Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

19.1.2023

Τι μέρα κι αυτή!  Στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας «Μελέτη περιβάλλοντος» ως Μικροί Οικολόγοι Εν δράσει αποφασίσαμε όχι μόνο να υιοθετήσουμε τις λεύκες στην αυλή του σχολείου μας, δηλαδή να τις φροντίζουμε, να τις σκαλίζουμε, να τις ποτίζουμε, να τις κλαδεύουμε, να τους βάζουμε  κομπόστ για να δυναμώσουν, αλλά και να τις ζωντανέψουμε μέσα από ένα προσωπείο που φτιάξαμε με χαρτοπολτό και το στολίσαμε με φθινοπωρινά φύλλα!!! Τι ωραία!!! Έτσι θα μπορούμε κάθε μέρα να μιλάμε στις λεύκες μας και να λέμε τις πιο απίθανες ιστορίες!!!

8.12.2022

Αφού κόψαμε τα λαχανικά μας, από τον κήπο μας, φτιάξαμε την πιο νόστιμη και υγιεινή σαλάτα! 

8.11.2022

Την Παρασκευή 4/11/2022 στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο δίκτυο Π.Ε. Οικολογικά Σχολεία, περάσαμε υπέροχες στιγμές δημιουργίας και συνεργασίας φυτεύοντας δέντρα στην αυλή του σχολείου μας με τους γονείς μας!!!

25.5.2022

Σαν μικροί οικολόγοι αποφασίσαμε να γράψουμε συνθήματα πάνω σε πλακάτ όπως «Ναι στην ανακύκλωση» «Όχι στην ρύπανση» «Μπορούμε να ζήσουμε μαζί» « Όχι φωτιά στα δάση» κ.λπ, για να θυμίζουμε στους φίλους, στους συγγενείς και γενικά σε όλον τον κόσμο πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον μας!!!

25.5.2022

Ευχαριστούμε πολύ την Κυρία Άννα Μακαρώνα, μητέρα του συμμαθητή μας Μηνά, που με την δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική της ματιά μας έφτιαξε αυτοκόλλητα με θέμα την ανακύκλωση. Μόλις τοποθετήσαμε τα αυτοκόλλητα στους κάδους αρχίσαμε να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια... και κάπως έτσι μάθαμε πως να μην σπαταλάμε όλα τα αγαθά που μας δίνει η Γη!!!

4.5.2022

Με το πλατύ του χαμόγελο και την μεγάλη του γενναιοδωρία μας περίμενε σήμερα το πρωί (03/05/2022) στο φυτώριο του ο κύριος Σταύρος Γαργουλάκης, μπαμπάς του συμμαθητή μας Γιάννη.

Τι ομορφιά, τι χρώματα, τι μυρωδιές!!! Δεν ξέραμε τι να πρωτό-διαλέξουμε!! Διαλέξαμε βότανα που μοσχοβολούσαν για να γίνει ακόμα πιο όμορφος ο βοτανόκηπος μας (μέντα, ρίγανη, φλισκούνι, βασιλικός, δεντρολίβανο, λεβάντα) και μάθαμε πώς να τα φροντίζουμε. 

29.4.2022

Για να δώσουμε χρώμα, άρωμα και ομορφιά στην αυλή μας, φυτέψαμε τον Νοέμβριο βολβούς (φρέζιες, τουλίπες, ζουμπούλια). Αφού τις ποτίζαμε και τις παρατηρούσαμε ήρθε η ώρα επιτέλους να τις δούμε να ανθίζουν Κοίταξτε πόσο έχουν ομορφύνει την αυλή μας!!!

28.4.2022

Μαθαίνοντας περισσότερα για το περιβάλλον μας και πώς να το προστατεύουμε, αποφασίσαμε να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο την αυλή μας φυτεύοντας λουλούδια σε γλάστρες..."διαφορετικές"! Σαν "Μικροί Οικολόγοι Εν Δράσει" έχουμε καταλάβει πάρα πολύ καλά πόσο χρήσιμη είναι η ανακύκλωση για το περιβάλλον και στη φύση. Έτσι λοιπόν κρατήσαμε πλαστικά μπετονάκια που είχε αδειάσει το περιεχόμενό τους, τους αλλάξαμε χρήση μεταμορφώνοντάς τα σε χαριτωμένες "γλαστρο-φατσούλες" και φυτέψαμε μέσα τους πολύχρωμα λουλούδια.

28.4.2022

Η αυλή του σχολείου μας είναι το ιδανικό μέρος για βιωματική μάθηση και...πειραματισμό! Στο πλαίσιο λοιπόν του Σχεδίου Εργασίας μας, "Μελέτη Περιβάλλοντος", μαθαίνοντας για την ανακύκλωση και τι υλικά είναι φιλικά ως προς το χώμα -και γενικότερα ως προς το περιβάλλον- αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πείραμα. Πήραμε γλαστρούλες, στην μια φυτέψαμε κομμάτια απο χαρτί, στην άλλη κομμάτια από πλαστικό και στην τελευταία φλούδες πατάτας. Και τώρα περιμένουμε με αγωνία τι πρόκειται να συμβεί μετά από τρεις μήνες...

28.4.2022

Η αυλή του σχολείου μας έχει ψηλές Λεύκες και έτσι πολλά κοτσίφια, κόρακες και περιστέρια εχουν χτίσει τις φωλιές τους πάνω στα κλαδιά τους. Καθημερινά απολαμβάνουμε τα κελαηδίσματά τους και κατά καιρούς έχουμε φροντίσει πουλάκια που είτε έπεσαν από τη φωλιά τους είτε τα "πήρε" ο δυνατός αέρας. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ταϊστρα απο ανακυκλώσιμα υλικά ώστε τα πουλιά της αυλής μας να βρίσκουν όλο το χρόνο την τροφή τους!

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Νιργιανού 1 και Ανθέων
71409 Ηράκλειο