Γνωρίζοντας τους επαγγελματίες του τόπου μας
Στα πλαίσια του προγράμματος της Βιοοικονομίας, αποφασίσαμε να πάρουμε αντιπροσωπευτικές συνεντεύξεις από επαγγελματίες γονείς που έχουν σχετικά επαγγέλματα με το θέμα μας.
Η πρώτη συνέντευξη αφορούσε στην κτηνοτροφία με προσκεκλημένο τον κ. Χαϊδούλη, πατέρα της μαθήτριας της ΣΤ΄ τάξης. Μας μίλησε για τη φύση της δουλειάς του, τις δυσκολίες, τις απολαβές, την αξιοποίηση των προϊόντων και τις προοπτικές του επαγγέλματος.
Στη δεύτερη συνάντηση, καλέσαμε τον κ. Δημήτριο Νάστο, πατέρα του μαθητή της Ε΄ τάξης. Η ενασχόλησή του με τη γεωργία, μας έδωσε πολλές πληροφορίες για το επάγγελμα του αγρότη. Μας μίλησε για τις καθημερινές του δραστηριότητες στο αγρόκτημα, τις προκλήσεις του επαγγέλματος, αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται για τον αγροτικό τομέα.
Τέλος, η τρίτη συνέντευξη αφορούσε στη μελισσοκομία. Καλέσαμε τον κ. Πίτσικα, πατέρα μαθητριών στη Β΄ και Δ΄ τάξεις. Με λεπτομέρειες και τρόπο εποπτικό μας ξενάγησε στην κοινωνία των μελισσών, αλλά και τις προκλήσεις και τις δυνατότητες που έχει ο επαγγελματικός τομέας του μελισσοκόμου. Παρά τις δυσκολίες, ο μελισσοκόμος του σήμερα, με την κατάλληλη τεχνογνωσία και την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών, μπορεί να ανταπεξέλθει στις πιέσεις και να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τον τομέα.