Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
2020-2021
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

27.5.2023

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή «Θεατράκι» της Λίμνης. Στο χώρο αυτό, ένα χρόνο πριν, είχαμε συμμετάσχει σε εθελοντική δενδροφύτευση και καθαρισμό, με τα παιδιά και τους γονείς τους, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Σήμερα υλοποιήθηκαν δραστηριότητες/παιχνίδια από την ομάδα της ActionAid «Το Κινητό Σχολείο του Δάσους». Επίσης τα παιδιά φύτεψαν σπόρους, σε ατομικά γλαστράκια που φιλοτέχνησαν τα ίδια, και υποσχέθηκαν ότι θα φροντίζουν και θα περιποιούνται τα φυτά τους.

27.5.2023

Στη Λίμνη, στο κέντρο της παραλίας, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης  βρίσκεται ένας μεγάλος, εμβληματικός πλάτανος, σήμα κατατεθέν των κατοίκων.

16.5.2023

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λίμνης, ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα μας, επισκέφθηκε το σχολείο μας για να ενημερώσει και να συζητήσει μαζί μας σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος.

Ο Προϊστάμενος  Μπακλατζόγλου Νικόλαος συζήτησε με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσε όλες τις απορίες τους.

13.5.2023

Τελειώνοντας το οικολογικό σχέδιο δράσης μας «ecoβηματίΖΩ» μαθητές και εκπαιδευτικοί συντάξαμε έναν οικοκώδικα με καθημερινές φιλοπεριβαλλοντικές πράξεις/συμπεριφορές, που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη δική μας και την ευημερία της Γης μας.

Οι πράξεις αυτές μπορεί να φαίνονται μικρές αλλά όλες μαζί μπορούν να φέρουν τη μεγάλη αλλαγή.

4.5.2023

Αλήθεια ποια  δένδρα έχουμε στην αυλή του σχολείου μας; Ποιο είναι το όνομά τους; Πως είναι; Πόσα είναι; Τα έχουμε παρατηρήσει;

Μπορεί να βγαίνουμε κάθε μέρα στην αυλή να βλέπουμε τα φυτά και τα δένδρα της, να παίζουμε στη σκιά τους αλλά η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις ήταν αρνητική.

Αποφασίσαμε λοιπόν να βγούμε στην αυλή, να παρατηρήσουμε τα δένδρα της -τα φύλλα τους, τα άνθη τους, τους καρπούς τους- να μάθουμε το όνομά τους και να τα μετρήσουμε!

28.4.2023

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης  (Global Action Days).

Δράση 3: ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ -Ανταλλαγή Βιβλίων και παιχνιδιών

Στο πλαίσιο της ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ κάναμε «ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ». Το κάθε παιδί έφερε ένα παραμύθι που το έχει διαβάσει και δεν το θέλει πια και ένα παιχνίδι και πήρε μέσω ανταλλαγής (με κλήρωση) ένα νέο παραμύθι και παιχνίδι.

Δράση 4: Δίνουμε «δεύτερη ζωή» σε αχρησιμοποίητα πράγματα

27.4.2023

Άλλο ένα δέντρο προστέθηκε σήμερα στην αυλή του σχολείου μας!

Μια υπέροχη Μουριά που θα την προσέχουμε και θα την περιποιούμαστε και ελπίζουμε να μεγαλώσει γρήγορα και να μας προσφέρει τον ίσκιο της.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

28.3.2023

Φέτος συμμετείχαμε στην Ώρα της Γης, στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για τον πλανήτη της WWF με το σύνθημα

«Δίνουμε ζωή ξανά στη φύση»

Η προτροπή του οργανισμού φέτος ήταν -εκτός από το να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα στις 25 Μαρτίου- να αναλάβουμε δράση, να κάνουμε μια ώρα διάλειμμα από τη ρουτίνα μας και τους καθημερινούς περισπασμούς και να περάσουμε 60 λεπτά βοηθώντας τον πλανήτη μας δίνοντας νέα πνοή στη δύναμη της ώρας για ένα κόσμο με θετικό πρόσιμο στη φύση.

28.3.2023

        Άνοιξη...καιρός να αρχίσουν οι εργασίες στον κήπο μας...

Για αρχή σπείραμε κρεμμυδάκια και μεταφυτέψαμε μαρούλια και λουλούδια..

Ευχαριστούμε την κα Κούλα και την κα Ελένη, τις καθαρίστριες του σχολείου μας, που ξεχορτάριασαν, καθάρισαν, κλάδεψαν, έφεραν κοπριά και ετοίμασαν τον κήπο καθώς και την εκπαιδευτικό/γονέα κα Ειρήνη που έφερε τις ζαρντινιέρες.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σελίδες

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας
Διεύθυνση: 
Γραβιάς 2
34005 Λίμνη Ευβοίας