Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 30/05/2024 - 11:18

Μία από τις προτάσεις των παιδιών του σχολείου μας ήταν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της αυλής δέντρα και λουλούδια, για να αυξηθεί η καλαισθησία του χώρου. Έτσι κι έγινε! Παιδιά από όλες τις τάξεις έφεραν από το σπίτι τους, αγόρασαν, έφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, προσέφερε ο Δήμος Καλαμάτας φυτά για φύτεμα. Οι μικροί γεωπόνοι πήραν τα εργαλεία τους και έπιασαν δουλειά! Ύστερα από καιρό υπομονής το αποτέλεσμα θεαματικό και πανέμορφο!

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 30/05/2024 - 11:17

Στo πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο Δίκτυο  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Eco–schools (Οικολογικά Σχολεία) την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024, οι Ε’ και Στ΄ τάξεις προσκλήθηκαν να παραστούν στη δράση του Δήμου Καλαμάτας για την απονομή Γαλάζιας σημαίας στην παραλία της πόλης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε  η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ο εθνικός χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 30/05/2024 - 11:17

Με χαρά υποδεχτήκαμε στο χώρο του σχολείου μας την κα Ηλέκτρα Παπαδοπούλου από τη Διεύθυνση Λιμενικής αστυνομίας η οποία παρουσίασε στα παιδιά το πρόγραμμα “Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι” με θέμα την προστασία της θάλλασας και τη δική μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Την ευχαριστούμε πολύ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και τα παιδιά της χάρισαν ένα βιβλίο με δικές τους ζωγραφιές..!!

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 30/05/2024 - 11:16

Τέλος ένας ακόμα από τους στόχους που έθεσε η ερευνητική ομάδα ήταν η δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών. Ποια παιχνίδια όμως θα ήταν τα ιδανικά; Η πλειοψηφία θεώρησε ότι το κουτσό είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια όλων των παιδιών, οπότε αποφασίστηκε αρχικά να δημιουργήσουμε ένα κουτσό. Ένα όμως κουτσό λίγο διαφορετικό....προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών. Αντί για αριθμούς ζωγραφίσαμε πατούσες. Έτσι τα παιδιά μπορούν παίζοντας να μάθουν και τις έννοιες κλειστά-ανοικτά πόδια, δεξί- αριστερό πόδι.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 30/05/2024 - 11:15

Κάθε χρόνο σε ένα μικρό κήπο του σχολείου μας φυτεύουμε λαχανικά εποχής. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν ποια εποχή, φυτεύουμε ποια λαχανικά. Φέτος τα παιδιά μας συμμετείχαν στο φύτεμα μαρουλιών. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε και λίπασμα το οποίο είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά μετά από επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών Ηρακλείου.

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης, 30/05/2024 - 11:08

Στα πλαίσια των δράσεων που πραγματοποιούμε για το δίκτυο των Eco Schools ,οι μαθητές και οι μαθήτριες μας φύτεψαν αρωματικά φυτά με πολύ υπομονή και αγάπη για την φύση και το περιβάλλον. Έμαθαν ότι τα αρωματικά φυτά τα χρησιμοποιούμε στο φαγητό για να γίνει πιο νόστιμο αλλά και μπορούμε να τα αποξηράνουμε και να τα κάνουμε τσάι. Αφού κάναμε την φύτευση ,η καθημερινή τους σκέψη ήταν να φροντίζουν και να ποτίζουν τα αρωματικά τους φυτά και αυτά δεν τους "διέψευσαν", μεγάλωσαν και μοσχοβόλησαν τον τόπο!

5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη", 29/05/2024 - 15:33
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 29/05/2024 - 13:50

Ένα μαθηματικό κρυπτόλεξο μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τους μαθητές ώστε να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στα μαθηματικά. Η δημιουργία ενός μαθηματικού κρυπτόλεξου
ενθαρρύνει τους μαθητές να εξερευνήσουν μαθηματικές έννοιες με διασκεδαστικό τρόπο. Γι' αυτό το λόγο οι μαθητές της Γ λυκείου του τμήματος οικονομίας επέλεξαν να δημιουργήσουν το δικό τους 
μαθηματικό κρυπτόλεξο. Εργάστηκαν ως μία ομάδα δημιουργώντας μια λίστα λέξεων που ήθελαν να συμπεριλάβουν στο κρυπτόλεξο. 

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας Σερρών, 29/05/2024 - 12:37
Δεντροφύτευση

Πήραμε μερος στις δράσεις του FEE στο πλαίσιο των Global Action Days. Σε συνεργασία με τον Δήμο μας προχωρήσαμε σε κατασκευή χώρου πράσινου στο νότιο μέρος της σχολικής αυλής. Οι μαθητές των Δ, Ε και Στ τάξεων έσκαψαν, φύτεψαν , πότισαν και υιοθέτησαν 4 πλατανομουριές και 10 θάμνους-φωτίνιες. Οι μαθητές ως φορείς αλλαγής είναι το σύνθημά μας. Προσπαθούμε για την ανάληψη πρωτοβουλιών με θετικό αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή.

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης, 29/05/2024 - 12:29

Το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου συμμετείχε και φέτος στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Παιδικής Helmepa με τίτλο "Μην ψαρώνεις μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες". Όλοι οι μαθητές μας εργάστηκαν με μεράκι και δημιουργικότητα και έφτιαξαν μία υπέροχη αφίσα προκειμένου να συμμετέχουν στο διαγωνισμό!

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης, 30/05/2024 - 11:13

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων αλλά και του σχεδίου δράσης Εσωτερικής και Εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μας μονάδας ,τα παιδιά και οι γονείς του 3ου Νηπιαγωγείου 'υιοθέτησαν' το πάρκο της γειτονιάς του Νηπιαγωγείου μας! Έβαψαν λοιπόν από κοινού τα παγκάκια και έκαναν δεντροφύτευση! Στην δράση αυτή συνέβαλε με την βοήθεια του ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού που πρόσφερε τα χρώματα και τα φυτά για την δεντροφύτευση!

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης, 29/05/2024 - 12:28

Για μία ακόμη σχολική χρονιά στο Νηπιαγωγείο μας απονέμεται ο τιμητικός τίτλος του σχολείου-Πρεσβευτή των 17 στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης από τον Οργανισμό Quality Net Foundation!

Επίσης για την συμμετοχή μας στον Διαγωνισμό των Bravo Schools απονεμήθηκαν βεβαιώσεις στο σχολείο μας, στους μαθητές/τριες και στους εκπαιδευτικούς!

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης, 29/05/2024 - 12:28

Το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων-Eco Schools!

Στα πλαίσια των δράσεων του Δικτύου, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας αφού συζήτησαν στην τάξη ,στην συνέχεια κατέγραψαν τα μηνύματα

που θέλανε να μεταφέρουν για να ενημερώσουν με αυτά, τα παιδιά  όλων των τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου,  σχετικά με τους

τρόπους που μπορεί ο καθένας να συμβάλλει ατομικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες των τεσσάρων ατόμων και συναποφάσισαν για το περιεχόμενο του

2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, 29/05/2024 - 12:28

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με τον σύλλογο “ΠΑΜΕΑ” , το ακρωνύμιο του οποίου απορρέει από τις λέξεις “ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΓΑΠΗ ΜΟΙΡΑΖΩ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ”, συγκέντρωσε καθ’όλη την σχολική χρονιά πλαστικά πώματα , ενεργοποιώντας όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους, με κοινωφελή σκοπό την εξασφάλιση αναπηρικών αμαξιδίων….

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 28/05/2024 - 10:13

Ανοιχτή Εκδήλωση- Έκθεση για το έργο Erasmus+/E twinning ”Πράσινες Δράσεις για ένα βιώσιμο Μέλλον” πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://blogs.sch.gr/1dimagnikol/2024/05/19/anoichti-ekdilosi-erasmus-e-twinning-ergoy-quot-prasines-draseis-gia-ena-viosimo-mellon-quot/

3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, 28/05/2024 - 10:12

Την Δευτέρα 20 Μαΐου ο δήμος Κομοτηνής διοργάνωσε εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών/τριών στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης Followgreen, στην «Τσανάκλειο». Ανάμεσα τους και το σχολείο μας που κέρδισε την 1η θέση στα σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης του νομού, έχοντας τους περισσότερους πόντους για την ανακύκλωση που έκανε όλη την σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την FollowGreen φέτος συμμετείχαν συνολικά 48 σχολικές μονάδες από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συνολικά συλλέχθηκαν σχεδόν 27 τόνους σε ανακυκλώσιμα υλικά ξεπερνώντας το περσινό ποσό.

3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, 28/05/2024 - 10:12

Με τις δράσεις των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων “Reduce-Reuse-Upcycle-Recycle” του σχολείου μας συμμετείχαμε στην μαζική εκπαιδευτική καμπάνια: FEE’s Global Days of Action 2024.

Με μικρά βήματα κάθε μέρα αναπτύσσουμε υπεύθυνη συμπεριφορά για την προστασία του πλανήτη μας για να ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο!!!

3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, 28/05/2024 - 10:11

Το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου βρεθήκαμε στο πάρκο του θερινού ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής μαζί με τους Σπορίτες Ροδόπης προσφέροντας τα φυτώρια που φροντίσαμε τους προηγούμενους 2 μήνες στο σχολείο μας.

3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, 28/05/2024 - 10:10

Την  Κυριακή 14 Απριλίου 2024 μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας συμμετείχαν στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία Let’s do it Greece 2024, βοηθώντας και καθαρίζοντας τον πνεύμονα της πόλης της Κομοτηνής, το δάσος της Νυμφαίας μαζί με τον πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, ο οποίος οργανώνει τα τελευταία 4 χρόνια την δράση αυτή στην περιοχή μας και παρείχε σε όλους τον απαραίτητο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες, κοντάρια και νερά)!

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων