Γυμνάσιο Χιλιομοδίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

8.7.2024

Οι μαθητές/-ήτριες  του σχολείου μας, συμπλήρωσαν τον Μάιο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να διερευνηθούν η ικανοποίησή τους από τις πραγματοποιηθείσες δράσεις/παρεμβάσεις, τι αποκόμισαν από τη μεταξύ τους και με τους/τις εκπαιδευτικούς τους συνεργασία, αλλά και οι προτάσεις τους για μελλοντικές παρεμβάσεις στον χώρο του σχολείου.

8.7.2024

Και αν αναρωτιέστε πώς κρατάμε το σχολείο καθαρό και περιποιημένο, η απάντηση είναι απλή: χάρη στη δουλειά των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως έγινε και χτες, 2 Απριλίου,  από τη Γ τάξη, με την κ. Γ. Ψεύτη και τη Διευθύντρια, κ. Κ. Δράκου

8.7.2024

Θέλουμε να έχουμε το πιο καθαρό, περιποιημένο και όμορφο προαύλιο, και γι αυτό μοχθούμε συνεχώς!! 

8.7.2024

Με το Σωματείο εθελοντών περιβάλλοντος SOSTETO πήγαμε στο δάσος, καθαρίσαμε και "εκπαιδευτήκαμε" στη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση 

8.7.2024

Όταν οι γονείς συνεργάζονται με το σχολείο

* Προσκαλούν τη Μαρία Παπανικολάου να αφηγηθεί "Το παλάτι του Ήλιου" , μια ιστορία ευαισθητοποίησης 

* Φτιάχνουν χειροποίητα πασχαλινά διακοσμητικά και στήνουν παζάρι, προσφέροντας τα έσοδά του στις περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου και στο Σωματείο Εθελοντών περιβάλλοντος soste to.

8.7.2024

Στο μάθημα της Τεχνολογίας, ομάδα μαθητών της Β2 τάξης, κατασκεύασε τη μακέτα θερμοκηπίου. Όμως, ευαισθητοποιημένοι γονείς μας πρόσφεραν αληθινά φυτώρια, που τα παιδιά φρόντισαν να αναπτυχθούν και να τα φυτέψουμε στα παρτέρια μας!!

8.7.2024

Μπορεί το προαύλιο να έχει παντού χειροποίητες αφίσες που προτρέπουν να μην πετάμε κάτω απορρίματα, αλλά να συγκεντρώνουμε και να ανακυκλώνουμε, και αυτό να γίνεται απόλυτα σεβαστό εντός του σχολείου, το πεζοδρόμιο μας στεναχώρησε με το πλήθος των σκουπιδιών που...φιλοξενούσε.

23 Μάη, και το κάναμε και πάλι λαμπικο και ελπίζουμε να διατηρηθεί.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ!!!

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ......

8.7.2024

Το πασχαλινό δώρο της Δημοτικής αρχής στο σχολείο μας! 

Το αίτημα της Περιβαλλοντικής επιτροπής περιλάμβανε την τοποθέτηση δύο στεγάστρων στα προαύλιά μας, και  είναι ένα αίτημα ετών, που, επιτέλους, έγινε φέτος πραγματικότητα.

Το ένα στέγαστρο έχει τοποθετηθεί και η σκιά του είναι περιζήτητη από τα παιδιά.

Η αλλαγή του χρώματος με προσωπική φροντίδα του νέου Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χιλιομοδίου ολοκλήρωσε και αισθητικά το αποτέλεσμα!

8.7.2024

Εδώ κι αν χρειαζόταν η βοήθεια του Συλλόγου Γονέων!!  Βάφτηκαν τα κάγκελα στα κλιμακοστάσια του σχολείου. Εκμεταλλευτήκαμε το τριήμερο των Εκλογών, για να ομορφύνουμε. Μια ακόμα ένδειξη του ενεργού ενδιαφέροντος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και της θαυμάσιας συνεργασίας μας!

8.7.2024

✓Προσκαλέσαμε την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα περιβάλλοντος, κ. Δήμητρα Δανιήλ, να μας ενημερώσει για τη δεντροφύτευση

✓Φυτέψαμε τα νέα δικά μας φυτά στα παρτέρια μας

✓Καθαρίσαμε το προαύλιο

✓Καθαρίσαμε τον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου

✓Καθαρίσαμε τα πεζοδρόμια από το Λύκειο ως την παλιά Βρύση

Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς!!

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Χιλιομόδι Κορινθίας
20008 Χιλιομόδι Κορινθίας