ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

20.2.2023

Το Νοέμβριο είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανακύκλωσης. Το θέμα ήταν η  Διαχείριση των Κλωστοϋφαντουργικών Αποβλήτων. Τα παιδιά για άλλη μια φορά χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους μετέτρεψαν παλιές παιδικές κάλτσες σε γαντόκουκλες! Στη συνέχεια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών της τάξης,  έφτιαξαν απλές ιστορίες βασισμένες στους ήρωες που είχαν δημιουργήσει και έπαιξαν με αυτές στο κουκλοθέατρο του σχολείου μας!!

20.2.2023

Ακολουθώντας τα 7 βήματα του προγράμματος, τα νήπια μαζί με τις εκπαιδευτικούς έγιναν μικροί ερευνητές και παρατηρώντας τόσο το σχολείο όσο και τις συνήθειες μας, συζητήσαμε σχετικά με τις φιλικές και μη προς το περιβάλλον συμπεριφορές. Αφού συντάξαμε το δικό μας σχέδιο δράσης, σειρά είχε η δημιουργία του οικοκώδικα του νηπιαγωγείου! Τα νήπια έδωσαν φωνή στη γη, τη θάλασσα, τα παιχνίδια, τα φυτά κλπ. και εξέφρασαν με το δικό τους τρόπο τη δέσμευση τους για ένα σχολείο και μια καθημερινότητα αειφόρα και φιλική στο περιβάλλον.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-2023 ΕΧΟΥΜΕ 13 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ. 

Διεύθυνση: 
ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
30300 ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ