Μεταμόρφωση-ποιοτική αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου του Γυμνασίου Κοίμησης

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ΄΄αλλάζω΄΄ το σχολείο μου, που υλοποιήσαμε το σχολικό έτος 2017-2018 διαμορφώσαμε ποιοτικά, καλαίσθητα και λειτουργικά τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.                                                                            

  1. Δημιουργήσαμε αρχείο σχολικών δραστηριοτήτων το οποίο τοποθετήθηκε, εντός ξύλινης με τζαμαρία βιβλιοθήκης, σε περίοπτη θέση στον διάδρομο της εισόδου του σχολείου. Δημιουργήσαμε ψηφιακό αρχείο σε DVD όλων των σχολικών δραστηριοτήτων, Ιστορικών και επετειακών αφιερωμάτων που γίνονται στο σχολείο, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μέλλον.
  2. Προχωρήσαμε σε ψηφιοποίηση 3 αιθουσών με τοποθέτηση τηλεόρασης, Laptop, και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε κάθε αίθουσα προκειμένου να γίνεται εύκολή η χρήση των ΤΠΕ, η ομαδοσυνεργατική μάθηση, η έρευνα που απαιτείται στα εκπαιδευτικά προγράμματα και η προβολή αυτών.
  3. Χωρίσαμε σε θεματικές ενότητες τους τοίχους των δύο διαδρόμων του σχολείου και  τους κοσμήσαμε με φωτογραφικό υλικό, εικαστικές δημιουργίες, αφίσες, που είτε τις δημιουργήσαμε στο παρελθόν, για την προβολή των δραστηριοτήτων μας, είτε τις κατασκευάσαμε φέτος.
  4. Τοποθετήσαμε παγκάκια και τραπεζάκια στους  εσωτερικούς διαδρόμους του σχολείου προκειμένου να γίνουν χώροι συζήτησης και ξεκούρασης των μαθητών όταν είναι δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες.

Μέρος της ποιοτικής αναβάθμισης των εσωτερικών χώρων καταγράφεται στα δύο Βίντεο που ακολουθούν...

Συγγραφέας: 
gymkoimis