Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Νηπιαγωγείο Σταυρακίου, 08/05/2024 - 11:48

Και καθώς η άνοιξη μπήκε για τα καλά δημιουργήσαμε το δικό μας μικρό φυτώριο με εποχικά λουλούδια και αρώματικά φυτά. Οι μικροί κηπουροί το διασκέδασαν και ανέλαβαν δράση, αλλά και την ευθύνη του καθημερινού ποτίσματος

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:48

Η δενδροφύτευση στο σχολείο, ιδιαίτερα με λεμονιές, πορτοκαλιές και ελιές, προσφέρει πλήθος οφελών για το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Αποτελεί μια αξιόλογη δραστηριότητα που αξίζει να υιοθετήσουμε.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:48

Ομάδα μαθητών του σχολείου ασχολήθηκαν με τα εργαστήρια upcycling φτιάχνοντας μελωδούς. Τα συγκεκριμένα εργαστήρια παρείχαν στα παιδιά μια ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για τη σημασία της αειφορίας. Το πιο προφανές όφελος του upcycling είναι ότι λιγότερα υλικά καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής, αφού μπορούν εκ νέου να τα επεξεργαστούν και να κάνουν νέα ποιοτικά προϊόντα. Αυτό ενθάρρυνε τους μαθητές να σκεφτούν επιπλέον υλικά που συνήθως θεωρούσαν άχρηστα, πως μπορούν να τα μετατρέψουν σε  χρήσιμα και ωφέλιμα αντικείμενα.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:49

Η κατανάλωση τοπικής τροφής, συμβάλει θετικά στο περιβάλλον,αφου δεν διανύουμε μεγάλες αποστάσεις για την εύρεση των πρώτων υλών, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές. Επιπλέον η καλλιέργεια παραδοσιακών ποικιλιών φυτών και η εκτροφή παραδοσιακών φυλών ζώων συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υγιές οικοσύστημα.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:49

Τα παιδιά έφεραν από τα σπίτια τους παλιά κουβάρια, κουμπιά και ρούχα (παλτό, ζακέτες, πλεκτά) και φτιάξανε καδράκια, μπρελόκ και στοιχεία για Πασχαλινές λαμπάδες.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:49

Οι μαθητές έφεραν διάφορα προϊόντα από το σπίτι τους (μέλι, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, σταφίδες, βρώμη) και πρότειναν ένα υγιεινό πρωινό το οποίο μπορούν να παίρνουν μαζί τους σε γυάλινα βαζάκια στο σχολείο και σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μικροί και μεγάλοι.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 08/05/2024 - 11:48

# Μέσα στην εβδομάδα, που μας πέρασε  τα καταφέραμε να  τυποποιήσουμε  και φέτος γλυκά κουταλιού από τα εσπεριδοειδή της σχολικής μας αυλής, που θα δοθούν σαν δώρα σε όσους μας επισκέπτονται και πραγματοποιούν δραστηριότητες  στο σχολείο.

# Το γλυκό πορτοκάλι (αλλά και το λικέρ) μας το έφτιαξε η Βάσω Μαντζουράνη, (μητέρα του  μαθητή μας Κ.Κ.) και το γλυκό νεράτζι η  καθαρίστριά μας Ζήνα Καραμανώλη (και γιαγιά της μαθήτριάς μας Α.Γ.)

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 08/05/2024 - 11:47

Η φετινή Πασχαλινή Πράξη Αγάπης  του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συνδυάζει την προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο αλλά και τη φροντίδα προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για συγκέντρωση ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών, που τοποθετήθηκαν στον ειδικό μωβ κάδο ανακύκλωσης του σχολείου μας.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 08/05/2024 - 11:47

Στο σχολείο μας στις 12 - 02 2024, στα πλαίσια της προσπάθειας να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν, μαθητές/τριες διαφορετικών σχολείων πραγματοποίηθηκε συνεκπαίδευση με το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Το θέμα της δράσης αφορούσε τη διατροφή στην αρχαία Ελλάδα.

Η δράση περιελάμβανε αρχικά, προβολή power point σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες αρχαίων - σύγχρονων Ελλήνων και συζήτηση πάνω στο θέμα.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 08/05/2024 - 11:46

Στις 3 Απριλίου του 2024 πραγματοποιήθηκε εκδρομή του σχολείου μας στο ΕΕΕΕΚ πολύ-αναπήρων και Κωφών στο Αιγάλεω.

Ο σκοπός της επίσκεψης αφορούσε μία κοινή δράση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αυτοσχέδια μουσικά όργανα με οικολογικά υλικά» των μαθημάτων της μουσικής και των εικαστικών. Τα τμήματα που συμμετείχαν στην επίσκεψη ήταν το Α2 και το Βπ Λυκείου, καθώς και το δ1 Γυμνασίου.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 08/05/2024 - 11:46

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μεμονωμένων ανθρώπων, αλλά και των κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη. Οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας γιόρτασαν την συγκεκριμένη ημέρα στο μάθημα της μουσικής με μία σειρά δραστηριοτήτων βασισμένες στο μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Γκάτσου σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Επίκαιρο όσο ποτέ, τα παιδιά μπήκαν στην διαδικασία σύγκρισης του υγιούς περιβάλλοντος της αρχαιότητας με την μόλυνση της στεριάς και των υδάτων της σύγχρονης εποχής.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 08/05/2024 - 11:45

Οι μαθητές του σχολείου μας στο μάθημα των εικαστικών με την κυρία Κατερίνα Διακουμή, εμπνεύστηκαν μέσα από το κίνημα του ιμπρεσιονισμού, και συγκεκριμένα τον πουαντιγισμό δημιουργώντας φυσικά τοπία. Τα παιδιά ανακάλεσαν στην μνήμη τους εικόνες σχετικές με το φυσικό περιβάλλον και τον συνδυασμό των χρωμάτων των τοπίων. Με εφόδια την φαντασία τους και τους μαρκαδόρους τους αποτύπωσαν και την καθαρότητα και την απλότητα του αμόλυντου περιβάλλοντος. Μέσω των τεχνών τα παιδιά εκφράζονται και δημιουργούν προδίδοντας μέσα από τα έργα τους το όραμά τους για ένα καλύτερο μέλλον.

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 08/05/2024 - 11:45

Γιορτάζοντας την Ημέρα της Γης στο σχολείο μας

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 08/05/2024 - 11:44

Με αφορμή τη δράση του οργανισμού FFE σε συνεργασία με την UNESCO στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής με τίτλο “ Global Action Days” 2024

1. We prefer cloth bags instead of plastic bags

Paper straws instead of plastic, diffuser instead of plug-ins, wooden plates instead of plastic, cotton clothes instead of polyester, plant based household cleaner instead of cleaner with chemicals.

2. We included fats which is basic source of energy and proteins which are responsible for muscle mass, metabolism and some hormones.

32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 08/05/2024 - 11:44

Το κομπόστ είναι φυσικό λίπασμα που παράγεται από την αποσύνθεση οργανικών υλικών.

Μαθαίνουμε για την αξία της κομποστοποίησης σε βιωματικό εργαστήρι στο 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 08/05/2024 - 11:44

@@Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές τριών τάξεων του σχολείου στη χθεσινή μας επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ. Η Ηγουμένη του Μοναστηριού Γερόντισσα Ταβιθά μας οδήγησε στο κηροπλαστείο της Μονής, όπου ξεναγηθήκαμε στη διαδικασία παραγωγής του.

@@ Οι εργάτες του κηροπλαστείου - που λειτουργεί κάτω από το πάρκιγκ της Μονής- τους εξήγησαν πώς τυλίγονται οι σπάγκοι στα τελάρα, τα οποία βουτιούνται στη συνέχεια 12 φορές μέσα σε καζάνια με καυτό λάδι, μέχρι να σχηματιστεί το περίβλημά τους και να γίνει το κερί, που ανάβουμε στην εκκλησία.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 08/05/2024 - 11:43

Η 22η Απριλίου έχει καθιερωθεί, από τα Ηνωμένα Έθνη το 2009, ως η «Διεθνής Ημέρα της Γης», κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.

Δημοτικο Σχολείο Μπαφρας Νεοκαισάρειας, 26/04/2024 - 12:11

Την Παρασκευή το  πρωί 26/4  καλωσορίσαμε την Άνοιξη φυτεύοντας λουλούδια στον κήπο του σχολείου μας. Οι μαθητές της Α΄ τάξης  με τις δασκάλες Ντέτσικα Σαβούλα Και Αιμιλία Συγχαρή φύτεψαν λουλούδια και μυρωδικά φυτά μετατρέποντας ένα σημείο της αυλής μας σε έναν όμορφο κήπο. Τα παιδιά συμμετείχαν σε όλη τη διαδικασία και έμαθαν μικρά κόλπα κηπουρικής!
Η δράση έγινε στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος που ακολουθεί η συγκεκριμένη τάξη.

Ήταν μια όμορφη μέρα για το σχολείο μας γεμάτη γέλια, φωνούλες, χαρά και ΧΡΩΜΑΤΑ!

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, 26/04/2024 - 12:11

Επιστολή προς τους γονείς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Αγαπητοί γονείς

Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων του σχολείου μας, θα πραγματοποιήσουμε δράση συγκέντρωσης παλιού χαρτιού. Σας παρακαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή, φέρνοντάς μας την εβδομάδα που θα οριστεί, μετά το Πάσχα, χαρτική ύλη που δε χρειάζεστε πια.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων