Οι μαθητές γνωρίζουν τα Λεσβιακά προΐόντα

@ Όταν ξεκινούσαμε το διατροφικό μας πρόγραμμα το 2018 (με στόχο να απομακρύνουμε τους μαθητές από τις βιομηχανοποιημένες τροφές ) είχαμε πει ότι αυτό μπορούσε να γίνει μόνο αν καταφέρναμε να τους γοητεύσουμε με τις γεύσεις των παππούδων και των γιαγιάδων τους.

@ Το εγχείρημα αυτό περνούσε μέσα από την γνωριμίας των μαθητών με τη λεσβιακή κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Ένα τέτοιο προϊόν γνώρισαν σήμερα οι μαθητές μας μέσα από την γευσιγνωσία που κάναμε.

@ Ήταν το λεσβιακό κασέρι και πιο συγκεκριμένα το κασέρι της τυροκομικής μονάδας Σαντζηλιώτη, που βρίσκεται στη Θερμή. Το κολατσιό που μας ετοίμασε η ακαταπόνητη καθαρίστριά μας η κ. Ζίνα ήταν θεσπέσιο.

@ Στρογγυλά ψωμάκα ψημένα στο φούρνο, περιχυμένα με αγνό ελαιόλαδο, πασπαλισμένα με αλάτι και ρίγανη. Κι από πάνω κασέρι τρυφερό κασέρι Σαντζηλιώτη με μια γεύση μοναδική που «έφερνε» προς ….κεφαλογραβιέρα.

@ Δικαιολογημένα οι μαθητές ζήτησαν και δεύτερο και τρίτο κομμάτι γλείφοντας τα δάχτυλά τους από τη νοστιμιά. Θερμές ευχαριστίες στην επιχείρηση για την προσφορά των τυροκομικών και πολλά ευχαριστώ στην κ. Ζίνα για τη γευστική απόλαυση που ετοίμασε για όλους μας.

Συγγραφέας: 
avalesis