Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

2ο Νηπιαγωγείο Περάματος, 27/05/2024 - 15:44

Το έργο"Trees: Our leafy friends" υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2023-2024 ανάμεσα στα δύο ολοήμερα τμήματα του 2ου Νηπιαγωγείου Περάματος. Βασίστηκε στο πλαίσιο των 17 στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και πιο συγκεκριμένα στο στόχο 13 που αφορά στη "Δράση για το κλίμα".

Στόχοι της δράσης:

Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου, 27/05/2024 - 15:43

   Οι εκπαιδευτικές εκδρομές θεωρούμε ότι είναι  σημαντικά συμπληρωματικά μαθήματα που διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών μας, κοινωνικοποιούν, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, δημιουργούν προϋποθέσεις για στενότερες και υγιέστερες σχέσεις μεταξύ των παιδιών αλλά και ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, μαθαίνουν τη συμβίωση σε ομάδες, καταδεικνύουν την ανάγκη της ύπαρξης ορίων στην καθημερινότητα των ανθρώπων, εντάσσουν στη λογική της διαφορετικότητας των ρόλων, βελτιώνουν την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη κ.ά.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 27/05/2024 - 15:40

Οι μαθητές του τμήματος α2 Γυμνασίου στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, ασχολήθηκαν με  τη φύτευση και τη μεταφύτευση λαχανικών (φασόλι, ηλιόσπορος, κολοκύθι) στον κήπο του σχολείου, με την υποστήριξη του τομέα γεωπονίας, με σκοπό να ενισχύσουν τη σχέση τους με τη φύση και τη γεωργία. 

Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε για να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με τη σπουδαιότητα της βιώσιμης γεωργίας και της υγιεινής διατροφής. 

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 27/05/2024 - 15:39

          -Βραβείο πρωτοτυπίας στο Σχολείο

           για τις δράσεις του στους τομείς της ανακύκλωσης

            και της κυκλικής οικονομίας

………………………………………………………

@ Άλλο ένα βραβείο πανελλαδικού διαγωνισμού απονεμήθηκε στο σχολείο μας το προηγούμενο διάστημα. για τις δράσεις του. Το βραβείο αφορούσε τις δράσεις μας για την κυκλική οικονομία στα πλαίσια της οποίας τίποτα δεν πετιέται σαν άχρηστο, αλλά κάθε υλικό μεταποιείται σε κάτι άλλο

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 27/05/2024 - 15:37

Φέτος, υποστηρίζουμε ξανά το κίνημα Global Action Days. Με τις δράσεις που κάναμε σχετικά με τα αποδημητικά πουλιά και συγκεκριμένα με τα χελιδόνια στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Climate Ready through Ecosystems Restoration, καταδεικνύουμε το πόσο μπορούν να επηρεάσουν την ευημερία την δική μας και της Γης. Σημαντική ήταν και η συμβολή των γονέων καθώς ανταποκρίθηκαν σε μερικές από τις δράσεις αυτές όπως το challenge για δημιουργία υλικού (αφίσες, κατασκευές κλπ) με τα παιδιά τους στο σπίτι σχετικά με τα χελιδόνια, το οποίο υλικό παρουσιάστηκε από τα ίδια τα παιδιά στην τάξη. 

33o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, 27/05/2024 - 15:37

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και η βόλτα με το ποδήλατο γίνεται η αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών, σκεφθήκαμε ότι θα έπρεπε να ενημερωθούμε σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Να μάθουμε πως να κάνουμε βόλτες μέσα στην πόλη,  να γνωρίσουμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας αλλά και τον τρόπο που συνυπάρχουν στο δρόμο πεζοί, αυτοκίνητα και ποδηλάτες.Βασικός σκοπός της ενημέρωσης είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά  η υιοθέτηση της σωστής οδικής κουλτούρας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, 27/05/2024 - 15:36

Στο πλαίσιο των οικολογικών σχολείων  οι μαθητές της Α΄ τάξης, ασχολήθηκαν με ένα βιβλίο οικολογικού ενδιαφέροντος:  Η ψαρόσουπα,  του Γ. Λεμπέση.

Δημοτικό Σχολείο Λεχαίου, 27/05/2024 - 15:36

Ήρθε πια ο Μάϊος!! Η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσουμε κομποστοποίηση!!

Οι λόγοι που μας έκαναν να ασχοληθούμε με την κομποστοποίηση είναι πολλοί. Αρχικά η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Ήρθε η ώρα οι μαθητές μας να εφαρμόσουν στην πράξη ό,τι έμαθαν στη θεωρία και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της κομποστοποίησης σε όλα τα στάδια. Ένας άλλος λόγος ήταν η κακή ποιότητα του εδάφους της αυλής μας. Είναι σίγουρο ότι τα λουλούδια που φύτεψαν με τόση αγάπη οι μικροί μαθητές δεν θα άντεχαν για πολύ. Ώρα, λοιπόν, οι μεγάλοι να βοηθήσουν την κατάσταση!!

Δημοτικό Σχολείο Λεχαίου, 27/05/2024 - 15:35

Πριν τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στο πλαίσιο της μείωσης των οικιακών απορριμμάτων θεώρησαν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με την παραγωγή σαπουνιού από χρησιμοποιημένα λάδια. Μάλιστα με τη βοήθεια της εκπ/κού των Εικαστικών θα τοποθετούνταν σε φιλική στο περιβάλλον συσκευασία (φίλτρο καφέ) η οποία θα ήταν διακοσμημένη με το προσωπικό γούστο του κάθε παιδιού.

Να μια ωραία ιδέα για δώρο!!

Δημοτικό Σχολείο Λεχαίου, 27/05/2024 - 15:34

Πρωταρχική επιδίωξη και επιθυμία όλων σχεδόν των μαθητών μας, με βάση την έρευνα που είχε προηγηθεί, ήταν ο εξωραϊσμός της σχολικής αυλής. 

Έτσι οι μικρότερες τάξεις υλοποίησαν ένα πρόγραμμα ανθοφύτευσης και υιοθεσίας λουλουδιών και βοτάνων. Κάθε ομάδα παιδιών θα αναλάμβανε όχι μόνο να φυτέψει ένα λουλούδι αλλά και να το περιποιείται.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 27/05/2024 - 15:35

Στο σχολείο μας συναντηθήκαμε με σκοπό να κατασκευάσουμε όλοι μαζί αυτοσχέδιες φωλιές πουλιών, καθώς θα συμμετάσχουμε στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά του δήμου μας. Παιδιά και γονείς συνεργάστηκαν με πολύ κέφι, χαρά, δημιουργία και πρωτότυπες ιδέες με το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερο εντυπωσιακό! Τα πουλιά στα δέντρα των πάρκων Βεΐκου, Τρίτση αλλά και άλλων πάρκων της Αθήνας σίγουρα θα τα επιλέξουν.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 27/05/2024 - 15:29

Στην τάξη μας, αφού γίναμε τα παιδιά των λουλουδιών τις προηγούμενες μέρες με τις ωραίες μας λουλουδάτες κορδέλες, συνεχίσαμε τις ανοιξιάτικες και πρωτομαγιατικες κατασκευές μας!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 27/05/2024 - 15:29

Συνεχίζοντας το πρότζεκτ μας αναφορικά με το διαγωνισμό της ΕΕΛΑΚ στον οποίο συμμετέχουμε, φέραμε στον μυαλό μας την διαδρομή που ακολουθήσαμε από το σχολείο ως το πάρκο της γειτονιάς μας την ημέρα που πήγαμε για περίπατο και την αποτυπώσαμε στο πάτωμα με διάφορα υλικά .

Στη συνέχεια, δώσαμε τις κατάλληλες εντολές στα ρομπότ botley 2.0 με το τηλεχειριστήριο ώστε να μαζέψουν τα σκουπίδια της ανακύκλωσης και τα σκουπίδια της κομποστοποίησης και να τα μεταφέρουν στο αντίστοιχο στεφάνι τερματισμού.

Η διαδικασία πολύ ενδιαφέρουσα και τα χαμόγελα της προσπάθειας πολλά😄😄😄.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 27/05/2024 - 15:28

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση της ΕΕΛΑΚ, βγήκαμε για την χαρτογράφηση της διαδρομής από το σχολείο στο πάρκο της γειτονιάς μας και πίσω. Κατά την επίσκεψη μας εκεί, μοιράσαμε φυλλάδια οικολογικού περιεχομένου στους περαστικούς και μαζέψαμε μερικά σκουπίδια που βρήκαμε πεταμένα στο δρόμο.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 27/05/2024 - 15:27

@ Οι σχολικές αυλές που έχουν πράσινο είναι από τη μια ευλογία (για το όμορφο περιβάλλον τους) και από την άλλη μεγάλος «πονοκέφαλος» μια και χρειάζονται τακτικό καθάρισμα.

@Το καθάρισμα δεν αφορά μόνο τα κλαδιά και τα αγριόχορτα που πρέπει να κοπούν, αλλά και τις πευκοβελόνες που πρέπει να μαζευτούν (και είναι αρκετά τσουβάλια) καθώς και το κλάδεμα των οπωροφόρων δέντρων.

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 27/05/2024 - 15:27

Συζητήσαμε και φτιάξαμε κατασκευές για την ανακύκλωση

5ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς, 27/05/2024 - 15:27

Ο σύλλογος γονέων του Νηπιαγωγείου μας μας χάρισε ένα μίνι μπάσκετ και δύο γονείς το τοποθέτησαν στην αυλή μας.

5ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς, 27/05/2024 - 15:27

Με τη βοήθεια πατέρα - γεωπόνου φυτέψαμε ντομάτες , φασόλια , ρεβύθια  , δεντρολίβανο , ρίγανη , λουλούδια κ.α .  φυτά στο θερμοκήπιο και στην αυλή μας.

 

Ζωγραφίσαμε τι μας άρεσε περισσότερο από την επίσκεψη

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 27/05/2024 - 15:26

# Σήμερα το μάθημα της πληροφορικής στο σχολείο είχε μια ιδιομορφία. Δεν το έκανε η  πληροφορικός,  αλλά δυο φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η διδασκαλία τους έγινε στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης.

# Το μάθημά τους για το οποίο ύστερα δόθηκαν και ασκήσεις στους μαθητές κράτησε ένα δίωρο και αφορούσε τα μέρη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή (επεξεργαστής, σκληρός δίσκος, μνήμη RAM, κάρτα γραφικών , οθόνη , ποντίκι, πληκτρολόγιο κ. α.)

2ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, 27/05/2024 - 15:26

Τον Απρίλιο οι μαθητές/τριες του 4ου τμήματος με τις εκπαιδευτικούς κ.Δούγαλη Κωνσταντίνα και κ.Καμπουρίδου Μαρίνα - Ραφαηλία αξιοποίησαν τα οργανικά υπολείμματα, συλλέγοντάς τα στον μικρό καφέ κάδο της τάξης με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα για το πιο αδύναμο δεντράκι πλατανομουριάς της αυλής του σχολείου μας. 

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων