ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

14.3.2024

Tο σχολείο μας συμμετείχε στο “Πρόγραμμα υποστήριξης μαθητών στις πληγείσες περιοχές του ν. Έβρου και της περιφέρειας Θεσσαλίας” που υλοποιεί ο φορέας Tipping point. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές/τριές παρακολούθησαν τρεις συνεδρίες στις 22 και 27 Φεβρουαρίου με το εξής θέμα η κάθε μία:
1η συνεδρία: “Δεξιότητες για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών”. Μέντορας -εισηγητής: Φετοκάκης Μιχάλης, παραγωγός αγροτικών προϊόντων
2η συνεδρία: “Εθελοντισμός και φυσικές καταστροφές”. Μέντορας-εισηγήτρια: Χατζηαντωνίου Μαρία, Διδάσκουσα του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

30.1.2024

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εισήγηση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Βύσσας από τον γεωπόνο, κ. Γκαρελίδη Γιώρο, ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο μας. Το θέμα της εισήγησης αφορούσε την καλλιέργεια αρωματικών βοτάνων και φυτών. Η φύτευση και καλλιέργειά τους στη σχολική αυλή αποτελεί έναν από τους στόχους της περιβαλλοντικής μας ομάδας. Την εισήγηση παρακολούθησε ζωντανά μέσω διαδικτύου η  περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Μίκρας - Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας στο δίκτυο "οικολογικά σχολεία".

ΓΕΛ Ν.ΒΥΣΣΑΣ

Το συγκρότημα (με ΦΕΚ ίδρυσης Ν 309/76ΦΕΚ 100/30-04-1976) είναι συστεγαζόμενο με το Γυμνάσιο Ν. Βύσσας. Το Λύκειο χρησιμοποιεί τον 1ο όροφο .  Στο ισόγειο υπάρχει κοινόχρηστο Γυμναστήριο  - Αίθουσα εκδηλώσεων. Ο αύλειος χώρος είναι κοινόχρηστος και επαρκής . Διαθέτει δυο γήπεδα καλαθοσφαίρησης και ένα βόλλευ . Μέρος του αύλειου χώρου αξιοποιήθηκε ως λαχανόκηπος κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 και εντάχθηκε σε Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα.

Μαθητικό Δυναμικό :    Αποτελείται από  28 μαθητές από τα χωριά Ν. Βύσσα, Καβύλη, Καστανιές, Ρίζια και Στέρνα από τα οποία μετακινούνται καθημερινά με λεωφορεία της γραμμής των ΚΤΕΛ. 

Διεύθυνση: 
ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ
ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ
68001 Ν.ΒΥΣΣΑ