ΡΑΛΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

9.7.2018

Οδηγός Ανακύκλωσης από του μαθητές του τμήματος Β2.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μάνθου Αργυρώ

9.7.2018

Οι μαθητές των τμημάτων Β2, Γ1, Γ2, Ε1, ΣΤ1 και του Μονοθεσίου Δημοτικού σχολείου των Ραλλείων ΠΔΣ το σχολικό έτος 2017-18 συγκέντρωσαν ένα μεγάλο αριθμό από πλαστικά μπουκάλια τα οποία και διέθεσαν στα μηχανήματα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Με τα κουπόνια που συγκεντρώθηκαν αγοράστηκαν τρόφιμα τα οποία διατέθηκαν στο ίδρυμα Καλός Ποιμένας που βρίσκεται στον Πειραιά.

Οι υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

Αναγνωστοπούλου Κωνσταντίνα - Μάνθου Αργυρώ - Πετράκη Ευαγγελία

 

 

9.7.2018

Στα Ράλλεια Π.Δ.Σ. λειτουργεί Όμιλος Περιβάλλοντος ο οποίος αποτελείται από 40 μαθητές όλων των τάξεων.Οι βασικοί στόχοι του ομίλου είναι γνωστικοί, κοινωνικοί και στάσεων ζωής.Συγκεκριμένα, οι μαθητές μέσα από τη λειτουργία του Ομίλου:

16.12.2017

Στα Ράλλεια Π.Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε η κατασκευή μιας πρωτότυπης παιχνιδομηχανή ανακύκλωσης βασισμένης στο αναπτυξιακό σύστημα Arduino η οποία εκτελεί προγράμματα γραμμένα από τους μαθητές στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch 2.0 ενώ παράλληλα επιτρέπει τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, πλαστικά μπουκάλια και μπαταρίες). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε από το 8ο Γυμνάσιο Πειραιά και από τον Καθηγητή Πληροφορικής και Υποδιευθυντή του σχολείου κ.

Διεύθυνση: 
Αλεξάνδρου 3
18533 Πειραιάς