Παρασκευή ενός νόστιμου και θρεπτικού banana bread.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου, στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός», ως προέκταση της συζήτησης για τα επαγγέλματα στον χώρο της εστίασης.

Με αφορμή τον προβληματισμό γύρω από τη σημασία ενός υγιεινού τρόπου ζωής, οι μαθητές και οι μαθήτριες αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους υγιεινό σνακ. Έτσι, με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, προχώρησαν στην παρασκευή ενός νόστιμου και θρεπτικού banana bread.

Η δράση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τις απαιτήσεις του επαγγελματικού χώρου της εστίασης, να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας και πρακτικής εφαρμογής, και να υιοθετήσουν συνήθειες που προάγουν την υγιεινή διατροφή.

Η παρούσα δράση είχε την πολύτιμη βοήθεια από την Εργοθεραπεύτρια κα. Κιουρτ Δάφνη – Εμινέ καθώς και από τη Ψυχολόγο Σφυρίου Μαρία, οι οποίες βοήθησαν στην οργάνωση και την υποστήριξη της δράσης.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου συνεχίζει να ενισχύει τη βιωματική μάθηση, δημιουργώντας δράσεις που συνδέουν τη θεωρία με την πράξη και καλλιεργούν πολύτιμες επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες.

Υπεύθυνος Δράσης:

Τσιαβός Παναγιώτης, ΠΕ86 Πληροφορικής

 

 

Συγγραφέας: 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΟΥΛΙΟΥΜΗΣ