ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2018
Θέματα: 
2018-2019
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2019-2020
Νερό
Ενέργεια
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2020-2021
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2021-2022
Αειφόρο Σχολείο
2022-2023
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

31.7.2021

Τα νήπια του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου ασχολήθηκαν με τη θεματική της θαλάσσιας ζωής στο πλαίσιο επεξεργασίας του υδάτινου οικοσυστήματος και των κινδύνων που αυτό διατρέχει. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές έκαναν πειραματισμούς για την κατανόηση του θαλάσσιου κόσμου, αναγνώρισαν διάφορα είδη, έκαναν κατασκευές και επικεντρώθηκαν στις θαλάσσιες χελώνες. Παρακολούθησαν διάφορα βίντεο και χρησιμοποίησαν το υλικό που υπήρχε στο σχολείο από προηγούμενη επίσκεψη στην οργάνωση "Αρχέλων" στην Αθήνα.

31.7.2021

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου αποδέχθηκαν την πρόσκληση που ετοίμασαν οι συντονίστριες του συνεργατικού προγράμματος "Ενεργά Σχολεία μια Οικοσυμμαχία", Μαργαρίτα Σαμουτιάν και Λίλιαν Δούμα, που τους προέτρεπε να κατασκευάσουν καπέλα χρησιμοποιώντας δημιουργικά άχρηστο υλικό στο σπίτι τους. Η δράση υλοποιήθηκε από 24 νηπιαγωγεία της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, τα οποία συμμετέχουν στο δίκτυο, την περίοδο της καραντίνας. Αφορμή για τη συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε το παιδικό παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη "Η καπελού" σε συνδυασμό με τη διάσημη θεωρία του Ed.

31.7.2021

Το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου συμμετείχε σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για την προστασία του πλανήτη και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές έλαβαν μέρος από το σπίτι στην καμπάνια της WWF Hellas για την Ώρα της Γης. Επιπλέον, οι συντονίστριες του συνεργατικού έργου eTwinning "Ενεργά Σχολεία μια Οικοσυμμαχία", Μαργαρίτα Σαμουτιάν και Λίλιαν Δούμα, διοργάνωσαν μια δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Γης βοηθώντας τους μαθητές να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

31.7.2021

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου ως μέλη ενός ευρύτερου δικτύου σχολείων με τίτλο "Ενεργά Σχολεία μια Οικοσυμμαχία" συμμετείχαν στην δράση που διοργανώνει η Actionaid κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα νήπια δημιούργησαν τα δικά τους πλακάτ και ακολούθησαν μια "πορεία με στόχο" προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμά τους. 

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί μέρος της συνεργασίας 24 νηπιαγωγείων από την Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

https://youtu.be/luzBKqAZg0E

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαργαρίτα Σαμουτιάν, Στέλλα Τάτσιου

31.7.2021

Το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου έλαβε μέρος στην παγκόσμια καμπάνια της UNESCO "Trash Hack" με ένα βίντεο που παρουσιάζει τις δράσεις που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο, αλλά και εξ αποστάσεως. 

Το υλικό αναρτήθηκε στην πλατφόρμα: https://www.trashhack.org/school-trashhacks/

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και εδώ: https://youtu.be/PNEk4IOoYIU

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαργαρίτα Σαμουτιάν, Στέλλα Τάτσιου

31.7.2021

Τα νήπια του νηπιαγωγείου Αυλωναρίου συγκέντρωσαν τα απορρίμματά τους για ένα μήνα και τα κατέγραψαν. Μίλησαν για την ανακύκλωση και αναγνώρισαν τη σήμανση στα υλικά που ανακυκλώνονται. Παράλληλα, πρότειναν λύσεις και δημιούργησαν τη γωνιά επαναχρησιμοποίησης άχρηστου υλικού, όπου μπορούσαν να φτιάξουν ευφάνταστες κατασκευές. Ταυτόχρονα, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έκαναν κομποστοποίηση, χρησιμοποιώντας τον ειδικό κάδο που διαθέτει το σχολείο. 

31.7.2021

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου δημιούργησαν τους δικούς τους κήπους με εποχικά λαχανικά και βότανα. Ο πρώτος κήπος δημιουργήθηκε το φθινόπωρο, ο οποίος περιλάμβανε μπρόκολα, μαρούλια, κρεμμύδια και πράσα. Το επόμενο διάστημα φυτεύτηκαν και μερικά αρωματικά φυτά και βότανα. Τα νήπια φρόντιζαν τις καλλιέργειές τους και κατέγραφαν την ανάπτυξή τους, ενώ συμβουλεύονταν και ένα γεωπόνο για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ορισμένα φυτά.

31.7.2021

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τη Στέλλα Τάτσιου (Βασικό Πρωινό 2) και τη Μαργαρίτα Σαμουτιάν (Βασικό Πρωινό 1) έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της WWF "Το καλάθι του πικνικ". Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν επικεντρώθηκαν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποιήσης μέσα από τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που προάγουν τη σωστή διατροφή με εποχικά και τοπικά τρόφιμα. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η κινητοποίηση των γονέων, οι οποίοι προσπάθησαν να υποστηρίξουν τις δράσεις την περίοδο της καραντίνας. 

1.6.2020

Την περασμένη σχολική χρονιά οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο δράσεων της στρατηγικής σύμπραξης μεταξύ σχολείων Erasmus+ με τίτλο "Eco Tweet". Έτσι, εκπαιδευτικοί από τα σχολεία-εταίρους επισκέφθηκαν τον τόπο μας τον Ιούνιο του 2019. Ανάμεσα στις οργανωμένες δράσεις ήταν και η δεντροφύτευση κοντά στο σημαντικότερο αξιοθέατο του χωριού, τον ενετικό πύργο. Ο Σύλλογος Νέων του Αυλωναρίου ανταποκρίθηκε με ιδαίτερη χαρά στο αίτημα των νηπιαγωγών και βοήθησε στην οργάνωση της δράσης, αλλά και στην μελλοντική φροντίδα τους.

1.6.2020

Στα πλαίσια επεξεργασίας της κλιματικής αλλαγής οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου στην Εύβοια επικεντρώθηκαν στις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών. Η συγκεκριμένη θεματική επιλέχθηκε από τους εκπαιδευτικούς, καθώς η περιοχή αυτή συχνά δοκιμάζεται από τις φωτιές του καλοκαιριού.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Αυλωνάρι
34009 Αυλωνάρι