Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

3ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου, 20/05/2024 - 12:00

Με αφορμή την Άνοιξη ακούσαμε το κοντσέρτο του Vivaldi  "Spring" και ταξιδέψαμε νοερά σε φανταστικούς κόσμους. Συνδέσαμε την μελωδία με διάφορα συναισθήματα που προκλήθηκαν στα παιδιά και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην εποχή της άνοιξης και τα χαρακτηριστικά της. Ακολούθησε η ανάγνωση του παραμυθιού "Άνοιξη παντού" της Δέσποινας Τζιάκη και τέλος τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους ανοιξιάτικα δέντρα από ανακυκλώσιμα υλικά.

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 20/05/2024 - 11:58

Μελετώντας, συζητώντας και συνδυάζοντας οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συνέθεσαν το eco-κώδικα του σχολείου μας...

Οι ιδέες αποτυπώθηκαν τελικά ώστε να αποτελέσουν το ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς.

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 20/05/2024 - 11:55

Το 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης συμμετείχε στις φετινές Παγκόσμιες Ημέρες (GAD) του FEE με δράσεις στους εξής τομείς: 1) "Climate ready through food" και 2) "Climate ready through circular economy".

https://blogs.sch.gr/3niptr/2024/05/18/evdomada-draseon-gia-to-klima/

 

50ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 20/05/2024 - 11:54

Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά  με δύο εργασίες της Δ’ τάξης στο κίνημα  “Global Action Days” της FEE. Οι μαθητές/τριες μέσα από την έρευνα που έκαναν συνειδητοποίησαν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα: οι έντονες βροχοπτώσεις και  οι τεράστιες πυρκαγιές με ανυπολόγιστες καταστροφές οφείλονται στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Για να δείτε τη δράση του σχολείου πατήστε:  50ό Δ.Σ. - Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, 20/05/2024 - 11:51

Στο πλαίσιο των οικολογικών σχολείων οι μαθητές και οι μαθήτριες των μικρότερων τάξεων φύτεψαν φακές, φασόλια, ρύζι … σε πλαστικά μπολάκια για να ομορφύνουν την τάξη τους, αλλά και για να γνωρίσουν τον τρόπο ανάπτυξης των φυτών. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων φύτεψαν εποχιακά φυτά στην αυλή του σχολείου μας.

Φύτεψαν τους σπόρους και πότισαν τα φυτά τους. Κάθε μαθητής και κάθε μία μαθήτρια έχουν υιοθετήσει από ένα φυτό, το οποίο και θα πρέπει να φροντίζουν στην καθημερινότητά τους.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, 20/05/2024 - 11:48

Σήμερα Παρασκευή 17/5/2024 εκπρόσωπος της εταιρεία ΑΦΗΣ επισκέφτηκε το σχολείο μας, όπου και  συνέλεξε τις μπαταρίες που συγκεντρώσαμε στον Κάδο Ανακύκλωσης ΑΦΗΣ. Οι μπαταρίες ζυγίστηκαν μπροστά στους μαθητές και στις μαθήτριες... Το  σχολείο μας συγκέντρωσε μπαταρίες συνολικού βάρους 24,200 kgr …

Η εταιρεία ΑΦΗΣ λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση φορητών μπαταριών, με γνώμονα την Προστασία του Περιβάλλοντος, την Βιωσιμότητα και την Κυκλική Οικονομία.

Οι βασικές αρχές του προγράμματος της  ΑΦΗΣ περιλαμβάνουν:

1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, 20/05/2024 - 11:46

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων συμμετείχαν για άλλη μία χρονιά στις Global Action Days! Φέτος πραγματοποίησαν τις περισσότερες θεματικές δράσεις καθαρίζοντας τον χώρο της αυλής που φιλοξενεί τον ανθόκηπο και τον λαχανόκηπό μας, έμαθαν για την Βιοοικονομία και συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού όπου φωτογράφισαν αντικείμενα που συνδέονται με την Βιοοικονομία κρυμμένα στους χώρους του σχολείου. Τέλος παρατήρησαν τα πουλιά κι έμαθαν για το ταξίδι τους στην επίσκεψή τους στο Πάρκο Τρίτση. 

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 20/05/2024 - 11:46

@ Τα παρατεταμένα χειροκροτήματα όλου του ακροατηρίου προκάλεσε η Ψηφιακή εφαρμογή  «Γεύσεις Κυκλάδων», που παρουσίασε σήμερα Παρασκευή 17/05/2024  ομάδα μαθητών του  Δ.Σ. Λουτρόπολης Θερμής, στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Μυτιλήνη.

@ Η παρουσίαση ήταν η πρώτη και έγινε στις 10:30 π.μ.    στο χώρο του 4ου  Λυκείου Μυτιλήνης. Ακολούθησαν εργασίες μαθητών άλλων σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που όλες εξέπληξαν με την εφευρετικότητα και την πρωτοτυπία τους  και καταχειροκροτήθηκαν.

Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, 20/05/2024 - 11:34

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' Δημοτικού σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό της τάξης τους δημιούργησαν μια ''χάρτινη πόλη'' από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά. Αφήνοντας ελεύθερα τα παιδιά να δημιουργήσουν, παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 17/05/2024 - 11:27

 

Στο ψηφιακό μας βιβλίο παρουσιάζουμε όλες τις δραστηριότητές μας για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήσαμε την φετινή σχ. χρονιά στο ολ. τμήμα νηπιαγωγείο μας

https://read.bookcreator.com/QOGFF3MdnLPsWMHKFEcphJa00Oa2/g9qg-4HFTSyGoa1wVcUDVQ

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, 17/05/2024 - 11:25

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 οι μαθητές της Β΄ τάξης του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο πλαίσιο του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 17/05/2024 - 11:24

Η περιβαλλοντική μας επιτροπή δημιούργησε μια λίστα ελέγχου σχετική με την αυλή του σχολείου μας.

1) Με τί υλικό είναι φτιαγμένη η αυλή μας;

2) Υπάρχει αρκετή σκιά;

3) Έχει ζωγραφιές, παιχνίδια;

4) Πού μπορούμε να καθίσουμε;

5) Έχει δέντρα, λουλούδια;

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, 17/05/2024 - 11:18

Με έργα 11 μαθητών/τριών του συμμετείχε το 10ο Γυμνάσιο Βόλου στο διαγωνισμό ζωγραφικής -δημιουργίας αφίσας που προκήρυξε ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ν. Μαγνησίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ι.Μ.Δ. για την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Σωκράτη Σαβελίδη.

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, 17/05/2024 - 11:17

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του 10ου Γυμνασίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου τη Βουλή των Ελλήνων, ενός επιβλητικού κτηρίου με μακρά ιστορία που συνδέεται άμεσα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αρχικά Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου, μετατράπηκε έναν αιώνα μετά την κατασκευή του σε Κτήριο της Βουλής και της Γερουσίας. Σήμερα είναι η Βουλή των Ελλήνων, ένα διαχρονικό σύμβολο που αποτελεί μέρος της συλλογικής μνήμης. Το ίδιο το Κτήριο στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε, προσαρμόστηκε, εκσυγχρονίστηκε.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 17/05/2024 - 11:17

Θέλοντας να μεταδώσουμε τις γνώσεις που πήραμε κατά τη διάρκεια όλης αυτής της χρονιάς σε σχέση με το περιβάλλον και τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στην προστασία του, δημιουργήσαμε ένα θεατρικό δρώμενο και το παρουσιάσαμε σε γονείς και φίλους. Σε αυτό είδαμε τον κύκλο ζωής των δέντρων και πως μπορούν να καταλήξουν .....σε χαρτί, κάναμε αναδάσωση, ανακύκλωση, τραγουδήσαμε και χορέψαμε για τη μάνα γη.

Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων ¨Βοστάνειο¨, 17/05/2024 - 11:16

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης σε κάθε τάξη του σχολείου μας. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μπορούν να ανακυκλώνουν χαρτιά,που αποτελούν μια βασική μορφή γραφικής ύλης καθώς και ανακυκλώσιμες συσκευασίες από το φαγητό τους. Για τον ίδιο λόγο εγκαταστάθηκε κάδος ανακύκλωσης δίπλα στο φωτοτυπικό μηχάνημα.

Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων ¨Βοστάνειο¨, 17/05/2024 - 11:16

Στα παρτέρια της σχολικής μας αυλής τοποθετήθηκε μηχανισμός αυτόματου ποτίσματος. Με αυτόν τον τρόπο φροντίζουμε επιμελώς το πότισμα των φυτών και των λουλουδιών μας σε καθημερινή βάση ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες ευνοώντας τις συνθήκες ανάπτυξης τους.

Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων ¨Βοστάνειο¨, 17/05/2024 - 11:16

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρέλαβαν σιδερένιες κοιλοδοκούς, τις οποίες συναρμολόγησαν κι έβαψαν με σκοπό την κατασκευή δύο τερμάτων ποδοσφαίρου. Μετέπειτα, τοποθετήθηκαν στο πίσω μέρος της αυλής, προσθέτοντας ένα ακόμη γήπεδο ποδοσφαίρου. Πλέον περισσότεροι μαθητές έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια την ώρα του διαλείμματος, αφού στο σχολείο μας υπάρχουν δυο γήπεδα ποδοσφαίρου.

 

1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, 17/05/2024 - 11:24

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων έβαψαν παλιά λάστιχα αυτοκινήτων και δημιούργησαν με αυτά περίτεχνες γλάστρες στις οποίες φύτεψαν ανοιξιάτικα λουλούδια και αρωματικά φυτά, τα οποία βέβαια δεν παραλείπουν να ποτίζουν.  Έφτιαξαν έτσι μια όμορφη γωνιά στην αυλή του σχολείου γεμάτη αρώματα και χρώματα!

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, 16/05/2024 - 14:20

Στο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο  «Ευαλωτότητα Μεταναστών/Προσφύγων & Παιδική Προστασία» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, στις 5 & 6 Απριλίου στον Βόλο συμμετείχε το 10 Γυμνάσιο Βόλου.

Το Συνέδριο  συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Διεθνής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Α21.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων