1η Δράση

 Αρχίζουν και φέτος οι δράσεις μας μετά από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους μαθητές του σχολείου μας.

Οι μαθητές του προγράμματος μαζί με τους εκπαιδευτικούς της περιβαλλοντικής ομάδας καθώς και με μαθητές της Α΄τάξης που δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συγκεντρώθηκαν και οργάνωσαν το νέο σχέδιο δράσης της νέας χρονιάς 2018-19

Η πρώτη μας δράση αποφασίσαμε να είναι η ανανέωση των λουλουδιών στα ελαστικά που έχουν τοποθετηθεί στο μικρό αμφιθέατρο που υπάρχει στην αυλή του σχολείου.

Ορίστηκαν οι ομάδες που θα ασχοληθούν με το φύτευμα καθώς και την επίβλεψη των κήπων που έχουμε φτιάξει από πέρυσι.

Κάθε τμήμα ανέλαβε να συγκεντρώσει ένα μικρό ποσό (περίπου 4-5ε) για την αγορά των λουλουδιών ενός ελαστικού  όπου και θα τοποθετηθεί ταμπελάκι με το όνομα του τμήματος.

Την Τετάρτη 7/11/18 συγκεντρωθήκαμε στο σχολείο και άρχισε το έργο μας. Είχαμε προμηθευτεί φυτά και χώμα , πριν αρχίσουμε το φύτευμα φτιάξαμε ένα μικρό σχέδιο πως θα τα τοποθετήσουμε, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των 2-3 ατόμων και κάθε ομάδα ανέλαβε το φύτευμα των λουλουδιών σε μία ρόδα.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και έπεται και συνέχεια, άλλωστε η επιθυμία όλων των μαθητών μας είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα προαύλιο χώρο πιο καθαρό και με περισσότερο χρώμα!!

 

Συγγραφέας: 
tasiou kalliopi