Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2015-2016
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2021-2022
Νερό
Μετακινήσεις - μεταφορές

Τα νέα του Σχολείου μας

2.5.2022

Κατασκευάσαμε τα δικά μας αυτοκίνητα και βιώσαμε...  τα ατυχήματα!!!

Προσπαθήσαμε με ισχυρά μηνύματα να προωθήσουμε τα κρίσιμα ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήσαμε δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα προς τις μικρότερες τάξεις. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας είναι να γίνουν οι δρόμοι πιο ασφαλέστεροι, με μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση των πεζών.

1.5.2022

Βιωματική δράση στο σχολείο!!!

Τα θέματα πρόληψης των ατυχημάτων κατά βάση είναι γνωστά σε όλους. Το πρόβλημα όμως είναι η νοοτροπία όλων, μικρών και μεγάλων απέναντι στα ατυχήματα. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε περισσότερο νομοταγής .Να προσέχουμε τους άλλους, να είμαστε λιγότερο βιαστικοί και πιο υπεύθυνοι και να τηρούμε τους νόμους του Κ.Ο.Κ

1.5.2022

Η οδική ασφάλεια και η κυκλοφοριακή αγωγή προάγουν τα συμπεριφορικά  πρότυπα, που έχουν ως αποτέλεσμα την ασφαλέστερη κυκλοφορία .Η ασφαλή συμμετοχή του παιδιού πάνω σε ένα ποδήλατο, είναι υπόθεση σημαντικής ενημέρωσης από γονείς και εκπαιδευτικούς.

1.5.2022

Μάθαμε για τον .Κ.Ο.Κ. ένα επίσημο σύνολο κανόνων. Τα παιδιά κυκλοφορούν ως πεζοί, επίσης ως ποδηλάτες ή ως επιβάτες, τόσο σε οχήματα όσο και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τους δικούς μας κανόνες μέσα στην τάξη. Ζωγραφίσαμε, είδαμε και μάθαμε πολλά από το διαδίκτυο. Είχαμε επικοινωνία με την τροχαία και μας ενημέρωσε.

1.5.2022

Η ιστορία των μεταφορών είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής!!!

Τα ΜΜΜ είναι απαραίτητα για την μετακίνησή μας!!! Τι πρέπει να γνωρίζουμε όμως... Ξεκινήσαμε να μάθουμε πιά είναι τα μέσα μεταφοράς και πόσο μας εξυπηρετούν.. 

1.5.2022

Τα παιδικά ατυχήματα αποτελούν παγκόσμιο πρόβλημα υγείας!!!

Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, είναι μέσω του Εκπαιδευτικού Συστήματος. Η  ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού σχετικά με τα θέματα προστασίας της ζωής των παιδιών από ατυχήματα είναι πολύ σημαντικό!!! Ξεκινήσαμε την ενημέρωση μας για τα σήματα και κατασκευάσαμε τα  δικά μας...

3.4.2022

Ένα καινούριο ταξίδι ξεκίνησε για όλους μας, μικρούς και μεγάλους...Τα σταγονοπαραμύθια .

Φτιάξαμε τα δικά μας ηλεκτρονικά παραμύθια... γιατί μέσα από τα παραμύθια τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν εύκολα, να αναγνωρίσουν ένα πρόβλημα και να αποκτήσουν σταδιακά οικολογική συνείδηση. Τα διαβάσαμε σε μικρότερες τάξεις για να παρακινήσουμε το ενδιαφέρον τους για την προστασία του νερού.

Η μαγεία των σταγονοπαραμυθιών ήταν ξεχωριστή εμπειρία για τους μικρούς μας μαθητές.

3.4.2022

Τα επαγγέλματα αλλάζουν με τα χρόνια και όπως είναι φυσικό εξελίσσονται.

Κάναμε βιωματική δράση και γνωρίσαμε τη δύσκολη δουλειά του παγοπώλη, του νερουλά, καθώς και τη δυσκολία που συναντούν σε ορισμένες χώρες ακόμα και σήμερα όπου δεν υπάρχει πρόσβαση του πληθυσμού σε σταθερή βάση πόσιμου νερού. Καθημερινά γυναίκες και παιδιά προκειμένου να εξασφαλίσουν νερό αφιερώνουν ώρες κουβαλώντας βαριά φορτία νερού.

3.4.2022

Καθένας από εμάς χρησιμοποιεί το νερό στην καθημερινή ζωή του είτε έμμεσα είτε άμεσα...

Για το λόγο αυτό παρατηρείται  έλλειψη νερού. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να γίνεται σωστή διαχείριση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Η ευθύνη για τη σωστή διαχείριση είναι τόσο κοινωνική όσο και ατομική. Όλοι  οφείλουμε να κάνουμε συνετή τη χρήση του νερού. Συζητήσαμε στην τάξη και προσπαθήσαμε να δούμε βιωματικά με τη βοήθεια των γονέων μας ο καθένας τους τρόπους. Τέλεια εμπειρία...

3.4.2022

Με συνθήματα για το νερό δημιουργήσαμε την δική μας αφίσα θέλοντας να δείξουμε την αξία του πολυτιμότερου αγαθού στον κόσμο το ΝΕΡΟ.

Ας το προστατεύσουμε... φωνάξαμε να ακουστούμε!!!

Είναι όμως σημαντικό ο καθένας μας ξεχωριστά να υιοθετήσει καθημερινά στη ζωή του  απλές  συνήθειες εξοικονόμησης του νερού...Ας το προσπαθήσουμε.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Νέα Καρυά
64200 Χρυσούπολη