ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2018
Θέματα: 
2018-2019
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2019-2020
Νερό
Ενέργεια
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2020-2021
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

1.6.2020

Την περασμένη σχολική χρονιά οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο δράσεων της στρατηγικής σύμπραξης μεταξύ σχολείων Erasmus+ με τίτλο "Eco Tweet". Έτσι, εκπαιδευτικοί από τα σχολεία-εταίρους επισκέφθηκαν τον τόπο μας τον Ιούνιο του 2019. Ανάμεσα στις οργανωμένες δράσεις ήταν και η δεντροφύτευση κοντά στο σημαντικότερο αξιοθέατο του χωριού, τον ενετικό πύργο. Ο Σύλλογος Νέων του Αυλωναρίου ανταποκρίθηκε με ιδαίτερη χαρά στο αίτημα των νηπιαγωγών και βοήθησε στην οργάνωση της δράσης, αλλά και στην μελλοντική φροντίδα τους.

1.6.2020

Στα πλαίσια επεξεργασίας της κλιματικής αλλαγής οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου στην Εύβοια επικεντρώθηκαν στις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών. Η συγκεκριμένη θεματική επιλέχθηκε από τους εκπαιδευτικούς, καθώς η περιοχή αυτή συχνά δοκιμάζεται από τις φωτιές του καλοκαιριού.

1.6.2020

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου στην Εύβοια είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα γειτονικό σπίτι στο χωριό του Αυλωναρίου, το οποίο έχει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Ο ιδιοκτήτης τους έδειξε τα πάνελ και τους επέτρεψε να τα παρατηρήσουν από κοντά, προκειμένου να διαπιστώσουν σημεία που τους κάνουν εντύπωση. Αναγνώρισαν το χρώμα και τα άγγιξαν για να καταλάβουν την υφή τους. Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης τους εξήγησε τη διαδικασία συλλογής και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι μαθητές αναπαράστησαν τη διαδικασία με τη χρήση ρομπότ όταν επέστρεψαν στο σχολείο. 

1.6.2020

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού στο Αλιβέρι. Η ξεναγός έδειξε στους μαθητές μακέτες που παρουσίαζαν τα τμήματα του εργοστασίου και εξήγησε τον τρόπο που συνδέονται προκειμένου να παραχθεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο που το εργοστάσιο προσπαθεί να μη μολύνει το περιβάλλον και έδωσε μερικά παραδείγματα.

1.6.2020

Οι μαθητές στο Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου στην Εύβοια ασχολήθηκαν με το νερό ως πηγή ενέργειας. Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα προσεγγίστηκε ανακαλύπτωντας τα μέρη που μπορούμε να βρούμε νερό στο σχολείο, στο σπίτι αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον. Οι μαθητές τράβηξαν φωτογραφίες από τα σημεία που ανακάλυψαν και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν μια μεγάλη αφίσα. Αναγνώρισαν τα οφέλη της κατανάλωσής του για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων, ενώ ανακάλυψαν το πόσο σημαντικό είναι για την ανάπτυξη των φυτών μέσα από πειραματισμούς και καταγραφή αποτελεσμάτων.

1.6.2020

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου την Εύβοια συμμετείχαν στην Παγκόσμια Εβδομάδα δράσεις για το κλίμα (20-27/9/2019). Πιο συγκεκριμένα συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή, συγκέντρωσαν πληροφορίες από το διαδίκτυο με τη βοήθεια των γονιών τους και παρακολούθησαν σχετικά βίντεο στον υπολογιστή, ενώ έπαιξαν και ψηφιακά παιχνίδια. Στη συνέχεια, αναγνώρισαν την ανάγκη να ενημερώσουν τους κατοίκους του χωριού και δημιούργησαν δικές τους αφίσες, τις οποίες μοίρασαν στην κεντρική πλατεία του Αυλωναρίου.

31.8.2019

Το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου Εύβοιας συμμετείχε στην Εκπαιδευτική Δράση STEAM Νηπιαγωγείου: «Μια βόλτα στην πόλη μου» (WRO Hellas), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2, με τίτλο "Eco Tweet".

31.8.2019

Το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου Εύβοιας συμμετείχε στον 22ο Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2, με τίτλο "Eco Tweet".Στόχος της συμμετοχής του φορέα ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών, αλλά και η εμπλοκή των γονέων στην κατασκευή της ξύλινης φωλιάς. 

Διεύθυνση: 
Αυλωνάρι
34009 Αυλωνάρι