Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2023-2024
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

13.2.2024

Μα τι είναι αυτό το τεράστιο κουτί στην πόρτα μας; Και τι περιέχει; Μέσα από εκεί ξεπήδησε η φίλη μας η Κολοτούμπα, φέρνοντας μαζί της τα ραφάκια της υγιεινής διατροφής και ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ! Έτσι μέσα από το παραμύθι "Μια φορά ήταν...η Κολοτούμπα. Ένα παραμύθι της Σοφίας Μαντούβαλου για τη σωστή διατροφή" (Αγροτικές Συνεταιριστικές Εκδόσεις Α.Ε.), μάθαμε ότι για να γίνουμε γεροί και δυνατοί πρέπει να τρώμε καθημερινά τρόφιμα από κάθε "ραφάκι" (λιπαρά, πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά).

23.3.2023

Για να προβάλλουμε το αειφόρο προφίλ του σχολείου μας στην κοινότητα, να προωθήσουμε και να καλλιεργήσουμε  σχέσεις ανάμεσα στο σχολείο και την κοινωνία σε συνεργασία με την φιλόλογο του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου προσκαλέσαμε τα παιδιά της Β’ τάξης να γιορτάσουμε την πρώτη μέρα της άνοιξης (21 Μαρτίου) στην «αυλή του σχολείου μας».  Τα παιδιά μας διάβασαν το παραμύθι «Η Κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της»   (Ματούλα Τόλκα, εκδ. Λιβάνη) και εμείς τους τραγουδήσαμε τα «χελιδονίσματα».

19.1.2023

Τι μέρα κι αυτή!  Στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας «Μελέτη περιβάλλοντος» ως Μικροί Οικολόγοι Εν δράσει αποφασίσαμε όχι μόνο να υιοθετήσουμε τις λεύκες στην αυλή του σχολείου μας, δηλαδή να τις φροντίζουμε, να τις σκαλίζουμε, να τις ποτίζουμε, να τις κλαδεύουμε, να τους βάζουμε  κομπόστ για να δυναμώσουν, αλλά και να τις ζωντανέψουμε μέσα από ένα προσωπείο που φτιάξαμε με χαρτοπολτό και το στολίσαμε με φθινοπωρινά φύλλα!!! Τι ωραία!!! Έτσι θα μπορούμε κάθε μέρα να μιλάμε στις λεύκες μας και να λέμε τις πιο απίθανες ιστορίες!!!

8.12.2022

Αφού κόψαμε τα λαχανικά μας, από τον κήπο μας, φτιάξαμε την πιο νόστιμη και υγιεινή σαλάτα! 

8.11.2022

Την Παρασκευή 4/11/2022 στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο δίκτυο Π.Ε. Οικολογικά Σχολεία, περάσαμε υπέροχες στιγμές δημιουργίας και συνεργασίας φυτεύοντας δέντρα στην αυλή του σχολείου μας με τους γονείς μας!!!

25.5.2022

Σαν μικροί οικολόγοι αποφασίσαμε να γράψουμε συνθήματα πάνω σε πλακάτ όπως «Ναι στην ανακύκλωση» «Όχι στην ρύπανση» «Μπορούμε να ζήσουμε μαζί» « Όχι φωτιά στα δάση» κ.λπ, για να θυμίζουμε στους φίλους, στους συγγενείς και γενικά σε όλον τον κόσμο πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον μας!!!

25.5.2022

Ευχαριστούμε πολύ την Κυρία Άννα Μακαρώνα, μητέρα του συμμαθητή μας Μηνά, που με την δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική της ματιά μας έφτιαξε αυτοκόλλητα με θέμα την ανακύκλωση. Μόλις τοποθετήσαμε τα αυτοκόλλητα στους κάδους αρχίσαμε να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια... και κάπως έτσι μάθαμε πως να μην σπαταλάμε όλα τα αγαθά που μας δίνει η Γη!!!

4.5.2022

Με το πλατύ του χαμόγελο και την μεγάλη του γενναιοδωρία μας περίμενε σήμερα το πρωί (03/05/2022) στο φυτώριο του ο κύριος Σταύρος Γαργουλάκης, μπαμπάς του συμμαθητή μας Γιάννη.

Τι ομορφιά, τι χρώματα, τι μυρωδιές!!! Δεν ξέραμε τι να πρωτό-διαλέξουμε!! Διαλέξαμε βότανα που μοσχοβολούσαν για να γίνει ακόμα πιο όμορφος ο βοτανόκηπος μας (μέντα, ρίγανη, φλισκούνι, βασιλικός, δεντρολίβανο, λεβάντα) και μάθαμε πώς να τα φροντίζουμε. 

29.4.2022

Για να δώσουμε χρώμα, άρωμα και ομορφιά στην αυλή μας, φυτέψαμε τον Νοέμβριο βολβούς (φρέζιες, τουλίπες, ζουμπούλια). Αφού τις ποτίζαμε και τις παρατηρούσαμε ήρθε η ώρα επιτέλους να τις δούμε να ανθίζουν Κοίταξτε πόσο έχουν ομορφύνει την αυλή μας!!!

28.4.2022

Μαθαίνοντας περισσότερα για το περιβάλλον μας και πώς να το προστατεύουμε, αποφασίσαμε να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο την αυλή μας φυτεύοντας λουλούδια σε γλάστρες..."διαφορετικές"! Σαν "Μικροί Οικολόγοι Εν Δράσει" έχουμε καταλάβει πάρα πολύ καλά πόσο χρήσιμη είναι η ανακύκλωση για το περιβάλλον και στη φύση. Έτσι λοιπόν κρατήσαμε πλαστικά μπετονάκια που είχε αδειάσει το περιεχόμενό τους, τους αλλάξαμε χρήση μεταμορφώνοντάς τα σε χαριτωμένες "γλαστρο-φατσούλες" και φυτέψαμε μέσα τους πολύχρωμα λουλούδια.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Νιργιανού 1 και Ανθέων
71409 Ηράκλειο