Νηπιαγωγείο Λίμνης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Θέματα: 
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
2020-2021
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

1.4.2021

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, ως προστάτες και υπερασπιστές του περιβάλλοντος, έλαβαν μέρος στην «Ώρα της Γης».

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του eTwinning έργου «Από τη Γη ως το φεγγάρι.. και πίσω» και συμμετείχαν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί από 14 Νηπιαγωγεία της Ελλάδας  στέλνοντας μήνυμα δυνατό: «Με ένα κεράκι για ευχή να σώσουμε τη Γη…»

24.1.2021

Δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας, διαμοιράζονται και προτείνονται για διδακτική αξιοποίηση από εκπαιδευτικούς στην υποθεματική «ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» της ενότητας «ΔΙΑΣΤΗΜΑ», στο πλαίσιο της Διάχυσης στο eTwinning έργου μας «Από τη Γη ως το φεγγάρι και πίσω».

Τις προτάσεις δραστηριοτήτων μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ

28.10.2020

Μεγάλη χαρά και ενθουσιασμός από τα παιδιά!

24.10.2020

Μια ακόμα δραστηριότητα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα.Πρόκειται για ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με κάρτες QR code με το οποίο -εκτός των άλλων-τα παιδιά εξερευνούν και γνωρίζουν τα φυτά της σχολικής αυλής και τους «Θησαυρούς του Φθινοπώρου» με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.Αναλυτικά η δραστηριότητα στο παρακάτω βίντεο

21.10.2020

Το Νηπιαγωγείο Λίμνης τιμήθηκε με την με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2020-2021-eTwinning school!

Σήμερα παραλάβαμε από τις Βρυξέλλες το πακέτο με τη σημαία του eTwinning School,την τιμητική πλακέτα και αφίσες!

16.10.2020

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει για 2η χρονιά στην EU CODE WEEK 2020  με προγραμματισμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος μας και επίσης είναι μέλος μιας ομάδας/συμμαχίας “Codally Team” / “Schools defenders of the Earth” που αποτελείται από 100+ σχολεία από Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης. Η συμμετοχή μας αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο

1.8.2020

Η πρόταση του Νηπιαγωγείου Λίμνης για τον 2ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών. 

Τη συμμετοχή μας μπορείτε να τη δείτε  στη σελίδα μας στην ΕΕΛΛΑΚ καθώς και στο αποθετήριό μας στο GidHub.

1.8.2020

Το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας, ζητήσαμε από τα παιδιά να φυτέψουν με τη βοήθεια των γονιών τους διάφορα φυτά, πειραματιζόμενοι με διάφορους τρόπους (σπόρους, μοσχεύματα κλπ), με την ελπίδα να ανοίξουν γρήγορα τα σχολεία και να τα μεταφυτεύσουμε  στο σχολικό μας κήπο ώστε να μας θυμίζουν την περίοδο αυτή. Αυτό και έγινε! Τα παιδιά φύτεψαν σπόρους και μοσχεύματα, φρόντισαν και περιποιήθηκαν τα φυτά τους και ομορφύναμε τον κήπο του σχολείου μας!

31.7.2020

Στο σχολείο μας μαθαίνουμε πως μπορούμε να ακολουθούμε τον «κώδικα»  μείωσης των απορριμμάτων «Μειώνω- Επαναχρησιμοποιώ- Ανακυκλώνω».

Σελίδες

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας
Διεύθυνση: 
Γραβιάς 2
34005 Λίμνη Ευβοίας