ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ (Η εξέλιξη των ανθοφόρων δενδρυλλίων του γυμνασίου Κοίμησης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές).

Μπλέ Συριακός Ιβίσκος
ΡΟΖ Συριακός Ιβίσκος
Ροζ Λαγκεστρέμια (Στρατηγός)
Άσπρη Λαγκεστρέμια (Στρατηγός)
Πασχαλιές σε ποικιλία χρωμάτων.
Βεγγέλες σε ποικιλία χρωματων!
Φορσίθια σε κίτρινο, ροζ και σε κόκκινο χρώμα
Ιβίσκος σε κόκκινο χρώμα!

Όταν έκλεισε το σχολείο στις 30 Ιουνίου 2017  για τις θερινές διακοπές δόθηκε μια αμοιβαία υπόσχεση από τον σύλλογο Καθηγητών και από τους Μαθητές για προστασία των δένδρων. Τηρήθηκε υπέρ του δέοντος η υπόσχεση με τους παρακάτω τρόπους:

Κάθε Τρίτη, ημέρα που το σχολείο ήταν ανοικτό οι καθηγητές που είχαν θερινή υπηρεσία , ξεβοτάνιζαν και πότιζαν τα δένδρα.
Καθηγητές που διαμένουν σε κοντινές αποστάσεις από το γυμνάσιο έκαναν την ίδια διαδικασία και δεύτερη μέρα μέσα στις περισσότερες εβδομάδες της θερινής άδειας.
Ο πρόεδρος του Δ. Δ.  Κοίμησης μετά από δική μας παραίνεση προστάτευσε τον χώρο φύτευσης κατά την διάρκεια του πανηγυριού τον Δεκαπενταύγουστο, και των μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.
Ο σύλλογος γονέων του σχολείου έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον για την προστασία των δένδρων μας, βλέποντας την μελλοντική τους εξέλιξη σαν μια ευκαιρία να ομορφύνει τόσο ο χώρος του σχολείου όσο και ολόκληρο το Δ.Δ Κοίμησης.
Η τοπική κοινωνία που διαμένει γειτονικά στο σχολείο, επίσης είχε το νου της όλη την διάρκεια του καλοκαιριού στο έργο που το σχολείο και τα παιδιά τους – μαθητές επιτέλεσαν.
Οι μαθητές μας, πήραν υπό την προστασία τους όλο το πόνημα μιας και αυτοί το εκπόνησαν κατά μεγάλο μέρος.

Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω ενεργειών είναι ορατά, στις παρακάτω φωτογραφίες των δένδρων του σχολείου μας , που απεικονίζουν την τωρινή κατάστασή τους το Σεπτέμβριο του 2017. Προσδοκώντας να μετατρέψουμε τον χώρο του σχολείου σε έναν από τους ομορφότερους που ποτέ υπήρξαν θα συνεχίσουμε και φέτος την επέκταση και συμπλήρωση του προγράμματος με νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, έχοντας σαν αρωγό τον νέο διευθυντή του σχολείου  κύριο Αντωνιάδη Κωνσταντίνο, ο οποίος έδειξε κατενθουσιασμένος, και υποσχέθηκε να μας οδηγήσει σε νέους περιβαλλοντικούς δρόμους, χρησιμοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία του.    

Συγγραφέας: 
gymkoimis