Σύσταση Περιβαλλοντικής Επιτροπής _ Επαλ Βροσίνας

Σήμερα,10 Ιουνίου 2025, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 μ.μ., στην αίθουσα Η/Υ ΕΠΑΛ Βροσίνας, κατόπιν πρόσκλησης του Δ/ντή κ. Μαστρογιαννάκη Στυλιανού συνήλθαν οι εκπ/κοί και τα 5 μελή μαθητικά συμβούλια του Σχολείου μας με σκοπό τη συγκρότηση Περιβαλλοντικής Επιτροπής, ώστε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατική οργάνωση, να οδηγηθούμε σε ένα πρακτικά δημοκρατικό λειτουργικό Σχολείο.

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή, για να αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την σχολική κοινότητα του σχολείου μας, θα αποτελείται από:

-τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Μαστρογιαννάκη Στυλιανό σε ρόλο γενικού συντονιστή/επιβλέποντα,

-τον Υπεύθυνο συντονιστή εκπαιδευτικό για το πρόγραμμα κ. Τζιάλλα Αικατερίνη

-την Εκπαιδευτικό κ. Βέργου Παναγιώτα

-τα όργανα εκπροσώπησης των μαθητών για το σχ. έτος 2024-2025, δηλαδή:

τα 5/μελή της κάθε τάξης

Στην πορεία της υλοποίησης του σχεδίου δράσης μας, στοχεύουμε να ζητήσουμε και την συμμετοχή διάφορων φορέων.

Κατόπιν συζήτησης μεταξύ όλων των παρόντων και φανερής ψηφοφορίας, αποφασίστηκε ότι:

Γενικός Συντονιστής θα είναι ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μαστρογιαννάκη Στυλιανού (ΠΕ 86) και οι εκπαιδευτικοί κ. Τζιάλλα Αικατερίνη (ΠΕ 88.01) κα κ. Βέργου Παναγιώτα (ΠΕ 86) .

Το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Επιτροπής θα αποτελείται από:

Πρόεδρο: Τζιάλλα Αικατερίνη

Γραμματέα: Βέργου Παναγιώτα

Εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Μπαλάφα Αικατερίνη

Εκπροσώπους κάθε τάξης (Πρόεδροι) (των οποίων ο ρόλος είναι να μένουν συνεχώς ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της επιτροπής και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας ): οι Πρόεδροι των 5μελών τους,

Το Προεδρείο του 15μελούς

Η πιο πάνω μορφή του Δ.Σ. εξασφαλίζει την εκπροσώπηση στη λήψη αποφάσεων όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (κυρίως των μαθητών) και διασφαλίζει την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για όλα όσα αφορούν το πρόγραμμα.

Επίσης, η Περιβαλλοντική Επιτροπή είναι ένα όργανο, το οποίο υπηρετεί τη διεύρυνση της δημοκρατικότητας, την εκπ/ση των μαθητών στο διάλογο και τη συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες και αναδεικνύει ένα νέο ρόλο των μαθητών στη σχολική ζωή και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα (όχι περισσότερα από μια φορά το μήνα, με δυνατότητα έκτακτων συμβουλίων, αν προκύψουν ιδιαίτεροι λόγοι). Ως πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίστηκε η σημερινή μέρα μετά τη λήξη της Συνέλευσης.

Η παραπάνω πράξη αποτελεί και καταστατικό της Επιτροπής και θα αναρτηθεί στο γραφείο καθηγητών του σχολείου.

 

 

Συγγραφέας: 
ktzialla