Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Μυκόνου "Σύγχρονη Παιδεία" - Γυμνάσιο

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
2017-2018
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2018-2019
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

27.9.2019

Σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Μυκόνου διαδήλωσαν ενάντια στην κλιματική αλλαγή.Πλήθος παιδιών έδωσαν σε μας τους μεγαλύτερους ένα μήνυμα για τον Πλανήτη μας,ένα μήνυμα για την ζωή μας.Αν αλλάξουμε όλοι την συμπεριφορά μας προς το περιβάλλον τότε ένα καλύτερο αύριο είναι σίγουρο.Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο του νησιού μας που μας δέχτηκε στο γραφείο του και άκουσε τις απόψεις των παιδιών,υπάρχει ελπίδα ,ας στηρίξουμε τις φωνές των παιδιών

3.6.2018

Οι μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου επιμελήθηκαν εικαστικά πάνινες τσάντες οι οποίες παρουσιάστηκαν και πωλήθηκαν σε οικολογικό παζάρι με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που διοργάνωσε ο σύλλογος των μαθητών του Γυμνασίου στις 18/5, ημέρα του OPEN DAY του σχολείου μας.

 

6.6.2017

Αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό έδωσε στους μαθητές του Γυμνασίου η συμπλήρωση ενός φύλλου εργασίας με θέμα τα απορρίματα, τον όγκο τους, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση.

Τα παιδιά πρότειναν διάφορες λύσεις για την μείωση του όγκου των απορριμάτων και κατέληξαν στην απόφαση να οργανώσουν ένα παζάρι με κατασκευές απο ανακυκλώσιμα και οικολογικά υλικά. Επίσης, συμπεράσματα απο το φύλλο εργασίας φιλοξενήθηκαν σε σχετικό αρθρο της σχολικής τους εφημερίδας.

  

 

 

6.6.2017

Οικολογικό παζάρι διοργάνωσε ο σύλλογος μαθητών του Γυμνασίου μας με κατασκευές που έφτιαξε όλο το χρόνο από οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

                Φελλοί, κουτιά δημητριακών, μπουκάλια νερού, περιοδικά και εφημερίδες, τενεκέδες λαδιού και κουτιά από παπούτσια πήραν τελείως διαφορετική μορφή και κατάφεραν να εκπλήξουν τους επισκέπτες του παζαριού.

                Το παζάρι πραγματοποιήθηκε στις 19/05/2017, ημέρα του open day του σχολείου μας και τα παιδιά κατάφεραν να ξεπουλήσουν όλες τις κατασκευές τους, δίνοντας ταυτόχρονα ιδέες για την επαναχρησιμοποίηση!  

6.6.2017

                Θέλοντας να δώσουν ζωή σε κουτιά δημητριακών τα παιδιά της Α΄και Β΄Γυμνασίου δημιούργησαν ξεχωριστές θήκες για έγγραφα. Χρησιμοποίησαν οικολογικά χρώματα για να καλύψουν τελείως την προηγούμενη μορφή τους και τα στόλισαν με υλικά επιλογής τους, όπως αυτοκόλλητες ταινίες,  κομμάτια φελλού, μαλλιά πλεξίματος κ.α. 

6.6.2017

Χρησιμοποιώντας σαν βάση ροδέλες από πλαστικά μπουκάλια και επενδύοντας τις με κομμάτια από περιοδικά ή εφημερίδες τα κορίτσια της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας έφτιαξαν ξεχωριστά καλοκαιρινά βραχιόλια.

 

2.6.2017

Την είσοδο του σχολείου μας αποφάσισαν να αλλάξουν οι μαθητές της Α' και Β' Γυμνασίου χρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια νερού και παλιά σκηνικά.

Μια ομάδα μαθητών έβαψε τα μπουκάλια και τα μετέτρεψε σε αυτοσχέδιες γλάστρες, στις οποίες φύτεψε δικής της επιλογής φυτά.

Οι υπόλοιποι μαθητές ζωγράφισαν ένα ξύλο τύπου κόντρα πλακέ και σε αυτό κρεμάσαμε τις γλάστες της πρώτης ομάδας μαθητών.  

 

 

2.6.2017

Ένα διαφορετικό σκαμπό έφτιαξαν οι μαθητές της Β' Γυμνασίου.

Για το σκαμπό τα παιδιά χρησιμοποίησαν 18 μπουκάλια νερού και φθαρμένα τζιν! 

12.5.2017

Τενεκέδες λαδιού γλίτωσαν από τα σκουπίδια οι μαθητές του Γυμνασίου μας! 

Και για να ξεκινήσουν την δεύτερη ζωή τους, τους βοήθησαν να αλλάξουν τελείως μορφή...

Με χρώματα και πολύ μεράκι τους μετέτρεψαν σε χαρούμενες γλάστρες και φύτεψαν μέσα τους ευωδιαστούς βασιλικούς.

 

2.5.2017

Ομάδα μαθητών της Ά Γυμνασίου του σχολείου μας δημιούργησε ένα video για τον τρόπο παρασκευής ενός οικολογικού καθαριστικού γενικής χρήσης.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Μαράθι
Μύκονος
84600 Μύκονος