Γυμνάσιο Χιλιομοδίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2023-2024
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

4.7.2023

Καλλιεργούμε βότανα: Ρίγανη, θυμάρι, λεβάντα, δεντρολίβανο....

Τα ξεραίνουμε και τα μοιράζουμε στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους των φορέων  και τους φίλους του σχολείου

4.7.2023

Βρίσκουμε νέα χρήση σε ό,τι κάποιοι θεωρούν άχρηστο:

Από μια δοκό του Γυμναστηρίου προς απόσυρση, φτιάξαμε τραπέζια για το προαύλιο.

Από παλέτες και αχρηστευμένα θρανία, φτιάξαμε παρτέρια και παγκάκια

Από παλέτες φτιάξαμε και τη γωνιά της ανακύκλωσης

Από παλιά λάστιχα και ζάντες, φτιάξαμε γλάστρες

Γλάστρες φτιάξαμε και από πλαστικά παροπλισμένα βαρέλια 

Από παλιά ράφια βιβλιοθήκης, φτιάξαμε ράφια για τις κατασκευές Τεχνολογίας

4.7.2023

Κάθε τμήμα έβαψε την αίθουσά του. Συγκέντρωσε χρήματα, διάλεξε χρώματα, εξασφάλισε βοήθεια και τα παιδιά μεταμόρφωσαν τον χώρο τους!!

3.4.2023

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μακρινίτσας “Οικοτουρισμός στο Πηλιο – Διαδρομές στη Φύση και στη Παράδοση”  έχει ως στόχο να δείξει στους μαθητές ότι η γνωριμία με το όμορφο και γραφικό χωριό της Μακρινίτσας δεν είναι μόνο ο καφές ή το φαγητό στην πλατεία, αλλά και το περπάτημα στα καλντερίμια της, η επαφή με το φυσικό περιβάλλον της και τους ανθρώπους της, καθώς και η γνωριμία με τα αξιοθέατά της (π.χ. πέτρινα γεφύρια, εκκλησία της Παναγίας, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας).

5.2.2023

Δεν αμελούμε τα παρτέρια μας. Θέλουν τακτικό καθάρισμα από τα αγριόχορτα. Τα φυτά χρειάζονται αγάπη και περιποίηση....

5.2.2023

Πρέπει και η γούρνα που βρίσκονται οι βρύσες να λάμπει.Εθελοντές ένας γονιός και ένας μαθητής, με τη βοήθεια ενός εργάτη, και να που τα μάρμαρα επισκευάστηκαν, τρίφτηκαν και έλαμψαν. Επιβλέπουσα η κ. Αναστασία Δράκου, καθηγ. Φυσικής Αγωγής, και βέβαια απαραίτητη η καθαρίστριά μας, κ. Βασ. Μαντζιώρου.

5.2.2023

Ο εξωτερικός τοίχος του Γυμναστηρίου ήθελε, κατά γενική ομολογία βάψιμο. Οι τεχνικές Υπηρεσίες και η Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας έκαναν δεκτό το αίτημά μας και βάφτηκε. Το ίδιο έγινε και για τους εσωτερικούς διαδρόμους του διδακτηρίου. Όσο για τις αίθουσες... Θα πάρουν σε λίγο τα ρολά και τα πινέλα τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί!

23.1.2023

Η καταγραφή των προβλημάτων σε σχέση με το περιβάλλον ήταν μια δράση που κάναμε με προσοχή και υπευθυνότητα!

23.1.2023

Στο προαύλιο του σχολείου μας φυτέψαμε δύο ελιές. Τις προσέχουμε, τις αγαπάμε τις φροντίζουμε. Αναλάβαμε μάλιστα και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα "Ελιά: Ο θησαυρός του τόπου μου"

Τον Νοέμβρη, επισκεφθήκαμε έναν βιολογικό ελαιώνα. Οι φιλόξενοι οικοδεσπότες (οικογένεια Αθανασάκου) μας "ξενάγησαν"  και απάντησαν στις ερωτήσεις μας για την καλλιέργεια της ελιάς, καθώς και τη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Μας μίλησαν για τους βιολογικούς τρόπους καλλιέργειάς της και τη διαδικασία τυποποίησης του ελαιολάδου.

Διεύθυνση: 
Χιλιομόδι Κορινθίας
20008 Χιλιομόδι Κορινθίας