Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
2024
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2015-2016
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2021-2022
Νερό
Μετακινήσεις - μεταφορές
2022-2023
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

8.6.2023

Προστατεύουμε  τους ωκεανούς, τις θάλασσες και τους θαλάσσιους πόρους για βιώσιμη ανάπτυξη. Θεατρική παράσταση από τους μαθητές της Α ΄και Γ΄ τάξη με απειλούμενα είδη της θάλασσας και την παρουσίαση της σε γονείς, στα ΚΑΑΥ, Λιμενικό Σώμα Κεραμωτής και τα συνεργαζόμενα σχολεία, 4ο Νηπιαγωγείο και Ιταλικό σχολείο ICS V.VIVALDI διαδικτυακά.

8.6.2023

Eυαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Ενημερώνοντας τους μικρούς μαθητές, το Λιμεναρχείο Κεραμωτής  για το θέμα της ατομικής ευθύνης όσον αφορά στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, διότι μόνο με υγιή οικοσυστήματα μπορούμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των ανθρώπων, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και να σταματήσουμε την κατάρρευση της βιοποικιλότητας. Καθαρισμός της ακτής.

8.6.2023

Το σχολείο μπορεί και οφείλει να λειτουργεί ως εκπαιδευτικό μέσο πρακτικής εφαρμογής των αρχών της υγιεινής διατροφής και να δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να κάνουν τις σωστές διατροφικές επιλογές προάγοντας κι προστατεύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την υγεία των παιδιών.                                    Παράλληλα όταν παρέχονται συστάσεις από ειδικούς  για την ισορροπημένη διατροφή των παιδιών και των εφήβων και ενημερωτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις σχολικές μονάδες για την ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών είναι πολύ σημαντικό.

4.5.2023

Οι Χελώνες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης, απειλούνται με εξαφάνιση. Οι θαλάσσιες χελώνες χρειάζονται πολλούς φίλους για να επιβιώσουν στις θάλασσές μας.  Αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τους δικούς μας φίλους, χελώνες στην τάξη μας και να δώσουμε στην κάθε μία ξεχωριστή αγάπη σαν να είμαστε κέντρο διάσωσης.

4.5.2023

 Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και oι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τους μαθητές είναι πολύ σημαντικές για να αγαπήσουν το περιβάλλον!!! 

Προσπαθήσαμε βιωματικά να προστατεύσουμε τις θαλάσσιες χελώνες, τις φωλιές τους και τα χελωνάκια στην εικονική παραλία της τάξης μας. Είναι υπέροχο να ενημερώνεσαι  για την προστασία... ενθουσιώδη και αφοσιωμένοι οι μικροί μαθητές της Α΄ συμμετείχαν σαν εθελοντές για την προστασία τους.

4.5.2023

Τα πλαστικά, τα δίχτυα  παραμένουν στο οικοσύστημα για αμέτρητα χρόνια και βλάπτουν τα θαλάσσια ζώα καθημερινά. Τα παιδιά της Α΄ τάξη ενημερώθηκαν από τη δασκάλα τους για τα ρεύματα  που μεταφέρουν τα απόβλητα στις θάλασσες, την προστασία και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Η αλιεία μπορεί να βλάψει τα λιβάδια Ποσειδωνίας με την χρήση των διχτυών. Τα ψάρια, οι χελώνες, τα και τα θηλαστικά αιχμαλωτίζονται. Με βιωματική δράση στην τάξη κατάλαβαν τα προβλήματα <<θέλουμε να σωθούν...φώναξαν με σύνθημα τα ΠΡΩΤΑΚΙΑ  >>.

30.4.2023

Ένα αρκετά μεγάλο μέρος των ωκεανών και των θαλασσών είναι ανεξερεύνητο!!! Οι μικροί εξερευνητές της Α΄ τάξη μαζί με τη δασκάλα τους κα. Δεληγιάννη θέλησαν να ερευνήσουν και να προστατέψουν τη θαλάσσια ζωή με το δικό τους τρόπο. Ενημερώθηκαν και έμαθαν πώς είναι η ζωή σε μια θάλασσα που συνεχώς αλλάζει και ποιες είναι επιδράσεις του ανθρώπου στη θαλάσσια ζωή.

30.4.2023

Τα παιδιά της Δ΄ τάξης με τη καθοδήγηση της δασκάλας τους κα. Μορφοπούλου Φωτεινή γράφουν διάφορα συνθήματα και παροιμίες σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή και ιδιαίτερα σχετικά με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες φτιάχνουν  την πυραμίδα  της διατροφής και στη συνέχεια τη δική τους υγιεινή  σαλάτα. Λαχανομαγειρέματα- Φρουτονοστιμιές.

30.4.2023

Αρχικά η  δασκάλα κα. Κυριακίδου Ελένη ενημέρωσε τους μαθητές της, γιατί το κολατσιό-πρωινό σε αυτές τις ηλικίες αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. 

Βάλανε τη φαντασία τους  να δουλέψει...Τα παιδιά μαζί με την δασκάλα τους έγιναν μικροί Σέφ και παρασκεύασαν τα υπέροχα πεντανόστιμα και τραγανά κουλουράκια για πρωινό. Οι μαθητές συνεργάστηκαν τέλεια μεταξύ τους. Δοκίμασαν τα εδέσματά τους με χαρά και άλλες τάξεις. Οι μαθητές με τη δασκάλα τους  αποφάσισαν ότι  η διατροφή είναι ένα κομμάτι της ζωής μας που πρέπει να το παίρνουμε σοβαρά!!!

30.4.2023

Το πλήρες πρωινό, είναι ένα από τα πιο σημαντικά όπλα του κάθε μαθητή, μας εξηγεί η δασκάλα της Δ΄ τάξης κα. Μορφοπούλου Φωτεινή μαζί με την κα. Ελευθεροπούλου Μαρία!!!

Μας τόνισαν ότι πρέπει να προσφέρετε πάντα πρωινό στα παιδιά ακόμα κι αν αυτό είναι στο δρόμο για το σχολείο. Γιατί ;Τρώγοντας λοιπόν πρωινό επιτρέπουμε στον οργανισμό μας να λειτουργεί κανονικά. Αυτό συμβαίνει σε μικρούς και μεγάλους .Το κάθε παιδί πρέπει να έχει ένα ισορροπημένο σχολικό γεύμα. Αποφάσισαν να το κάνουν και πράξη στην τάξη...

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Νέα Καρυά
64200 Χρυσούπολη