Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
2020-2021
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

9.12.2023

Ο Σύλλογος Γονέων, που πάντα είναι δίπλα μας, μας προμήθευσε κάδο κομποστοποίησης.

Για τα παιδιά είναι δώρο από τον «Φυλλαράκη», τη μασκότ του σχολείου μας, ο οποίος μας είπε στο βίντεο που μας έστειλε ότι είναι φίλος του και πρέπει να τον προσέχουμε και να τον ταΐζουμε πολύ.

6.12.2023

Τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν στο σπίτι οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, από ανακυκλώσιμα ή φυσικά υλικά και "απόβλητα", με τα οποία στολίσαμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα του σχολείου μας.

 

.

4.12.2023

Το 1ο οικολογικό αφιέρωμα-1st Eco Tribute του eTwinning έργου μας "Eco Team" αφορά την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους-World Soil Day και προτάθηκε από διακρατική ομάδα σχολείων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

Το σχολείο μας ανέλαβε την ενότητα «Τροφική αλυσίδα/Τροφικός Ιστός».

Η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου. Φέτος το θέμα της έχει τίτλο:

25.11.2023

Το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση που οργάνωσε η ΕΕΠΦ ενόψει της ιδιαίτερα σημαντικής διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν την ατζέντα για το κλίμα.

25.11.2023

Νοέμβρης, εποχή συγκομιδής της ελιάς, το λιομάζωμα. Μαζέψαμε κι εμείς τις ελιές από το δεντράκι που έχουμε στην αυλή του σχολείου μας, τις στείλαμε στο λιοτρίβι και πήραμε το λαδάκι τους.

Θα το χρησιμοποιήσουμε για τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια που θα φτιάξουμε.

 

18.11.2023

Το Ημερολόγιο 2024 του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων έχει θέμα τις 4 εποχές και το εικονογράφησαν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας.

https://online.fliphtml5.com/zlfje/pgog/#p=1

 

3.11.2023

Υπαίθρια εκπαίδευση! Τι καλύτερο από τις βιωματικές δράσεις στη φύση!

Τα σχολεία του ευρωπαϊκού έργου eTwinning “Eco Team” γιορτάσαμε την #OutdoorClassroomDay2023 (2 Νοεμβρίου) με Land Art.  

Από την αυλή του σχολείου μας και γύρω από αυτό και μαζέψαμε φυσικά υλικά (φύλλα, ξύλα, πέτρες, καρπούς κλπ.)

Με τα υλικά που συγκεντρώσαμε τα παιδιά σε ομάδες 2-3 ατόμων κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα τέχνης Mandala, τα οποία χαρακτηρίζονται από κύκλους με συμμετρικά μοτίβα αλλά και να δημιουργήσουν ελεύθερα ό,τι φαντάζονται.

16.10.2023

Στο πλαίσιο υλοποίησης δραστηριοτήτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (EU CODE WEEK) οι μαθητές/τριες κληθηκαν να μαζέψουν σε ένα καλάθι τα δώρα του Φθινοπώρου (ξηροί καρποί, φρούτα) που βρίσκονταν κρυμμένοι στον κήπο και στην αυλή του σχολείου.

14.10.2023

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής(16 Οκτωβρίου), τα παιδιά μαζί με τη Μελούλα, τη μασκότ του σχολείου μας, προσκάλεσαν τους γονείς μαθητή μας, οι οποίοι  διατηρούν μελισσοκομική μονάδα. Εκείνοι, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και μας επισκέφτηκαν φέρνοντας μαζί τους μια κυψέλη καθώς και μια γυάλινη κατασκευή με ένα μελίσσι.

14.10.2023

Φέτος οι εργασίες στον κήπο του σχολείου μας ξεκίνησαν φυτεύοντας μαρουλάκια, πράσα, μπρόκολα, κόκκινα λάχανα και αγκινάρες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Κυριάκο Παληό και την κα. Ειρήνη Ρίζου (γονείς μαθητή μας) για τη δωρεά των φυτών, για την εγκατάσταση του αυτόματου ποτίσματος (είχε καταστραφεί το παλιό) καθώς και για την βοήθεια τους σε όλη την διάρκεια της δράσης.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σελίδες

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας
Διεύθυνση: 
Γραβιάς 2
34005 Λίμνη Ευβοίας