Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 01/02/2023 - 15:18

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α Άρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν την παρουσίαση της κ, Αφροδίτης Σίνγκερ υπεύθυνης του προγράμματος του Ο.Η.Ε «17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης , 17 Στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας ». Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει 17 στόχους , γνωστοί και ως «Στόχοι Βιώσιμης , οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα .

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 01/02/2023 - 15:15

19 Ιανουαρίου 2023..

 Καιρός για καθάρισμα του κήπου μας από αγριόχορτα...και πότισμα των αρωματικών φυτών!!!

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ, 01/02/2023 - 15:15

Πρόκειται για την αναζήτηση από τα παιδιά με τη βοήθεια των γονέων τους δειγμάτων χαρακτηριστικών της χλωρίδας της Στιμάγκας Κορινθίας και δημιουργία φυτολογίων όπου θα σημειώνουν τα ίδια βασικές πληροφορίες για το κάθε είδος φυτού μετά από ταυτόχρονη αναζήτηση και στο διαδίκτυο. Επίσης, στο διαδίκτυο τα παιδιά αναζητούν πληροφορίες για την πανίδα της περιοχής τις οποίες σημειώνουν αφού ζωγραφίσουν σε μπλοκ το κάθε ζώο. 

Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, 01/02/2023 - 15:15

Οι φανταστικοί Eco Heroes του σχολείου μας δημιουργούν comics. Το αποτέλεσμα είναι άρτιο και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη που κρύβουν τα παιδιά, που με όπλο τους τη φαντασία, μπορούν να αποτελέσουν τη σωτηρία του πλανήτη μας. 

https://read.bookcreator.com/RIOsEyOTMjcmTevcqnZSUtvblae2/WC9POknSRSys_2MdUabAdw

9ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης, 01/02/2023 - 15:14

Ο χειμώνας έφτασε και τα πουλάκια της αυλής μας άρχισαν να ψάχνουν τροφή. Παιδιά και  γονείς του νηπιαγωγείου μας, εργάστηκαν με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα και κατασκεύασαν εντυπωσιακές ταΐστρες που στόλισαν τα δέντρα της αυλής μας.

4ο Νηπιαγωγείο Άρτας, 01/02/2023 - 15:14
4ο Νηπιαγωγείο Άρτας, 01/02/2023 - 15:14
39o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 01/02/2023 - 15:13
Παρουσίαση

Το πρόγραμμα "Μαθητές σε δράση για το κλίμα" ξεκίνησε με όλες τις καλές προϋποθέσεις. Συνεργάτες μας η κ. Νάνσυ Κουταβά, η κ. Ελένη Σβορώνου και η κ. Μαρία Δημοπούλου. Εργάστηκαν οι Ε1 και Ε2 του σχολείου μας για την υλοποίηση πρωτότυπων ιδεών για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του σχολείου. Υπήρξε τετράωρη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  και παρουσίαση στα τμήματα. Θα γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων και αξιολόγηση.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 01/02/2023 - 15:13

Οι δασκάλες της ΣΤ΄παρακολούθησαν διαδυκτιακό σεμινάριο της εταιρείας “Foundation of Ecological Education” με σκοπό να ενημερωθούν για την διεθνή καμπάνια “Litter Less Plus” η οποία αποτελεί μια από κοινού πρωτοβουλία του ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και της Mars Wrigley Foundation.  

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 01/02/2023 - 15:13

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι μαθητές του Στ'2 του Α' Αρσακείου Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν σε συνεργασία με την φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση Αρκτούρος , τη διαδικτυακή διαδραστική παρουσίαση, που συνδύαζε το κόμικ, τις φωτογραφίες της άγριας ζωής αλλά και το animation. 'Ετσι, έμαθαν για το βιολογικό ρόλο της αρκούδας και του λύκου στο δάσος καθώς και για την πανίδα των ελληνικών δασών και τη σχέση δάσους και νερού . Επίσης, ενημερώθηκαν για τις προοπτικές επιβίωσης της αρκούδας και τη σημασία της για την καλή λειτουργία του δάσους.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 01/02/2023 - 15:12

Oι μαθητές του Στ1 του A΄Αρσακείου Τοσιτσείου Δημ. Σχολείου  παρακολούθησαν στο μάθημα των Γερμανικών ένα  βίντεο για το διαχωρισμό των σκουπιδιών στη Γερμανία (Mülltrennung). Μέσα από το βιβλίο Deutsch lernen mit Spielen und Rätseln  έμαθαν το αντίστοιχο λεξιλόγιο . Μίλησαν με την  καθηγήτρια  τους κυρ. Χρ. Ζαχμάνογλου   για τις διαφορές της ανακύκλωσης στην χώρα μας και στη Γερμανία. Τέλος απάντησαν  οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της  καθηγήτριας  τους  σε ένα κουίζ  με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος .

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 01/02/2023 - 15:12

Στο α’ τρίμηνο στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήριο δεξιοτήτων οι μαθητές της Στ'  τάξης επεξεργάστηκαν το θέμα Κλιματική αλλαγή και πραγματοποίησαν πλήθος δράσεων σε  όλα τους τα μαθήματα.

Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, 01/02/2023 - 15:11

Με αφορμή την παγκόσμια κινητοποίηση και καμπάνια «Running Out of Time» οι μαθητές του Α’ Αρσακείου – Τοσιτσείου Εκάλης δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα κλιματικής προστασίας και εκπαίδευσης.

Πρωτοστάτες στην προσπάθεια αυτή ήταν οι μαθητές της Στ’ τάξης. Τα παιδιά θέλοντας να συνεισφέρουν και να ενισχύσουν τον στόχο που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης για μια παγκόσμια σκυταλοδρομία «Running Out of Time» αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πλήθος δράσεων.

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 01/02/2023 - 15:10
4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 01/02/2023 - 15:10
4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 01/02/2023 - 15:09
1/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΑ, 01/02/2023 - 15:08
Ζωγραφίσαμε μια δραστηριότητα που θα έκαναν μαζί με ένα παιδί με αναπηρία σε ένα σχολείο που δεν κάνει διακρίσεις αλλά σέβεται και αγκαλιάζει όλους τους μαθητές!

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη. Το νηπιαγωγείο μας συναντηθήκαμε εξ αποστάσεως με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου και το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Μεσολογγίου. Πολλά παιδιά, ποικίλες βιωματικές δράσεις, παιχνίδια, τραγούδια, παραμύθια, βίντεο… Όλα αυτά για την τύφλωση, την κώφωση, τον αυτισμό και τα κινητικά προβλήματα. Όλα αυτά γύρω από έναν κοινό στόχο, την αποδοχή.

 

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 01/02/2023 - 15:06

@@ Στιγμές από ακόμα ένα εργαστήριο πηλοπλαστικής στο σχολείο μας. Με τα παιδικά πρόσωπα γεμάτα αγωνία στην αρχή , αλλά και αφτιασίδωτη χαρά στο τέλος για το τελικό αποτέλεσμα που κατάφεραν «δαμάζοντας» τον πηλό.

....................................................................................

@@ Και φυσικά τον ακάματο Ηλία Κουρτζή να επιβλέπει , να διδάσκει , να εμψυχώνει , να καθοδηγεί και στο τέλος να χαίρεται σαν παιδί κι αυτός μαζί τους ….

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 01/02/2023 - 15:06

@@ Τα πρώτα μίνι ραπανάκια από το σχολικό κήπο έκοψαν προχθές οι μαθητές της Στ΄ τάξης. Ήταν νοστιμότατα και τα δοκίμασαν όλοι. Μαζί και η υπεύθυνη του κήπου Ελένη Βαμβακά και η καθαρίστρια Ζίνα Καραμανώλη.
…………………………
@@ Τώρα περιμένουμε να κόψουμε τις κοκκινόριζες, τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια, που έχουν μεγαλώσει κι αυτά αρκετά.

9o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 01/02/2023 - 15:07

 Το 9ο Δ.Σ. Μυτιλήνης συμμετέχοντας στο Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ‘Eco-Schools’ , την Πέμπτη 26 -1- 2023 , επισκέφτηκε γνωστό φυτώριο της πόλης μας.

   Οι μικροί μαθητές της Α΄ και Γ΄ Τάξης ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους γεωπόνους και το προσωπικό  στους φροντισμένους χώρους του φυτώριου με μεγάλη ποικιλία φυτών. Ενημερώθηκαν  για τα διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου , για τα αρωματικά φυτά και τα βότανα του τόπου μας και τα καρποφόρα δέντρα.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων