Βρεφονηπιακός Σταθμός ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ-Νηπιαγωγείο

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2017-2018
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

1.11.2018

Μία ακόμα βιωματική δράση οικολογικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν τα τρία τμήματα του νηπιαγωγείου μας μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του ξενοδοχείου Aldemar Royal Mare στον Ανισσαρά. Τα παιδιά ανέπτυξαν την οικολογική τους συνείδηση φυτεύοντας αρωματικά φυτά στους εξωτερικούς χώρους του Aldemar Royal Mare. Η δραστηριότητα σκοπό είχε να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τα αρωματικά φυτά. Κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να φυτεύσει το δικό του αρωματικό φυτό μαθαίνοντας παράλληλα για τις ιδιότητές του.

1.11.2018

Στον μήνα δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον της Helmepa το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά για μια ακόμα χρονιά! Τα παιδιά πήραν μέρος στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών με μία βιωματική δράση.
Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών καταλήγουν στη θάλασσα κάθε χρόνο και αν δεν δράσουμε άμεσα, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 θα υπάρχει περισσότερο πλαστικό από ψάρια στις θάλασσες και τους ωκεανούς.

31.5.2018

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς και σε όλους τους επιχειρηματίες για τη ανταπόκρισή τους προκειμένου να συγκεντρωθούν 100 κιλά πλαστικά καπάκια τα οποία δόθηκαν στο Δήμο Χερσονήσου για την αγορά αναπηρικού αμαξίδιου.

25.5.2018

Το Σχολείο συμμετείχε στη δράση της Helmepa "Aς Καθαρίσουμε και φέτος την Ευρώπη" που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαίκης Ημέρας Καθαρισμού (που η Helmepa συντονίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα). Σκοπός της δράσης είναι να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος με απορρίματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ' όλους.Έτσι , τα νήπια και τα προνήπια  καθάρισαν την Παραλία του Ανισσαρά δίνοντας έμπρακτα ένα ηχηρό Περιβαλλοντικό μήνυμα "Όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές"

 

7.2.2018

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών και με σύνθημα "Καθαρίζουμε ο,τι αφήσαμε πίσω μας το καλοκαίρι" , τα νήπια και τα προνήπια του σχολείου πραγματοποίησαν βιωματική δράση ευαισθητοποίησης καθαρίζοντας την παραλία του Ανισσαρά Mε την συνδρομή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Χερσονήσου καθάρισαν την παραλία ανάμεσα στα ξενοδοχεία Lagouna και Serita. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποιήση των μικρών παιδιών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

7.2.2018

Tα Ζουζουνάκια βραβεύτηκαν από το Διεθνή Οργανισμό Foundation for Environmental Education για τις Περιβαλλοντικές τους δράσεις και έλαβαν το αντίστοιχο Πιστοποιητικό για τις Global Action Days.

7.2.2018

Το Σχολείο, είναι το μοναδικό Νηπιαγωγείο στο Δήμο Χερσονήσου που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης του ΦΟ.Δ.Σ.Α της Βόρειας Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου. Στους τέσσερις κάδους που έχει το Σχολείο στον προαύλιο γίνεται αποθήκευση των ανακυκλώσιμων υλικών ανά είδος, κατόπιν γίνεται ογκομέτρηση και ζύγιση υλικού και παραλαμβάνεται απ' το ΦΟ.Δ.Σ.Α.

6.2.2018

Αξιοποιώντας υλικά από τη Φύση φτιάξαμε χειροποίητες κατασκευές!!Καλλιεργώντας παράλληλα στα παιδιά τη φιλοσοφία ότι η Προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα !!

6.2.2018

Τα παιδιά αφού έμαθαν για το όργωμα και τη σπορά, φύτεψαν σε κυπελάκια τα δικά τους όσπρια (φασόλια, φακές)!!!

Σελίδες

Το Σχολείο ιδρύθηκε το 1994 .Το κυρίως κτίριο είναι κτισμένο με τις τελευταίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές πάνω σε μια ευάερη και ευήλια έκταση. Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά και αποτελείται από τρεις ορόφους έκτασης 2000 τ.μ., οι οποίοι διαθέτουν εκτός από ενιαίους κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες δραστηριοτήτων,υπνοδωμάτια, w.c. θεατρικό χώρο για γιορτές και παραστάσεις, κουζίνα κ.α
Οι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με σκάλες και ανελκυστήρα διαχωρίζοντας πλήρως τα ηλικιακά τμήματα των φιλοξενούμενων παιδιών, δεδομένου ότι στο κέντρο προσχολικής αγωγής φοιτούν παιδιά από ενός έτους έως και έξι ετών. Σχολείο πιστοποιημένο με ISO 22000:2005. To Σχολείο έχει βραβευτεί από το Επιμελητήριο Κρήτης με το βραβείο καινοτομίας - ενσωμάτωση καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία.

Διεύθυνση: 
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ 5
70014 ΑΝΙΣΣΑΡΑΣ, ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ