Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

33o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, 08/05/2024 - 14:15

Με μεγάλη χαρά παραδώσαμε στον Ιερό Ναό Κυρίλλου & Μεθοδίου Ευόσμου, τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από το Πασχαλινό Βazaar αλληλεγγύης και προσφοράς (εδώ) του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς των μαθητών/τριών μας που στήριξαν και αυτή τη δράση του σχολείου και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο αριθμό από τρόφιμα για τους ενορίτες της εκκλησία μας.

Το Πάσχα είναι μια γιορτή αλληλεγγύης και ελπίδας… Μακάρι το φως της Αναστάσεως του Χριστού να λάμψει στις καρδιές όλων μας !!!

33o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, 08/05/2024 - 14:15

Την Τρίτη 23 Απριλίου είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε την διατροφολόγο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κα Τζένη Ορφανού και την κυρία Αλεξία. Αφορμή της επίσκεψης στάθηκε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για την σωστή διατροφή στο πλαίσιο υλοποίηση του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων     « Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό». 

33o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, 08/05/2024 - 14:12

Το 33ο Ν/Γ Ευόσμου, ως ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας διοργανώνει πασχαλινό bazzar αγάπης και αλληλεγγύης με λαμπάδες φτιαγμένες από τους μικρούς μαθητές/τριες μας. Η ιδέα προέκυψε όταν η ανακοίνωση της ενορίας στην οποία ανήκει το σχολείο μας, Ιερός ναός Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Ευόσμου, βρέθηκε στα χέρια μας. Έτσι λοιπόν την διαβάσαμε στην παρεούλα, προβληματιστήκαμε και τέθηκε το εξής ερώτημα: Το σχολείο μας μπορεί να βοηθήσει; Η απάντηση ήταν ομόφωνη …ναι!!!  Πώς;;; Με τον δικό μας τρόπο, μέσα από τις δημιουργίες μας..

Νηπιαγωγείο Σταυρακίου, 08/05/2024 - 11:48

Και καθώς η άνοιξη μπήκε για τα καλά δημιουργήσαμε το δικό μας μικρό φυτώριο με εποχικά λουλούδια και αρώματικά φυτά. Οι μικροί κηπουροί το διασκέδασαν και ανέλαβαν δράση, αλλά και την ευθύνη του καθημερινού ποτίσματος

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:48

Η δενδροφύτευση στο σχολείο, ιδιαίτερα με λεμονιές, πορτοκαλιές και ελιές, προσφέρει πλήθος οφελών για το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Αποτελεί μια αξιόλογη δραστηριότητα που αξίζει να υιοθετήσουμε.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:48

Ομάδα μαθητών του σχολείου ασχολήθηκαν με τα εργαστήρια upcycling φτιάχνοντας μελωδούς. Τα συγκεκριμένα εργαστήρια παρείχαν στα παιδιά μια ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για τη σημασία της αειφορίας. Το πιο προφανές όφελος του upcycling είναι ότι λιγότερα υλικά καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής, αφού μπορούν εκ νέου να τα επεξεργαστούν και να κάνουν νέα ποιοτικά προϊόντα. Αυτό ενθάρρυνε τους μαθητές να σκεφτούν επιπλέον υλικά που συνήθως θεωρούσαν άχρηστα, πως μπορούν να τα μετατρέψουν σε  χρήσιμα και ωφέλιμα αντικείμενα.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:49

Η κατανάλωση τοπικής τροφής, συμβάλει θετικά στο περιβάλλον,αφου δεν διανύουμε μεγάλες αποστάσεις για την εύρεση των πρώτων υλών, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές. Επιπλέον η καλλιέργεια παραδοσιακών ποικιλιών φυτών και η εκτροφή παραδοσιακών φυλών ζώων συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υγιές οικοσύστημα.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:49

Τα παιδιά έφεραν από τα σπίτια τους παλιά κουβάρια, κουμπιά και ρούχα (παλτό, ζακέτες, πλεκτά) και φτιάξανε καδράκια, μπρελόκ και στοιχεία για Πασχαλινές λαμπάδες.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 11:49

Οι μαθητές έφεραν διάφορα προϊόντα από το σπίτι τους (μέλι, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, σταφίδες, βρώμη) και πρότειναν ένα υγιεινό πρωινό το οποίο μπορούν να παίρνουν μαζί τους σε γυάλινα βαζάκια στο σχολείο και σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μικροί και μεγάλοι.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 14:10

Αποφασίσαμε με τους μαθητές μας να προβούμε σε φύτευση αρωματικών φυτών στο κήπο του σχολείου, εστιάζοντας στα οφέλη των αρωματικών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πιο συγκεκριμένα θα συμβάλλουν στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, στη μείωση της ρύπανσης, στη βελτίωση της ποιότητας και της υγρασίας του εδάφους και στην προστασία από την διάβρωση. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια συμβολική πράξη φροντίδας προς τον πλανήτη, ενώ παράλληλα προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 14:11

Μόλις μια μέρα πριν το κλείσιμο των σχολείων για Πάσχα. Αποφασίσαμε να πάμε μια εκπαιδευτική εκδρομή με τους μαθητές μας στο Ν. Κορινθίας, έτσι ώστε να αναζητήσουμε και να μελετήσουμε τα αποδημητικά πουλιά. Η χαρά των μαθητών ήταν απερίγραπτη, αφού τους δόθηκε η δυνατότητα από το τσιμέντο της πόλης να έρθουν σε επαφή με το πράσινο της φύσης, την βλάστηση, το νερό, τα βουνά και το οικοσύστημα της περιοχής.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 14:11

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, άκουσαν μια σύντομη ενημέρωση για τη σημασία της καθαριότητας και της ανακύκλωσης και έπειτα χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Μάζεψαν σκουπίδια, φορώντας γάντια συγκεντρώνοντας τα σε τσάντες απορριμμάτων. Στη συνέχεια διαχώρισαν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα απορρίμματα, ρίχνοντάς τα στους κατάλληλους κάδους. Η δράση συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αειφορικήδιαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 08/05/2024 - 14:11

Δίπλα σε κάδους σκουπιδιών βρήκαμε παλιές καρέκλες τις οποίες οι μαθητές καθάρισαν, έβαψαν και δημιούργησαν συνθέσεις λουλουδιών.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 08/05/2024 - 11:48

# Μέσα στην εβδομάδα, που μας πέρασε  τα καταφέραμε να  τυποποιήσουμε  και φέτος γλυκά κουταλιού από τα εσπεριδοειδή της σχολικής μας αυλής, που θα δοθούν σαν δώρα σε όσους μας επισκέπτονται και πραγματοποιούν δραστηριότητες  στο σχολείο.

# Το γλυκό πορτοκάλι (αλλά και το λικέρ) μας το έφτιαξε η Βάσω Μαντζουράνη, (μητέρα του  μαθητή μας Κ.Κ.) και το γλυκό νεράτζι η  καθαρίστριά μας Ζήνα Καραμανώλη (και γιαγιά της μαθήτριάς μας Α.Γ.)

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 08/05/2024 - 11:47

Η φετινή Πασχαλινή Πράξη Αγάπης  του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συνδυάζει την προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο αλλά και τη φροντίδα προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για συγκέντρωση ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών, που τοποθετήθηκαν στον ειδικό μωβ κάδο ανακύκλωσης του σχολείου μας.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 08/05/2024 - 11:47

Στο σχολείο μας στις 12 - 02 2024, στα πλαίσια της προσπάθειας να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν, μαθητές/τριες διαφορετικών σχολείων πραγματοποίηθηκε συνεκπαίδευση με το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Το θέμα της δράσης αφορούσε τη διατροφή στην αρχαία Ελλάδα.

Η δράση περιελάμβανε αρχικά, προβολή power point σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες αρχαίων - σύγχρονων Ελλήνων και συζήτηση πάνω στο θέμα.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 08/05/2024 - 11:46

Στις 3 Απριλίου του 2024 πραγματοποιήθηκε εκδρομή του σχολείου μας στο ΕΕΕΕΚ πολύ-αναπήρων και Κωφών στο Αιγάλεω.

Ο σκοπός της επίσκεψης αφορούσε μία κοινή δράση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αυτοσχέδια μουσικά όργανα με οικολογικά υλικά» των μαθημάτων της μουσικής και των εικαστικών. Τα τμήματα που συμμετείχαν στην επίσκεψη ήταν το Α2 και το Βπ Λυκείου, καθώς και το δ1 Γυμνασίου.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 08/05/2024 - 11:46

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μεμονωμένων ανθρώπων, αλλά και των κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη. Οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας γιόρτασαν την συγκεκριμένη ημέρα στο μάθημα της μουσικής με μία σειρά δραστηριοτήτων βασισμένες στο μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Γκάτσου σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Επίκαιρο όσο ποτέ, τα παιδιά μπήκαν στην διαδικασία σύγκρισης του υγιούς περιβάλλοντος της αρχαιότητας με την μόλυνση της στεριάς και των υδάτων της σύγχρονης εποχής.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 08/05/2024 - 11:45

Οι μαθητές του σχολείου μας στο μάθημα των εικαστικών με την κυρία Κατερίνα Διακουμή, εμπνεύστηκαν μέσα από το κίνημα του ιμπρεσιονισμού, και συγκεκριμένα τον πουαντιγισμό δημιουργώντας φυσικά τοπία. Τα παιδιά ανακάλεσαν στην μνήμη τους εικόνες σχετικές με το φυσικό περιβάλλον και τον συνδυασμό των χρωμάτων των τοπίων. Με εφόδια την φαντασία τους και τους μαρκαδόρους τους αποτύπωσαν και την καθαρότητα και την απλότητα του αμόλυντου περιβάλλοντος. Μέσω των τεχνών τα παιδιά εκφράζονται και δημιουργούν προδίδοντας μέσα από τα έργα τους το όραμά τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων