ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2018-2019
Νερό
Ενέργεια
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

30.6.2019

Τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής τους προγράμματος "Οικολογικό Σχολείο"  εστιάσαμε σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση ενέργειας (μείωση κατανάλωσης ρεύματος) καθώς και τη μελέτη των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Επίσης ασχοληθήκαμε με το θέμα  της διαχείρισης του νερού στο σχολείο καθώς και την φροντίδα της σχολικής αυλής.

26.6.2018

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Η έννοια του οικολογικού σχολείου αποκτά ιδιαίτερο νόημα σήμερα μιας και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα μέσα από μια σειρά διαδικασιών και στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να πετύχουν  να μετατρέψουν το σχολείο τους στο λεγόμενο «αειφόρο σχολείο».

Το Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου βρίσκεται 4 χλμ απο το κέντρο των Χανίων και εξυπηρετεί μαθητές απο περιαστικές περιοχές κυρίως με αγροτικό πληθυσμό. Διαθέτει την τρέχουσα σχολική περίοδο 350 μαθητές και 42 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Διαθέτει εργαστήριο πληροφορικής και φυσικών επιστημών καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.  Πέρα απο το ωρολόγιο πρόγραμμα αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες μέσα απο ομάδες μαθητών όπως αυτές της περιβαλλοντικής, κινηματογραφικής, θεατρικής καθώς και της χορευτικής ομάδας. 

Διεύθυνση: 
Ι.ΜΑΡΚΑΚΗ 10
73100 Chania