ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΤΡΙΤΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2020
Θέματα: 
2020-2021
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2021-2022
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

7.3.2021

Μαζέψαμε και φέτος τα πορτοκάλια μας!
…………………………………………..
Ήρθε ο καιρός να μαζέψουμε και φέτος τα πορτοκάλια από τις πορτοκαλιές της σχολικής μας αυλής. Όλες οι τάξεις δραστηριοποιήθηκαν. Η παρασκευή της πορτοκαλάδας έγινε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19. Ο χυμός τοποθετήθηκε σε συσκευασμένα ποτήρια και μοιράστηκε σε κάθε παιδί ξεχωριστά.
Τα υπολείμματα από τα πορτοκάλια φυσικά πήγαν στον κομποστοποιητή μας.
Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο σχολείο και γεμίζει ικανοποίηση και χαρά τα παιδιά.

7.3.2021

Φτιάξαμε τη δική μας μαρμελάδα
Από τα υπόλοιπα πορτοκάλια του σχολικού κήπου
………………………………………………….
Μοσχομυριστή μαρμελάδα έγιναν τα τελευταία πορτοκάλια του σχολικού μας κήπου. Είχε προηγηθεί ο χυμός πορτοκαλιού που έφτιαξε η κάθε τάξη ξεχωριστά, αφού πρώτα οι μαθητές συνέλεξαν τα πορτοκάλια της αυλής και τα απόλαυσαν ως ένα δροσερό υγιεινό πρωινό στο σχολείο.
Σειρά είχε η κατασκευή μαρμελάδας! Χωρίς συντηρητικά, και με πλούσιο άρωμα! Συσκευάσθηκε σε ειδικά βαζάκια και φιλοτεχνήθηκε και η σχετική ετικέτα.

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους, είναι ένα μικρό επαρχιακό σχολείο της Λέσβου που φιλοδοξεί να είναι ένα ανοικτό σχολείο, με οικολογική συνείδηση, πλήθος καλών πρακτικών και βιωματικές δράσεις. Στεγάζεται σε ένα καταπληκτικό παραδοσιακό κτήριο, αρμονικά δεμένο με την υπέροχη λεσβιακή φύση. 

Διεύθυνση: 
Κάτω Τρίτος
81106 ΚΑΤΩ ΤΡΙΤΟΣ