Γυμνάσιο Αγιάς Λάρισας

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
1999
2002
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

18.4.2022

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου με την βοήθεια της διευθύντριας και εκπαιδευτικών δημιούργησε σε γωνιά της αυλής του σχολείου αρωματικό κήπο. Ενημερωθήκαμε για την σημασία των αρωματικών φυτών στην υγεία μας και στη ζωή μας γενικότερα., Συζητήσαμε για την σημασία τους στην επιβίωση των μελισσών καθώς η μακράς διαρκείας ανθοφορία τους τους δίνει τροφή. Έτσι πήραμε και φυτέψαμε λεβάντα, λεβαντίνη, ρίγανη, μέντα, δεντρολίβανο, δυόσμο και λεμονοθύμαρο.  

 

15.4.2022

Στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου μας προμηθευτήκαμε από τον δήμαρχο λάμπες LED που αντικατέστησαν τις παλιές και ενημερωθήκαμε για την σημασία τους.

Έχει ήδη οριστεί μαζί με την σύσταση της περιβαλλοντικής επιτροπής και υπεύθυνος μαθητής από κάθε τμήμα για την εξοικονόμηση ενέργειας με ενέργειες όπως το σβήσιμο των φώτων κάθε φορά που βγαίνουμε από την τάξη!

15.4.2022
κουτι ανακύκλωσης

Μετά την είσοδο του σχολείου μας στο δίκτυο "Οικολογικά σχολεία' κάναμε μια σειρά από δράσεις:

Ορίσαμε κατ' αρχάς περιβαλλοντική επιτροπή από μαθητές όλων των τμημάτων. Η ομάδα αυτή αφουγκράζεται όλους τους μαθητές του σχολείου και προτείνει δράσεις: 

-Το κάθε τμήμα έφτιαξε "κουτί ανακύκλωσης" (από αναλώσιμα) για τη δική του τάξη το οποίο αναλαμβάνει να το αδειάζει στον κάδο ανακύκλωσης κάθε φορά που γεμίζει. 

- Ζητήσαμε από την διευθύντρια νέο κάδο ανακύκλωσης σε ένα σημείο της αυλής όπου δεν θα περνά απαρατήρητος. 

Διεύθυνση: 
Μεταξοχωρίου 8
400 03 Αγιά Λάρισας