Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο ΚΠΕ Έδεσσας

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 νωρίς το πρωί μας υποδέχτηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στην Έδεσσα, όπου μας παρουσίασαν  τα προγράμματα που υλοποιούν.

Το πρόγραμμα που εμείς παρακολουθήσαμε είχε τον τίτλο «Η Μπάντα των Απορριμματοφόρων», που ενθουσίασε πραγματικά τους μαθητές μας. Οι κυρίες  Θεοδώρα Γκουράνη και Μήκα Ευαγγελία τους εξήγησαν  την αξία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης. Κατόπιν όλοι  περάσαμε  στον εξωτερικό χώρο, με τα ρυάκια και τον εντυπωσιακό καταρράκτη, Κάρανο,  και κρατώντας υλικά όπως κεσεδάκια από γιαούρτι, αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπουκάλια, ξύστρες με καπάκια από μπίρες, μιμηθήκαμε τον ήχο του νερού. Επισκεφτήκαμε επίσης τον Βοτανικό τους κήπο, τα αρωματικά φυτά και  το ανθρώπινο ηλιακό ρολόι.

 Επιστρέφοντας στον εσωτερικό χώρο του οι μαθητές με τη βοήθεια της μουσικού κας Γκουράνη, παίξανε την «Αρπαγή της Περσεφόνης» με τα επαναχρησιμοποιούμενα υλικά που τα είχαν ως τα μουσικά τους όργανα. Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε στο ΚΠΕ με τη δημιουργία ενός αυλού από χαρτόνι.

Είχαμε επίσης τη χαρά να παρουσιάσουμε στις υπεύθυνες του ΚΠΕ τα δικά μας περιβαλλοντικά προγράμματα, «Σκέψου οικολογικά, ανακύκλωσε, απόλαυσε βιολογικά» και «Γεωμυθολογικά μονοπάτια. Η αλήθεια πίσω από τους μύθους» με τις δράσεις μας που πραγματικά τις ενθουσίασαν.  Για δώρο τους χαρίσαμε λαχανικά και αρωματικά από τον σχολικό κήπο μας.

Συγγραφέας: 
corinna.pertsinidou