Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, 13/06/2024 - 11:09

Στο πλαίσιο συμμετοχής του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» και μέσα από τη συνεχή ανάγκη για εδραίωση υπεύθυνων συμπεριφορών ως προς τη διαχείριση απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον, ένα όμορφο και δημιουργικό έργο πήρε σάρκα και οστά: η φύτευση λουλουδιών και φυτών σε γλάστρες από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων. Επιλέξαμε φυτά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες της περιοχής μας, όπως παχύφυτα και γεράνια. Μια δημιουργική διαδικασία που πρόσφερε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πολλαπλά οφέλη.

5ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, 12/06/2024 - 12:48

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας κατάφεραν να συγκεντρώσουν 300 κιλά μπαταρίες και έτσι να αγγίξουν τον στόχο του Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Μπαταριών "Μεγάλοι- Μικροί Κυνηγοί" της ΑΦΗΣ.

Έτσι, εκτός από τον Έπαινο Συμμετοχής, κέρδισαν έναν μεγάλο θησαυρό, προκειμένου να τον μοιραστούν  με τον πλανήτη μας... ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον!

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 12/06/2024 - 12:40

Αποχαιρετώντας την σχολική χρονιά με δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά στο μάθημα της τεχνολογίας.

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 12/06/2024 - 12:37

Ολοκληρώνοντας την πρώτη χρονιά συμμετοχής μας στο δίκτυο των οικολογικών σχολείων  βραβεύτηκαν τα τμήματα που διακρίθηκαν  για την συμμετοχή τους. 

 

2o Γενικό Λύκειο Μίκρας, 13/06/2024 - 11:08

Στις 26-01-2024 και στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου μας με το ΓΕΛ Ν.Βύσσας Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε διδυκτιακή συνάντηση - ενημέρωση από τον Γεωπόνο κ. . Στα πλαίσιο αυτής της συνάντησης οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις πρακτικές της καλλιέργειας αρωματικών βοτάνων με σκοπό να τις εφαρμόσουν στη δημιουργία κήπου στο χώρο της αυλής των σχολείων.

3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, 12/06/2024 - 12:37

Το σχολείο μας 3ο Δημοτικό Διονύσου, ευαισθητοποιημένο στα οικολογικά θέματα του τόπου μας, οργάνωσε τη συνεργασία με 2 όμορα σχολεία, το  Δημοτικό της Δροσιάς και το 1ο Δημοτικό Διονύσου. Συγκεκριμένα οι Στ΄ τάξεις ενώθηκαν, γνωρίστηκαν και χύθηκαν στο δάσος γύρω από τον οικείο χώρο άθλησης, με σκοπό να τον καθαρίσουν από τα απορρίματα. Όλα τα παιδιά είπαν πως ήταν "η καλύτερη εκδρομή" και έδωσαν ένα νέο ραντεβού.

3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, 12/06/2024 - 12:37

Το σχολείο μας, ευαισθητοποιημένο στα οικολογικά θέματα του τόπου μας, δεν θα μπορούσε να λείψει από την αναδάσωση που οργάνωσε ο Δήμος Διονύσου  στις 14/4/2024. Μικροί και μεγάλοι ένιωσαν τη χαρά της πράσινης προσφοράς στον τόπο τους, ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

 

3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, 12/06/2024 - 12:36

Η Α΄ Δημοτικού στηρίζοντας την κυκλική οικονομία και μειώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα, έφτιαξε έναν μικρό κηπάκο και φύτεψε σπόρους από κάρδαμο και γρασίδι. Χρησιμοποίησαν πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες. Οι μαθητές έχουν μάθει να σκέφτονται "πράσινα" και έχουν υιοθετήσει νέο τρόπο ζωής.   

 

3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, 12/06/2024 - 12:36

Η Α΄ Δημοτικού κατασκεύασε με μεράκι ταΪστρες πουλιών από άδειες χάρτινες συσκευασίες χυμού και γάλακτος. Ομόρφυνε η αυλή μας καθώς τις κρέμασαν στα δέντρα της αυλής και τα πουλιά της περιοχής βρήκαν καταφύγιο. Στηρίζουμε την κυκλική οικονομία και μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα!

 

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 12/06/2024 - 12:36

@ Από την αρχή της χρονιάς έχουν μαζέψει χιλιάδες πλαστικά καπάκια. Την προηγούμενη εβδομάδα συγκέντρωσαν άλλη μια φουρνιά από αρκετές εκατοντάδες . Ο λόγος για τους μαθητές της Γ΄ τάξης, που ξεκίνησαν την πολλή όμορφη αυτή πρωτοβουλία με παρότρυνση της δασκάλας τους της κ. Μελίνας, από μια ιδέα του γυμναστή μας Στ. Χ#σταματίου.

@ Η πρωτοβουλία έχει διπλό σκοπό : Περιβαλλοντικό - από τη μια (για να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον) και Κοινωνικό - από την άλλη ( αφού τα καπάκια πάνε στην «Κυψέλη», που τα εξαργυρώνει για τους σκοπούς της Οργάνωσης ).

4o Νηπιαγωγείο Λαυρίου, 12/06/2024 - 12:34

Στο Νηπιαγωγείο μας, πραγματοποιήσαμε μια σειρά δράσεων για τη φροντίδα του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του κομπόστ, του φυτεύματος και άλλων δραστηριοτήτων, δίνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα στα παιδιά για την Παγκόσμια γιορτή της Γης στις 22/04

Ξεκινήσαμε τα πρώτα δειλά μας βήματα με τηδημιουργία  κομπόστ στο σχολείο μας. Συλλέξαμε οργανικά απόβλητα, όπως φλούδες φρούτων και λαχανικών, και τα μετατρέψαμε σε φυτικό κομπόστ. Μέσα από αυτήν τη δράση, ανακυκλώσαμε τα απόβλητά μας με σκοπό να δημιουργήσουμε φυσικό λίπασμα για τον κήπο μας.

4o Νηπιαγωγείο Λαυρίου, 12/06/2024 - 12:31

Η 24η Απριλίου είναι η Ημέρα κατά της σπατάλης της τροφής και θέλαμε να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους!

1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, 12/06/2024 - 12:07

Μετά από αίτημά μας η ΔΕΔΙΣΑ Χανίων μας πρόσφερε ένα οικιακό κομποστοποιητή για το σχολείο μας. Ο υπεύθυνος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Βαρδάκης  εξήγησε στους μαθητές τη διαδικασία της κομποστοποίησης και ποια απορρίμματα είναι κατάλληλα για να μπουν στον κλάδο κομποστοποίησης.  Η συμμετοχή των μαθητών μας ήταν μεγάλη αφού απέρριπταν στον κάδο τα υπολείμματα του κολατσιού τους και αυτά που έφερναν από το σπίτι. 

1ο και 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ, 10/06/2024 - 16:16

Το θέμα του εορτασμού της "Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος" για το σχολικό έτος 2023-24 είναι: «Φροντίζω και Αγαπώ το Περιβάλλον - Ενημερώνομαι, Συμμετέχω και Ενεργώ». Στο Νηπιαγωγείο μας, την ημέρα αυτή (και όχι μόνο) εστιάσαμε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μικρών μας μαθητών, σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρου Ανάπτυξης, με κεντρικό θεματικό άξονα το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή. Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο σύνδεσμο που ακολουθεί:   https://nippalaioch.blogspot.com/2024/06/5.html

1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, 10/06/2024 - 16:15

Οι μαθητές του Ε2, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα παραμύθι όπου θα εξιστορούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο μέλλον.

Οι μαθητές δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά βρήκαν τους ήρωες της ιστορίας τους, έφτιαξαν το προσχέδιό της και έγραψαν την πλοκή. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού έφτιαξαν ένα ψηφιακό βιβλίο, με χρήση της εφαρμογής “Book Creator”. Ηχογράφησαν τα ίδια τους συμμαθητές τους και ως εικονογράφηση πρόσθεσαν και κάποιες από τις εργασίες που είχαν ολοκληρώσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, 12/06/2024 - 11:41

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, φέτος, όπως και κάθε χρόνο, προχωρήσαμε σε καθαρισμό της παραλίας Τελωνείου στην Κίσαμο. Παράλληλα οι μαθητές μας έκαναν και ανακύκλωση τηγανέλαιων που είχαν συλλέξει με τη βοήθεια των γονιών τους.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 10/06/2024 - 16:13

Μετά από απαίτηση των μαθητών, ο χώρος στον οποίο τοποθετήσαμε τη μπασκέτα έπρεπε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικός για τα παιδιά..."Πού είναι το τρίποντο", ρωτούσαν; Καθαρίστηκε η αυλή από τα φύλλα και το "συνεργείο" έπιασε δουλειά Δημιουργήσαμε τη ρακέτα αλλά και τη γραμμή του τριπόντου. Τέλος μια υπέροχη ζωγραφιά στόλισε τον τοίχο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν! . 

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 10/06/2024 - 13:49

Ένα ακόμα αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών αποδείχτηκε, μετά από συζήτηση, το μπόουλινγκ. Τί δυσκολεύει όμως τα παιδιά στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Το πώς στήνουμε τις κορίνες. Αποφασίσαμε λοιπόν να σχεδιάσουμε στο δάπεδο τις θέσεις στις οποίες μπαίνουν οι κορίνες. Φτιάξαμε επίσης και μια υπέροχη ζωγραφιά στον τοίχο με τη βοήθεια του εικαστικού μας και δημιουργήσαμε ένα επιπλέον παιχνίδι ισορροπίας το οποίο ένωνε το κουτσό που είχαμε ήδη φτιάξει με το μπόουλινγκ. Τα παιδιά τα λάτρεψαν.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 10/06/2024 - 13:48

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου, στον οποίο συμμετέχουν σχολεία από όλο το νομό. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που για ακόμα μια χρονιά κατακτήσαμε μια από τις πρώτες θέσεις, αποδεικνύοντας την έμφαση που δίνουμε στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Η 2η θέση έφερε χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών αλλά και των μεγάλων και μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. 

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων