Νηπιαγωγείο Κεντριού

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

7.12.2022
Κουτί γενεθλίων

Στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Κεντριού δημιούργησαν το κουτί των γενεθλίων που περιέχει παιχνίδια για τα παιδιά - μαθητές που χουν γενέθλια φτιαγμένα όλα από ανακυκλώσιμα υλικά ! 

Θελήσαμε να εστιάσουμε περισσότερο στην έννοια της προσφοράς, της ομαδικής δουλειάς και της ανακύκλωσης υλικών.

Πόσο αξία έχει ένα δώρο φτιαγμένο με αγάπη από τα χέρια μας ! Αξία ανεκτίμητη ! Φτιάξαμε με πολύ αγάπη και με ότι υλικό είχαμε στην τάξη μας δώρα για τους φίλους μας , για τους συμμαθητές μας !

Διαδικασία : 

27.11.2022
Certificate of Participation

Χαιρόμαστε πολύ που συμμετείχε το Νηπιαγωγείο Κεντριού στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σχολείων για την υποστήριξη της Σκυταλοδρομίας Running Out of Time που διοργανώνεται από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) την Carbon Copy και με την υποστήριξη της UNESCO

#RunningOutOfTime #GlobalSchoolsActionDay #TheClimateRelay

27.11.2022
Βεβαίωση συμμετοχής

Το νηπιαγωγείο Κεντριού συμμετείχε στην ημέρα δράσης με τίτλο : « Υπαίθρια Εκπαίδευση» 

15.11.2022
Διαβάζουμε παραμύθι στην αυλή

Μία μέρα στο νηπιαγωγείο μας με δραστηριότητες έξω στην αυλή ! Μία μέρα που απέδειξε ότι «  η υπαίθρια εκπαίδευση συμβάλλει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, ενισχύει τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων και τις δεξιότητες δημιουργίας ομάδας και, βέβαια, είναι διασκεδαστική για τα παιδιά. Τα μαθήματα που γίνονται στην ύπαιθρο είναι μια σημαντική βιωματική εμπειρία που συχνά μας ακολουθεί μια ζωή. Το ενεργητικό και φυσικό παιχνίδι, το παιχνίδι στη φύση είναι ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά» .

-«Η καλύτερή μας μέρα» , όπως είπαν και τα παιδιά

13.11.2022

Το νηπιαγωγείο Κεντριού συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Σχολείων Running Out of Time στις 3 Νοεμβρίου 2022, για το Global Schools Action Day, μια πρωτοβουλία του @fee_global. Οι μαθητές συμμετέχοντας στη δράση οργάνωσαν βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή. Τα παιδιά ζωγράφισαν τις ιδέες τους για την κλιματική αλλαγή και έφτιαξαν πινακίδες από ανακυκλώσιμα υλικά με μηνύματα!

28.9.2022
Συνθήματα για τη φύση

Με φυσικά υλικά ( σπόροι, ξύλα, φύλα ) τα παιδιά δημιούργησαν 2 ταμπέλες με σύνθηματα για το περιβάλλον που τοποθετήθηκαν στην είσοδο του νηπιαγωγείου  μας  !

Ενα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό. Που βασίζεται στην Καινοτομία που διέπει όλες τις δραστηριότητες που υλοποιούμε. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η Επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ( εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, κοινωνία ). Χρησιμοποιώντας καινοτόμες πρακτικές , Νέες Τεχνολογίες  και Ρομποτική συμβαδίζουμε με την εποχή αναζητώντας συνεχώς τη γνώση για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου. <!--break-->Οι εκπαιδευτικοί ανταλλάσσουν απόψεις για τις μεθόδους και καινούργιες  Ιδέες έτσι ώστε να αναπτύξουν την επαγγελματική τους εξέλιξη. (Κ.Ε.Ν.Τ.Ρ.Ι)    Αυτό είναι το Νηπιαγωγείο μας!

Διεύθυνση: 
Κεντρί
72200 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ