οικογένειά του χάρη στην επιμέλεια της οποίας κατακτά τη μια διάκριση μετά την άλλη

Π.ΤΡΑΤΑΣ : Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ -ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ

20ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, 17/04/2024 - 13:44

Ο σχεδιασμός της σχολικής αυλής και η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να υπακούν σε κοινές αρχές. Το περιβάλλον γενικά επιδρά στις διεργασίες απόκτησης δεξιοτήτων, στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς και γενικά στη διαδικασία ωρίμανσης του παιδιού.

Η σχολική αυλή οφείλει να είναι ένας χώρος φιλικός, που να ανταποκρίνεται στην ικανοποίηση βιολογικών ,ψυχολογικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 17/04/2024 - 13:43

@@ Νεράτζια και πορτοκάλια περιλάμβανε η τελευταία συγκομιδή μας για φέτος από τα εσπεριδοειδή της σχολικής αυλής. Στο μάζεμα βοήθησαν τα παιδιά της Δ΄ και της Ε΄ τάξης.

@@ Σε λίγες μέρες θα γίνουν γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, από δυο νοικοκυρές και θα μπουν σε βαζάκια, που θα τα προσφέρουμε στους επισκέπτες μας.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 17/04/2024 - 13:43

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δράσεων του σχολείου μας, η ΣΤ'2 τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα «Βιώσιμη Γαστρονομία» του ΚΕΠΕΑ Βοιωτίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Θήβας στο Λουτουφί Θηβών από την εκπαιδευτικό κ. Σοφία Παλάσκα.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 17/04/2024 - 13:43

Οι μαθητές του Ε2 στα πλαίσια του προγράμματος E-twinning στο μάθημα της πληροφορικής με υπεύθυνη προγράμματος Ειρήνη Ματσαγγούρα,  πειραματίστηκαν με υλικά και δημιούργησαν τα δικά τους μοναδικά όμορφα θαλάσσια πλάσματα, όπως καρχαρίες, δελφίνια, φάλαινες, θαλάσσιες χελώνες, θαλάσσιοι ίπποι, καβούρια, χταπόδια, μέδουσες, τσούχτρες κα., αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με τα ζώα που επέλεξαν να δημιουργήσουν όπως τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους, την τροφή τους, τον τρόπο αναπαραγωγής τους και τους κινδύνους που τα απειλούν.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 17/04/2024 - 13:42

Οι μαθητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράση απέναντι στην ανακύκλωση μπαταριών. Στόχος της δράσης είναι η συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ενσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους ειδικούς κάδους.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 17/04/2024 - 13:42

Οι μαθητές της β1 τάξης μέσα από ποικίλες δράσεις κατανόησαν τις ανάγκες  των ζώων την ποικιλία των ειδών και την σχέση τους με το περιβάλλον.

Μουσικό Σχολείο Χίου-Γυμνάσιο, 17/04/2024 - 13:42

Όταν πηγαίνω στο σχολείο το πρωί

τρέχω και βγαίνω στην αυλή.

Τα παράθυρα ανοίγω στη στιγμή

και γίνεται ανακύκλωση σωστή. 

Τους κάδους κάθε πρωί

πάω και αδειάζω απ΄ την αυλή.

Το σκουπίδι μόλις δω

στον κάδο το πετώ.

Τα καπάκια μαζεύω στο λεπτό

και το φώς μένει κλειστό.

Στις τουαλέτες μόλις μπω

το νερό δεν σπαταλώ.

Τα λουλούδια κρατάμε ζωντανά

γιατί τα ποτίζουμε συχνά.

Κρατώντας το δάσος καθαρό

μένει το οξυγόνο ενεργό.

Η συμπεριφορά πάντα καλή

85ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 17/04/2024 - 13:29

Οι «μικροί μετεωρολόγοι» στη διάρκεια του ομότιτλου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων κατασκεύασαν με το δικό τους τρόπο, όργανα μέτρησης βροχής και ανέμου από ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό μπουκάλι νερού, ρολά υγείας, καλαμάκια κά.) τα οποία  τοποθετήθηκαν σε σημεία της αυλής για την μέτρηση και παρατήρηση των αντίστοιχων καιρικών φαινομένων. Στο ίδιο πλαίσιο κατασκευάστηκαν και χάρτινα πολύχρωμα φουρφουράκια.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 17/04/2024 - 13:28

Με χαρά οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών και είχαν την ευκαιρία αρχικά να δουν ένα βίντεο σχετικό με το περιβάλλον, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε. Στη συνέχεια ακολούθησαν μια διαδρομή στην οποία βρήκαν πεταμένα πολλά σκουπίδια.... αφού τα μάζεψαν τα τοποθέτησαν στους σωστούς κάδους. Έπειτα έπαιξαν παιχνίδια τα οποία είχαν δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα υλικά και τέλος φτιάξανε το δικό τους κομποστοποιητή. Περάσανε υπέροχα!

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 17/04/2024 - 13:28

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου θέλοντας κι αυτοί να συμβάλλουν με δράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος έφτιαξαν παιχνίδια από χαρτόκουτες ( κουζίνα και πλυντήριο) καθώς και μια ραφιέρα για να αποθηκεύουν οι μαθητές τις εργασίες τους. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και οι μαθητές διασκέδασαν πολύ παίζοντας συμβολικά με την κουζίνα και το πλυντήριο αλλά και διακοσμώντας το δικό τους ράφι.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 17/04/2024 - 13:28

Στη τάξη μας μιλήσαμε για την υγιεινή διατροφή και κατ' επέκταση για το δικαίωμα όλων στο φαγητό, κάτι το οποίο δεν είναι δεδομένο σε κάποιες καταστάσεις όπως είναι η φτώχεια, ο πόλεμος κλπ. Οι σκέψεις και οι ιδέες μας πολλές!

Με αφορμή την Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024, μια μαθητική εκστρατεία της Act!onaid με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για έναν κόσμο πιο βιώσιμο και πιο δίκαιο, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα "Η δύναμη στο πιάτο σου" εστιάζοντας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη-Μηδενική Φτώχεια και στην Μηδενική Πείνα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 17/04/2024 - 13:28

Η επίσκεψη μας στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεκίνησε με την βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας!

Εστιάσαμε σε ορισμένα από τα εκθέματα του μουσείου μαθαίνοντας νέες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα, για την αρχιτεκτονική των ναών της Ακρόπολης, για τις Καρυάτιδες του Παρθενώνα και για την προέλευση των χρωμάτων που χρησιμοποιούσαν οι τεχνίτες των κτιρίων και των αγαλμάτων. Ακόμα, μάθαμε πολλά για τους θεούς του Ολύμπου, για την θεά Αθηνά και την σχέση της με την μυθική Μέδουσα. 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 17/04/2024 - 13:27

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας συζητήσαμε τόσο για τα κατοικίδια όσο και για τα αδέσποτα ζωάκια αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να τα φροντίζουμε και να τα αγαπάμε.

Στη συνέχεια διαβάσαμε σχετικό παραμύθι με τίτλο "Η Πιπίτσα προστατεύει τα αδέσποτα ζώα" και πήραμε έμπνευση ώστε να ζωγραφίσουμε τα δικά μας ζωάκια. Γάτες, σκύλοι, λύκοι, με την βοήθεια της τεχνολογίας και των AI εργαλείων, από ζωγραφιές μετατράπηκαν σε ένα διασκεδαστικό βίντεο που μας χάρισε γέλιο και χαρά για το αποτέλεσμα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 17/04/2024 - 11:38

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) αποφασίσαμε μέσω διαδραστικής ανάγνωσης να ασχοληθούμε με το παραμύθι "Όλες μου οι ρίγες", το οποίο μιλάει για την διαφορετικότητα αλλά και για το πόσο ξεχωριστός είναι ο καθένας.

Έπειτα, συζητήσαμε και παρακολουθήσαμε βίντεο animation μέσα από το οποίο γνωρίσαμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο ένα άτομο με αυτισμό. 

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων