Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 23/05/2024 - 13:23

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας ασχολήθηκε αυτόν τον μήνα με τη θεματική του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα με τη προστασία του. Μελέτησαν βιβλία σχετικά με αυτό το θέμα και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο βιβλίο που δημιούργησε η Λήδα Βαρβαρούση για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στα πλαίσια ένταξης της πόλης στο δίκτυο των ευρωπαϊκών κλιματικά ουδέτερων πόλεων.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 23/05/2024 - 12:41

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έπρεπε να δοθεί έμφαση ήταν η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να εγκατασταθεί μια μπασκέτα, σε ύψος που θα μπορεί η πλειοψηφία των μαθητών να παίξει μπάσκετ. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και πλέον έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα τους αθλήματα!

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 23/05/2024 - 12:41

Μετά από σκέψη της ερευνητικής ομάδας για το πώς να δημιουργήσουμε καθίσματα για τους μαθητές του σχολείου που προαυλίζονται, η πρόταση του διευθυντή του σχολείου μας, μας φάνηκε ιδανική. Δημιουργία καθισμάτων από παλέτες. Με τη βοήθεια του μουσικού του σχολείου μας ο οποίος εκτός των άλλων είναι και καλός μάστορας, δημιουργήσαμε 3 υπέροχα καθίσματα από παλέτες. Τώρα οι μαθητές μας χαίρονται να κάθονται σε αυτές την ώρα του διαλείμματος και να απολαμβάνουν τη σκιά του δέντρου.

2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, 23/05/2024 - 12:26

Ταξίδι στον Βυθό: Ένα Εκπαιδευτικό και Καλλιτεχνικό Ταξίδι

Στο πλαίσιο του προγράμματος των Οικολογικών Σχολείων, η εικαστικός του σχολείου μας συνεργάστηκε με τους μαθητές της Β τάξης για να πραγματοποιήσει τον κύκλο των Θαλασσών και Ακτών. Στόχος αυτού του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών και η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής τους έκφρασης μέσα από τις εμπειρίες που απέκτησαν.

Εκπαιδευτικό Ταξίδι στη Βιοποικιλότητα

5o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 23/05/2024 - 12:20

Φέτος στο σχολείο μας, οι μαθητές/τριες της Ε1 τάξης μαζί με την εκπαιδευτικό τους κ. Ταμτάμη Σούλα δημιούργησαν πασχαλινά λαγουδάκια χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά υιοθετώντας τις αρχές  της επαναχρησιμοποίησης  με μεγάλη φαντασία και πρωτοτυπία. Συγκεκριμένα, τα παιδιά  έφεραν από το σπίτι τους πετσέτες χεριών που δεν χρειαζόταν πια ή είχαν φθαρεί. Στη συνέχεια τύλιξαν τις πετσέτες  με σπάγκο σε δύο σημεία  σχηματίζοντας  το  σώμα και το κεφάλι των λαγών.Έπειτα, χρωμάτισαν με νερομπογιές αυγά από φελιζόλ  και τα άφησαν να στεγνώσουν.

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 22/05/2024 - 13:39

Στα πλαίσια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γυμνασίου και με αφορμή το κείμενο  "Το μαύρο κύμα" του Λ. Σεπούλβεδα τα παιδιά εντόπισαν ένα πρόβλημα μόλυνσης περιβάλλοντος στην περιοχή μας και πρότειναν πιθανές λύσεις.

4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 23/05/2024 - 12:21

Αν χάσετε ένα ζώο, για να το βρείτε ρωτήστε γύρω σας... Κάποιος θα σας βοηθήσει! 'Ετσι σκέφτονται οι μαθητές του σχολείου μας! 'Ανθρωπος, φύση, ζώα, όλα σε αρμονία και στενή επαφή! (κόμικ ζωγραφισμένο από μαθήτρια  της  Α τάξης).

Δημοτικό σχολείο Άσσου Κορινθίας, 22/05/2024 - 13:39

Τέλος, προετοιμάστηκε και η κατασκευή ενός θερμοκηπίου που θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχουμε καλά αποτελέσματα από τη χρήση του.!

Δημοτικό σχολείο Άσσου Κορινθίας, 22/05/2024 - 13:39

Η επόμενη δραστηριότητα είναι η υποστήλωση των φυτών.

Οι μαθητές έμαθαν ,με τη βοήθεια των δασκάλων τους, να στηρίζουν τα φυτά για να μην βαρύνουν από τον καρπό και σπάσουν.

Διαπιστώνοντας ότι η προσπάθειά τους φέρει καρπούς- μεταφορικά και κυριολεκτικά- ενθουσιάστηκαν!

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 10:23

Στο κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στην πιλοτική δράση «MyEU»-Συνδιαμορφώνουμε Μαζί το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE)» της διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:58

Η διαδικτυακή ενημερωτική παρουσίαση που διοργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές της Α2 γυμνασίου και του Β λυκείου του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, να εμβαθύνουν στο θέμα της φιλοζωίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο κ. Δημήτριος Καλαϊτζίδης προσέφερε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αναδεικνύοντας τα δεδομένα και τις αναφορές με στοιχεία από τη μυθολογία και την ιστορία.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:58

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον ΑΥΤΙΣΜΟ, το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Cine-Εκπαίδευση για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό, προσκάλεσαν σχολεία της Ρόδου, το πρωί της Τρίτης 02 Απριλίου 2024 , στην προβολή του ντοκιμαντέρ: «The reason I jump» / «Γιατί χοροπηδώ» που πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο «ΠΑΛΛΑΣ», Ρόδου.

Ο σκηνοθέτης Τζέρι Ρόθγουελ μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το μπεστ σέλερ βιβλίο: «The reason I jump» / «Γιατί χοροπηδώ», που υπέγραψε ο Naoki Hakashida, ένας 14χρονος αυτιστικός από την Ιαπωνία.

Νηπιαγωγείο Περιγιαλίου, 22/05/2024 - 09:58

Κιναισθητικά παιχνίδια, Παιχνίδια ρόλου, Ανάγνωση παραμυθιού, Κατασκευές

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:57

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, εκπαιδευτική δράση, στο πλαίσιο του μαθήματος Αγωγή Υγείας όπως επίσης και στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των μαθητών/ριών της Δ’ Γυμνασίου και των τμημάτων Α’ , Β’ , Γ’ και Δ’ Λυκείου στην Σεξουαλική Αγωγή.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:56

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 οι μαθητές/τριες των τμημάτων Β1,Β2 Γυμνασίου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Ρόδου στο πλαίσιο των μαθημάτων Χημείας και Γεωγραφίας,πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο φυτώριο Oasis Garden Center.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:53

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου πραγματοποιήθηκε δράση με σκοπό την διαχείριση σχολικού αγχους των μαθητών/τριών Α1,Β1,Γ1,Δ1 Λυκείου καθώς και Δ1 Γυμνασίου,στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας του άξονα 2 Σχολική Διαρροή - Φοίτηση του σχεδίου δράσης "Συναισθηματική ευεξία- Πρόοδος- Αγορά εργασίας".

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:49

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Ρόδου στηρίζει την εκδήλωση “Το Μονοπάτι του Αυτισμού”, Το Μονοπάτι του Αυτισμού όπως στηρίζει και αυτή το σχολείο μας!

Φέτος, θα συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή ένας τελειόφοιτος μαθητής μας και θα είμαστε εκεί για να τον στηρίξουμε.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:47

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, το τμήμα Α2 Γυμνασίου επισκέφθηκε το κτηνιατρείο «Vet Care- Γιώργος & Μιχάλης Διακοσάββας» @Vet Care Rhodes.

Ο κτηνιάτρος κ. Γιώργος Διακοσάββας George Diakosavvas ξενάγησε τους μαθητές/τριες στον χώρο του κτηνιατρείου, τους εξήγησε πώς να φροντίζουν τα κατοικίδια τους, τι να αποφεύγουν, ποιες τροφές τους κάνουν καλό και ποιες είναι επικίνδυνες για τα ζώα. Επίσης, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τις ασθένειες των ζώων και πως αυτές αντιμετωπίζονται.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 22/05/2024 - 09:40

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, το τμήμα Α2 Γυμνασίου επισκέφθηκε τη Φάρμα με άλογα στην Ιαλυσό. Εκεί μας περίμενε η κ. Αμαλία Αντωνιάδου, η οποία μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της φάρμας και μας μετέφερε τις γνώσεις της για την ζωή των αλόγων.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:58

Στο πλαίσιο των δράσεων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιούνται φέτος στο σχολείο μας, οι μαθητές/ριες της Γ’ Γυμνασίου και Δ’ Λυκείου του τομέα Πληροφορικής του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν έναν προσομοιωτή ενόργανης γυμναστικής. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές/ριες μας, γνώρισαν το άθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής και προγραμμάτισαν την κίνηση ενός αθλητή στο αγώνισμα του Ζυγού με το λογισμικό WeDo 2.0, λαμβάνοντας υπόψη τον αισθητήρα κίνησης.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων