Το ρόδι και τα αμέτρητα οφέλη του

- Παρουσίαση και γευσιγνωσία μιας πανάρχαιας υπερ-τροφής
από τον γεωπόνο  Θοδωρή Αγγελέλλη
………………………………………………………………
@ Τις πολλές και εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες ενός όχι και τόσο δημοφιλούς χειμωνιάτικου φρούτου του ροδιού γνώρισαν σήμερα οι μαθητές μας. Τις παρουσίασε ο γεωπόνος Θοδωρής Αγγελέλλης, που διατηρεί ροδιώνα στη Μόρια.
………………………………………………………………
@ Μέσα από την προβολή πολύ εκφραστικών εικόνων αναφέρθηκε στην καταγωγή του ροδιού, στο ρόλο που είχε στην ελληνική μυθολογία, στις ποικιλίες του, στη συνεχώς αυξανόμενη διάδοσή του στο καταναλωτικό κοινό.
……………………………………………………………….
@ Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με γευσιγνωσία ροδιών και χυμών ροδιού, από το κτήμα του ομιλητή, που προσφέρθηκαν στους μαθητές και ήταν γευστικότατοι.
……………………………………………………………
@ Θερμές ευχαριστίες στον ομιλητή καθώς και στην κ.Ζίνα, που παρότι βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάρρωσης, βοήθησε ουσιαστικά στην πραγματοποίηση της δράσης.
…………………………………………………………..
@ Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος για τη διατροφή των μαθητών «Βελτιώνω τη διατροφή μου, ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις, γνωρίζω τα προϊόντα του τόπου μου», που το 2024 απέσπασε το Χρυσό Βραβείο γαστρονομίας στο Φεστιβάλ «Αμάλθεια», στο «Γκάζι» της Αθήνας.
 

Συγγραφέας: 
avalesis