ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΕΛΙΩΝ

Οι μαθητές της ΣΤ2 Τάξης ασχολήθηκαν με την επεξεργασία της βρώσιμης ελιάς. Οι ελιές της Μεσσηνίας είναι ξακουστές και εξαιρετικής ποιότητας!!!

Οι μαθητές τις έπλυναν και τις τοποθέτησαν σε καθαρό νερό και χοντρό αλάτι σε δοχεία και τοποθέτησαν τα δοχεία σε σκοτεινό μέρος στη σχολική μας κουζίνα.

Κάθε εβδομάδα θα αλλάζουν το νερό.

Μετά από έναν μήνα περίπου θα τις βάλουν για δύο εικοσιτετράωρα στο ξίδι και μετά στο λάδι.

Όταν θα είναι έτοιμες θα τις δοκιμάσουμε!!!

Συγγραφέας: 
efimpa