Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 17/06/2024 - 09:12

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου, με γνώμονα το σχέδιο δράσης και τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν την φετινή σχολική χρονιά 2023-24, συζήτησαν, συνεργάστηκαν, αποφάσισαν και δημιούργησαν έναν Οικοκώδικα με κανόνες περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.  Εκτός των αφισών με ιδέες για εξοικονόμηση ενέργειες, που αναρτήθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους του σχολείου, επιπλέον μέσα σε κάθε σχολική αίθουσα αναρτήθηκε  ο Οικοκώδικας του σχολείου, ο οποίος συμπεριλαμβάνει τέσσερις σύντομους κανόνες, ώστε να είναι εύκολο από τους μαθητές να

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 17/06/2024 - 09:12

Κάνοντας χρήση γνώσεων πληροφορικής οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου δημιούργησαν ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο με σκοπό τη διερεύνηση των στάσεων της σχολικής κοινότητας σε περιβαλλοντικά θέματα και με τη βοήθεια της στατιστικής που διδάσκονται οι μαθητές στο μάθημα των Μαθηματικών της Β Γυμνασίου, τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν με μορφή γραφημάτων. 

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 17/06/2024 - 09:12

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου κάθε Τρίτη, εκτός σχολικού ωραρίου, με παιγνιώδη τρόπο οι μαθητές αναζήτησαν αίτια, επιπτώσεις και τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής παίζοντας BINGO και Kahoot.

Tροχός BINGO. https://wheelofnames.com/yfx-5xj

Έχοντας ως έναυσμα διάσημους πίνακες ζωγραφικής στους οποίους η WWF έχει επέμβει ψηφιακά  για να αποδώσει τις πιθανές επιπτώσεις της ανθρώπινης στάσης απέναντι στον πλανήτη μας, εξέφρασαν τις απόψεις τους και προβληματίστηκαν.

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 17/06/2024 - 09:11

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών, που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, οι μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του του 2ου Γυμνάσιου Τυρνάβου, που αποτελεί μέλος των Διεθνών οικολογικών σχολείων, συμμετείχαν με σκοπό να συμβάλλουν  στην παγκόσμια διαβούλευση.

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 17/06/2024 - 09:11

Στις 15 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:45 μ.μ., στην αίθουσα διαλέξεων του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου, κατόπιν πρόσκλησης του Δ/ντή κ. Πορτέση Νικολάου συνήλθαν οι εκπ/κοί και τα 5μελή μαθητικά συμβούλια του Σχολείου μας με σκοπό τη συγκρότηση Περιβαλλοντικής Επιτροπής, ώστε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατική οργάνωση, να οδηγηθούμε σε ένα πρακτικά δημοκρατικό λειτουργικό Σχολείο.

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή, για να αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την σχολική κοινότητα του σχολείου μας, θα αποτελείται από:

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 17/06/2024 - 09:10

Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου δημιούργησαν Ψηφιακό Διαδραστικό Χάρτη με σημεία Ανακύκλωσης στην πόλη του Τυρνάβου, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή  ThingLink. Διαδραστικός Ψηφιακός Χάρτης με σημεία Ανακύκλωσης στην πόλη του Τυρνάβου  

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 17/06/2024 - 09:08

Η περιβαλλοντική ομάδα και το τμήμα Γερμανικών της Α’ Γυμνασίου συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Grün Goethe 2023-2024“ του Goethe Institut Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους  ενασχολήθηκαν με τη βιωσιμότητα και πιο συγκεκριμένα:
1) με την εξοικονόμηση ενέργειας στην κατοικία
2) με τη βιώσιμη μόδα και
3) με τη βιώσιμη διατροφή.

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 17/06/2024 - 09:08

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας, του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου, συμμετείχε σε Περιβαλλοντική ποδηλατάδα στους δρόμους του Τυρνάβου, με σύνθημα «Με ποδήλατο γυρίζω, την πόλη καθαρίζω». Η ποδηλατάδα υλοποιήθηκε στον Δήμο Τυρνάβου από το Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Η συγκεκριμένη δράση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών και μαθητριών όσο και της τοπικής κοινωνίας του Τυρνάβου σε θέματα περιβάλλοντος.

1ο και 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ, 17/06/2024 - 09:07

Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ολοκληρώσαμε και τον 4ο και τελευταίο κύκλο Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ως προς τη Θεματική ενότητα: "Φροντίζω το Περιβάλλον" και το Θέμα: "Αειφόρος Ανάπτυξη - Οικολογική συνείδηση". Μέσα από το πρόγραμμα «Αλλάξτε συμπεριφορές... ΑνακυκλωS.O.S.τε!» προσπαθήσαμε να εξοικειώσουμε τους μικρούς μας μαθητές με την έννοια και τη σπουδαιότητα της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 17/06/2024 - 09:06

H Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου, που είναι μέλος των Διεθνών οικολογικών σχολείων, συμμετείχε στις Παγκόσμιες Μέρες Δράσης με δραστηριότητες που αναρτήθηκαν στην ομάδα Facebook “FEE EDUCATION PROGRAMMES(Foundation for Enviromental Education)”.

Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις μας ήταν:

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, 17/06/2024 - 09:06

Οι κανόνες περιβαλλοντικής συμπεριφοράς που συντάξαμε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί έχουν αναρτηθεί στις αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου και μας θυμίζουν τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει οραματιζόμενοι ένα σχολείο οικολογικό, ένα σχολείο αειφόρο.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 17/06/2024 - 09:05

@ Πολλές βραβεύσεις και παρουσιάσεις περιλάμβανε το πρόγραμμα της χθεσινής Τετάρτης , πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων στη λήξη της φετινής χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η απονομή των βραβείων Φιλαναγνωσίας στους … «βιβλιοφάγους» της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης, που φέρει το όνομα της Άλκης Ζέη.

@ Τον απολογισμό έκανε ο υπεύθυνος δάσκαλος Δ. Βενέτας και τα βραβεία απένειμε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ρίτσα Βαλάκου. Τα βραβεία αθλοθέτησε η συγγραφέας και πολύ καλή φίλη του σχολείου Δάφνη Βλουμίδου.

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, 17/06/2024 - 09:05

Φτάνοντας στο τέλος των δραστηριοτήτων μας για τη φετινή χρονιά, οι μαθητές του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες τους έφτιαξαν μια αφίσα που διακοσμεί την είσοδο του σχολείου μας. Με λίγα λόγια σε μορφή ποιήματος προσπαθήσαμε να αποδώσουμε σε λίγες αδρές γραμμές την ενεργό πολιτειότητά μας ως μονάδες, αλλά και ως σύνολο. 

Μια μικρή ομάδα μαθητών έγραψε και άλλη μία εικονογράφησε την αφίσα μας! 

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 17/06/2024 - 09:04

Οι μαθητές/-ριες του σχολείου μας, αφού συζήτησαν, δημιούργησαν τον ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ για τη φετινή σχολικής χρονιά και την πρώτη χρονιά συμμετοχής στο πρόγραμμα Οικολογικά Σχολεία.

Συνέταξαν ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς για το σχολείο και το σπίτι.

Τον παρουσίασαν τα μέλη της Περιβαλλοντικής Επιτροπής σε όλους και στάλθηκε στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία όλων των γονέων.

 

 

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 17/06/2024 - 09:04

@ Δύο ανθρώπους που στέκονται -χρόνια τώρα -  κοντά στη σχολική μας κοινότητα και μας βοηθούν αθόρυβα, διακριτικά και ουσιαστικά επέλεξε να βραβεύσει σε σήμερα το Δ.Σ. Λουτρόπολης Θερμής την ημέρα των κεντρικών εκδηλώσεων λήξης της σχολικής χρονιάς.

@ Η πρώτη ήταν η ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αγγελική Ράλλη (παλιά μαθήτρια του Σχολείου) και ο επιχειρηματίας Γιάννης Αφεντούλης , ιδιοκτήτης της Πετροτεχνικής Λέσβου.

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, 17/06/2024 - 09:03

Από μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συνεργασία του Γυμνασίου Στεφανοβικείου και του 10ου Γυμνασίου Βόλου που παρουσίασαν από κοινού τη θεατρική και μουσικοχορευτική παράσταση «Η αρχόντισσα και ο Ρεμπέτης», η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Σχολικού Ομίλου «Αρχοντορεμπέτικο: Η κοινωνία της δεκαετίας του ΄50 μέσα από τα μάτια των μαθητών του σήμερα». Η παράσταση ανέβηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου.

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, 13/06/2024 - 11:09

Στο πλαίσιο συμμετοχής του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» και μέσα από τη συνεχή ανάγκη για εδραίωση υπεύθυνων συμπεριφορών ως προς τη διαχείριση απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον, ένα όμορφο και δημιουργικό έργο πήρε σάρκα και οστά: η φύτευση λουλουδιών και φυτών σε γλάστρες από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων. Επιλέξαμε φυτά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες της περιοχής μας, όπως παχύφυτα και γεράνια. Μια δημιουργική διαδικασία που πρόσφερε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πολλαπλά οφέλη.

5ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, 12/06/2024 - 12:48

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας κατάφεραν να συγκεντρώσουν 300 κιλά μπαταρίες και έτσι να αγγίξουν τον στόχο του Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Μπαταριών "Μεγάλοι- Μικροί Κυνηγοί" της ΑΦΗΣ.

Έτσι, εκτός από τον Έπαινο Συμμετοχής, κέρδισαν έναν μεγάλο θησαυρό, προκειμένου να τον μοιραστούν  με τον πλανήτη μας... ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον!

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 12/06/2024 - 12:40

Αποχαιρετώντας την σχολική χρονιά με δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά στο μάθημα της τεχνολογίας.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων