Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 21/11/2022 - 12:15

3-10: Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών. Ο σεισμός αποτελεί έναν απρόβλεπτο κίνδυνο που στη χώρα μας βιώνουμε διαρκώς σε μικρή ή μεγάλη ένταση. Τα τελευταία χρόνια το ίδιο ισχύει και για άλλα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να γνωρίζουμε και να προλάβουμε τα χειρότερα. 
Αρχικά ας διερευνήσουμε το εσωτερικό της γης μέσα από ένα λαχταριστό ζελέ και μέσα από παιχνίδια προσομοίωσης... Μόνο που ο σεισμός δεν είναι παιχνίδι και αυτό είναι το σημαντικότερο που θέλουμε να γίνει κατανοητό.

Παιδική Σχολή Σωτηρίου-Νηπιαγωγείο, 21/11/2022 - 11:47

Αφού μαζέψαμε τα φύλλα της αυλής μας,τα επεξεργαστήκαμε, τα μετρήσαμε και στο τέλος εκφραστήκαμε καλλιτεχνικά στο ρυθμό της μουσικής. Τα φύλλα προσγειώθηκαν στο κεφάλι μας, στον ώμο μας, στη πλάτη μας και τελικά βρέθηκαν όλα μαζί στο έδαφος! Ευτυχώς είμασταν εμείς εκεί για να τα ξεμπερδέψουμε και να τα κατηγοριοποιήσουμε με βάση το χρώμα τους.

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 21/11/2022 - 12:15
4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 21/11/2022 - 10:51
Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων, 21/11/2022 - 10:50

 Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Ο σχολικός μας κήπος, κήπος των αισθήσεων»  υλοποιήσαμε τη δεύτερη αποστολή μας στην Παγκόσμια Μαθησιακή Κοινότητα της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard «Out of Eden Learn». Εξετάσαμε δύο παράγοντες: τα δέντρα και ό,τι αυτά μας προσφέρουν, αλλά και ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, τη ρύπανση του περιβάλλοντος και ό,τι την προκαλεί. Σημαντική ήταν η βοήθεια της κυρίας Μαρίας των Αγγλικών, η οποία καταγρέγραφε τα λεγόμενα των παιδιών.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/11/2022 - 10:50

Το Σάββατο 29/10/2022 οι μαθητές από το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου έλαβαν μέρος στην έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε η Historica 2022 με θέμα το ποδήλατο. Τα παιδιά προετοιμάζονταν για περίπου ένα μήνα για αυτή την έκθεση και ο δάσκαλός τους παρότρυνε και να τους καθοδηγούσε.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/11/2022 - 10:49

Ένα ποδηλατικό ταξίδι που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω.

Οι μαθητές/-τρίες του σχολείου μας, μαζί με τους/-ις συνόδους τους, επισκέφτηκαν σήμερα τη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου στο πλαίσιο υλοποίησης των εκδηλώσεων του Historica 2022.

Οι μαθητές/-τρίες μας ταξίδεψαν πολλά χρόνια πίσω, βλέποντας τα εκθέματα ποδηλάτων από διαφόρους συλλέκτες, τα οποία χρονολογούνταν μέχρι και τη δεκαετία του 70’.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/11/2022 - 10:49

Με μεγάλη χαρά έγιναν και οι μαθητές μας εθελοντές βοηθώντας στην προώθηση της φετινής μωβ μπλούζας για το Η Ρόδος για τη Ζωή - Rhodes for Life .... #rhodesforlife2022

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/11/2022 - 09:49

20 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης

Κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης. Η μέρα αυτή προσφέρει μια καλή ευκαιρία για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση όσον αφορά στην πρόληψη και στη θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/11/2022 - 09:48

Στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και με γνώμονα την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου, οι μαθητές και μαθήτριες του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και αποκόμισαν αρκετές πληροφορίες σχετικά με την πλούσια ιστορία της Ρόδου, θαυμάζοντας τα διάφορα εκθέματα της Ελληνιστικής περιόδου, την όμορφη αρχιτεκτονική του χώρου, τον υπέροχο κήπο, τα εντυπωσιακά αγάλματα, καθώς επίσης τα ψηφιδωτά.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/11/2022 - 09:48

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Γνωρίζω τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μου» αλλά και του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» με θέμα τον οικοτουρισμό στο νησί της Ρόδου, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε Κυνήγι Θησαυρού στο πάρκο του Ροδινιού. Μέσα από διάφορες δοκιμασίες εξερεύνησαν το πάρκο εντοπίζοντας ενδημικά είδη ζώων όπως το μικρό 'Γκιζάνι'. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Plant net Identification κατέγραψαν ενδημικά φυτά και όχι μόνο...

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 21/11/2022 - 10:49

@@ Στο κλίμα των ημερών του Πολυτεχνείου μεταφέρθηκαν σήμερα οι μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας μέσα από τις διηγήσεις ενός ανθρώπου που έζησε τα γεγονότα από πρώτο χέρι. Του Δημήτρη Μπουρνού, ανθρώπου που φυλακίστηκε και βασανίστηκε για την αντιδικτατορική του δράση και στη συνέχεια πρόσφερε στα κοινά από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Μυτιλήνης και του προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού.

…………………………………………

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 21/11/2022 - 09:46

@@ Περπατάμε επάνω τους και τις βλέπουμε κάθε στιγμή μπροστά μας .Μιλάμε για τις περίφημες κοκκινωπές πέτρες Μιστεγνών, (που βρίσκονται σε όλη την περιοχή Μιστεγνών - Ν. Κυδωνιών) και έχουν γίνει πλέον ένα με το λεσβιακό τοπίο. Κι όμως ελάχιστοι τις λογαριάζουν σαν ένα μοναδικό προϊόν του τόπου μας, προϊόν μάλιστα με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης.

…………………………………………

Νηπιαγωγείο Κεντριού , 18/11/2022 - 12:06
Διαβάζουμε παραμύθι στην αυλή

Μία μέρα στο νηπιαγωγείο μας με δραστηριότητες έξω στην αυλή ! Μία μέρα που απέδειξε ότι «  η υπαίθρια εκπαίδευση συμβάλλει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, ενισχύει τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων και τις δεξιότητες δημιουργίας ομάδας και, βέβαια, είναι διασκεδαστική για τα παιδιά. Τα μαθήματα που γίνονται στην ύπαιθρο είναι μια σημαντική βιωματική εμπειρία που συχνά μας ακολουθεί μια ζωή. Το ενεργητικό και φυσικό παιχνίδι, το παιχνίδι στη φύση είναι ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά» .

-«Η καλύτερή μας μέρα» , όπως είπαν και τα παιδιά

4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, 17/11/2022 - 14:29

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης συμμετείχαν στην Ημέρα Δράσης Σχολείων της Σκυταλοδρομίας "Running out of time". Όλοι μαζί σχηματίσαμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην αυλή μας και ενώσαμε τη φωνή μας με χιλιάδες άλλους μαθητές από όλο τον κόσμο φωνάζοντας συνθήματα για το περιβάλλον.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 17/11/2022 - 14:29

# Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια –ασκητήρια τhς Λέσβου  γιόρταζε την  Δευτέρα 14/11/2022. Πρόκειται για το σπήλαιο – ασκητήριο του Αγίου και ασκητή Φιλίππου, (στην περιοχή της Θερμής) που μόνασε εκεί, στην περιοχή Λαγκόβαρδος, απέναντι από το βουνό Παλαμάς κοντά στη Θερμή.

# Η διαδρομή για το σπήλαιο ξεκινάει απέναντι από το γήπεδο της Θερμής. Στην αρχή υπάρχει ένας λιθόστρωτος δρόμος 300 μέτρων και ύστερα ακολουθείς το μονοπάτι για 2,5 χλμ., μέσα από πουρνάρια και βελανιδιές.

Γυμνάσιο-Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, 17/11/2022 - 14:30

Στο πλαίσιο του φετινού μας Περιβαλλοντικού Προγράμματος αλλά και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης των Αποβλήτων μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 11/11/22 παράκτιο καθαρισμό του Κελλάριου Όρμου (Θερμαϊκός Κόλπος), σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea.

Δημοτικό Σχολείο Φουρνάς, 14/11/2022 - 13:46

Η αυλή του μονοθέσιου σχολείου μας είναι αρκετά παραμελημένη χωρίς υποτυπώδες γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου, τα οποία υπήρχαν παλαιότερα και είναι άχρωμη, δεν υπάρχουν ζωγραφιές και η εικόνα δεν ταιριάζει σε σχολείο. Σκοπός μας είναι το βάψιμο των γηπέδων, η αναμόρφωση των χώρων τους (π.χ. να μπουν δίχτυα στα τέρματα και στις μπασκέτες) και να βαφτεί το πάτωμα και ο τοίχος της, ώστε να γεμίσει μα με χρώμα και ζωγραφιές. Επίσης δεν υπάρχει χώρος για να φυτευτεί κάποιο δέντρο ή λουλούδι στην αυλή μας.

Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου, 18/11/2022 - 12:07

ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΤΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ

 Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ισάριθμες ομάδες και τους δίνουμε να διαβάσουν ένα κείμενο  - μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο -  με πληροφορίες σχετικές με την ανακύκλωση.

  Στη συνέχεια παρατάσσουμε τις ομάδες τη μία δίπλα στην άλλη. 
  Σε ίση απόσταση από τους παίκτες κάθε ομάδας, βάζουμε δύο στεφάνια, ένα μπλε και ένα κόκκινο.

Νηπιαγωγείο Κεντριού , 18/11/2022 - 12:06

Το νηπιαγωγείο Κεντριού συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων Running Out of Time στις 3 Νοεμβρίου 2022, για το Global Schools Action Day, μια πρωτοβουλία του @fee_global. Οι μαθητές συμμετέχοντας στη δράση οργάνωσαν βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή. Τα παιδιά ζωγράφισαν τις ιδέες τους για την κλιματική αλλαγή και έφτιαξαν πινακίδες από ανακυκλώσιμα υλικά με μηνύματα!

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων