Νηπιαγωγείο Κεντριού

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές
Μετακινήσεις - μεταφορές
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

18.6.2023
Κομποστοποιητής

Το νηπιαγωγείο Κεντριού προμηθεύτηκετο από το Δήμο Ιεράπετρας έναν κομποστοποιητή για την αυλή του. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν και έμαθαν για την κομποστοποίηση και τα οφέλη της , τοποθέτησαν τον κάδο στην αυλή του νηπιαγωγείου τους ! Το κομπόστ το χρησιμοποίησαν στον κήπο του σχολείου !

18.6.2023
Το πριν της αυλής

Δείτε το πριν και το μετά της αυλής μας που άλλαξε και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των μαθητών. Μία δράση που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του  συλλόγου γονέων, της σχολικής επιτροπής του δήμου, μέσω χορηγιών από ιδρύματα και εκδοτικούς οίκους. 

18.6.2023

Σας παρουσιάζουμε την ολοκλήρωση της υπαίθριας τάξης μας που  δημιουργήσαμε στα πλαίσια του σχεδίου δράσης της σχολικής χρονιάς 2022-2023 : «Μεταμορφώνουμε την αυλή μας σε υπαίθρια τάξη»  !! 

Ένα έργο που ολοκληρώθηκε με πολύ κόπο, εργασία και χρήματα ! Ένα έργο που χωρίς την βοήθεια του συλλόγου γονέων και όλων των γονέων, του Δήμου μέσω της Σχολικής επιτροπής, και των χορηγιών δεν θα μπορούσε να γίνει! Ένα έργο που ελπίζουμε να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ και να το αγαπήσουν όλοι !

18.6.2023
Έρευνα πεδίου01

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών με θέμα : «Πράσινη Οικονομία που θα είναι Ανοιχτή και ίση για όλους» οι μαθητές  του νηπιαγωγείου Κεντριού αφού ερεύνησαν και σύλλεξαν πληροφορίες , δημιούργησαν εφαρμογές που βοηθούν στην σωστή χρήση του νερού όπως :

18.6.2023
Ανακυκλωμένο χαρτί

Οι μαθητές στου Νηπιαγωγείου Κεντριού στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας , της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των αντικειμένων χρησιμοποίησαν πολλά αντικείμενα για τη διαμόρφωση της αυλής !

2.6.2023

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα μέλισσας ενημερώνοντας τους γονείς για τους κινδύνους αφανισμού των μελισσών φτιάχνοντας μία αφίσα. 
Ετοιμάζουμε σποροβόμβες, φυτεύουμε φυτά και αρωματικά αγαπημένα των μελισσών και μοιράζουμε  σπόρους δωράκια για φύτεμα στις αυλές των σπιτιών των οικογενειών και ενημερωτικά φυλλάδια .  

 

2.6.2023

Το Σαββατοκύριακο 13-5 και 14-5 /2023 οι γονείς του νηπιαγωγείου μας μαζεύτηκαν και βοήθησαν στην υλοποίηση του σχεδίου δ΄ράσης για τη διαμόρφωση της αυλής μας.
Χωρισμένοι σε ομάδες πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Φύτεψαν τα παρτέρια μας, έβαψαν τις ξύλινες κατασκευές και τοίχους !
Τους ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειιά τους και τη συμμετοχή τους !

2.6.2023

Οι μαθητές του Νηπιαγωγγειου Κεντριού αναλαμβανουν δράση για την αυλή του νηπιαγωγγείου τους.  Γράφουν γράμμα στο δήμαρχο της πόλης και καταγραφουν τα υλικα που  θα χρειαστούν και ζητάνε βοήθεια από τους γονείς. 

 

2.6.2023

Οι μαθητές του νηπιαγωγγείου Κεντριού δημιούργησαν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές και τα  μοίρασαν στους κατοίκους της πόλης της Ιεράπετρας !

2.6.2023

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές οι μαθητές του νηπιαγωγείου Κεντριού ετοίμασαν αφίσες για τους επισκέπτες - τουρίστες της Ιεράπετρας. 

Τις παρέδωσαν στο Δήμο και τοιχοκολήθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου. 

 

Σελίδες

Ενα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό. Που βασίζεται στην Καινοτομία που διέπει όλες τις δραστηριότητες που υλοποιούμε. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η Επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ( εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, κοινωνία ). Χρησιμοποιώντας καινοτόμες πρακτικές , Νέες Τεχνολογίες  και Ρομποτική συμβαδίζουμε με την εποχή αναζητώντας συνεχώς τη γνώση για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου. <!--break-->Οι εκπαιδευτικοί ανταλλάσσουν απόψεις για τις μεθόδους και καινούργιες  Ιδέες έτσι ώστε να αναπτύξουν την επαγγελματική τους εξέλιξη. (Κ.Ε.Ν.Τ.Ρ.Ι)    Αυτό είναι το Νηπιαγωγείο μας!

Διεύθυνση: 
Κεντρί
72200 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ