Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Litter Less
2017-2018
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2018-2019
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

25.10.2022

Την Τρίτη 25/10/22, το τμήμα Δ1 του σχολείου μας επισκέφτηκε το γεωπονικό κατάστημα που βρίσκεται κοντά στο σχολείο μας, όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα εποχιακά φυτά και για τον τρόπο φύτευσης και περιποίησής τους. Ο γεωπόνος τους μίλησε για τα μέρη του φυτού και την ανάγκη τους για νερό και ήλιο και το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα. Μελέτησαν τα φυτά που υπήρχαν στο κατάστημα, καθώς και σπόρους, τα εξέτασαν, έκαναν μερικές ερωτήσεις και κυρίως ενθουσιάστηκαν αγγίζοντάς τα.

25.10.2022

Στις 19 Οκτωβρίου 2022, το τμήμα Δ1 του σχολείου μας, επισκέφτηκε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς της περιοχής μας. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του εργοστασίου και των μηχανημάτων, τη διαδικασία διατήρησης των πράσινων ελαιών σε άλμη, ζυγίστηκαν στην ειδική ζυγαριά για τις ελιές διασκεδάζοντας με τα νούμερα και έκαναν διαλογή ελιών. Κεράστηκαν χυμό, γλυκά και αρμυρά εδέσματα που με πολλή αγάπη προσφέρθηκαν από τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου και ακόμα τους προσφέρθηκε από ένα βαζάκι με ελιές για τον καθένα.

6.5.2019

Το Hives Project σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας συνδιοργάνωσαν την προβολή της ταινίας "A Plastic Ocean", το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 στο κινηματοθέατρο Αντιγόνη. Πριν την προβολή παρουσιάστηκε το πρόγραμμα "Οικολογικά Σχολεία" στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.

1.5.2019

Πολλές φορές η ζωή μας επιφυλάσσει άσχημα παιχνίδια αλλά όλοι μαζί μπορούμε. Μαθητής του σχολείου χρειάστηκε την οικονομική μας στήριξη και μεις δώσαμε το παρών. Όλοι, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και συγχωριανοί μας που δεν έχουν σχέση πια με το σχολείο ήταν εκεί για δώσουν ελπίδα. Κατασκευές, παιχνίδια, εργαστήρια και ανοιχτές βιβλιοθήκες, πόσα όμορφα πράγματα στην αυλή του σχολείου μας.

1.5.2019

Μετά από 2 χρόνια σκληρής δουλειάς έφτασε η ώρα να απολαύσουμε τον καρπό των προσπαθειών μας. Ένα ωραίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου 25 άνθρωποι (μαθητές, γονείος και εκπαιδευτικοί), κατηφόρισαν για Αθήνα με σκοπό να παραλάβουν τη σημαία των οικολογικών σχολείων. Σε μια μοναδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απ΄ όλη την Ελλάδα παραλάβαμε το βραβείο μας. Η περηφάνια μας μεγάλη αλλά και η υποχρέωση που απορρέει από τη βράβευση αυτή ακόμα μεγαλύτερη.  

1.5.2019

Είχαμε υποσχεθεί από την αρχή ότι θα δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στις συσκευασίες και το τηρούμε πάντα. Τα γλαστράκια μας αν μη τι άλλο πρωτότυπα και όμορφα.

16.4.2019

Με αφορμή κείμενο στο βιβλίο Γλώσσας της Γ' τάξης οι μαθητές κλήθηκαν να κατασκευάσουν από ανακυκλώσιμα υλικά και συσκευασίες το δικό τους ηλιακό λεωφορείο. Όλα τους ένα κι ένα..

16.4.2019

Αποφασίσαμε με τους μαθητές της Γ'1 τάξης κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα (μέρα που αφήνουμε τις σχολικές τσάντες) να φτιάχνουμε σαλάτες ή να στύβουμε φρούτα. Από τις δύο επιλογές προτιμάμε και τις δύο...

16.4.2019

Τα σποράκια που φυτέψαμε στις γλάστρες μας δειλά δειλά βγήκαν από το χώμα και άρχισαν να μεγαλώνουν. Η χαρά μας ήταν μεγάλη που είδαμε τα φυτά μας να μεγαλώνουν με λίγο νεράκι, ήλιο και αγάπη. Όταν μεγάλωσαν αρκετά βρήκαμε μια ωραία συνταγή απόμια γιαγιά με καταγωγή από Μικρά Ασία, φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά και αυγουλάκια από κοτέτσι άλλης γιαγιάς μας και ψήσαμε στο φούρνο μια καταπληκτική ομελέτα την οποία τιμήσαμε ιδιαίτερα.

10.4.2019

Αφού προσφέραμε στέγη συτα πουλάκια αποφασίσαμε να τους προσφέρουμε και τροφή. Τα υλικά απλά και λίγα. Δημητριακά με τρυπούλα στη μέση, μάκτρα καθαρισμού πίπας και πολύ μεράκι. Στολίσαμε έτσι όλα τα δέντρα της σχολικής αυλής και δώσαμε τροφή στα πουλάκια.

Σελίδες

Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας

Στο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας φοιτούν 204 μαθητές και υπηρετούν 25 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων. Λειτουργεί ολοήμερο τμήμα και τμήμα ένταξης. Το σχολείο μαςς συμμετείχε και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και σε καινοτόμες δράσεις.

Διεύθυνση: 
Εθνικής Αντίστασης
63071 Ορμύλια