Δημοτικό Σχολείο Γερακινής Καλυβών

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Ενέργεια
Απορρίμματα
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

24.1.2023

Ο Δήμος Πολυγύρου με κεντρικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος συμμετείχε στη δράση «Επιχείρηση Replay», που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας.

Βασική ιδέα της δράσης ήταν η συλλογή, χρησιμοποιημένων αλλά σε καλή κατάσταση, παιχνιδιών και βιβλίων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, τα οποία θα προσφερθούν τις επόμενες ημέρες σε άπορες οικογένειες με την υποστήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πολυγύρου.

29.11.2022

Σάββατο απόγευμα 12.11.22 και ώρες 3:30-9:30 διοργανώσαμε και παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας (Δημοτικό Σχολείο Γερακινής Καλυβών ) σεμινάριο "Βασικής Υποστήριξης της Ζωής", BLS. Οι εκπαιδευόμενοι ήταν γονείς του σχολείου , κάτοικοι Καλυβών και Πολυγύρου, τρεις καθηγητές του ΓΕΛ Πολυγύρου αλλά και τέσσερις εκπαιδευτικοί και η καθαρίστρια της σχολικής μας μονάδας των οποίων τη συμμετοχή ανέλαβε να χρηματοδοτήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

29.11.2022

Το σχολείο μας πλέον συλλέγει πλαστικά καπάκια και μπαταρίες για ανακύκλωση. Ας γίνουμε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον κι ας κάνουμε το αποτύπωμά μας πάνω στον πλανήτη όσο το δυνατό μικρότερο. Κι εμείς ξεκινάμε με μικρά βήματα ευελπιστώντας να κάνουμε αυριανούς πολίτες ευαίσθητους και υπεύθυνους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας για την τεράστια ποσότητα πλαστικών καπακιών που μας παραχώρησε.  

29.11.2022

Στο πλαίσιο καλών πρακτικών, εργαστήρια δεξιοτήτων αλλά και των οικολογικών σχολείων οι μαθητές μας παρακολούθησαν μια παρουσίαση- ενημέρωση για τα οφέλη της σωστής διατροφής και της ισορροπημένης δίαιτας. Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς "δημιούργησαν" τα δικιά τους γεύματα και πήραν απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούσαν. Την εκδήλωση διοργάνωσε το σχολείο μας και παρουσιάστηκε από μια δυναμική και ταλαντούχα ομάδα διατροφολόγων από τη Θεσσαλονίκη, τις οποίες (και οι πέντε ήταν υπέροχες) και ευχαριστούμε. 

27.11.2022

Στο πλαίσιο των δράσεων για τα "Οικολογικά Σχολεία" οι μαθητές των τάξεων ΣΤ΄ και Ε΄ υιοθετούν  τρόπους υγιεινής διατροφής στο σχολείο τονίζοντας τη σπουδαιότητα του πρωινού γεύματος αλλά και τη χρήση φρούτων και λαχανικών για μια πιο ισορροπημένη δίαιτα. 

20.11.2022

Κάπου το είδαμε, μας άρεσε, είπαμε να το τολμήσουμε! Φυτέψαμε κουκουνάρια και κουκούτσια από αβοκάντο. Αν πετύχουν (τα κουκουνάρια), η σκέψη μας είναι να τα μεταφυτέψουμε, δημιουργώντας το δικό μας μικρό αλσύλλιο!!

20.11.2022

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, επίσκεψη σε εργοστάσιο ελιάς και ελαιοκομιδή, ήρθε η ώρα να επεξεργαστούμε τις ελίτσες μας  με τον κλασσικό και παραδοσιακό τρόπο. Τσακιστές ελιές πάνω στην πέτρα... Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για την πορεία και το αποτέλεσμα της δράσης μας.

20.11.2022

Την Παρασκευή 7/10/22 οι μαθητές μας είχαν την τύχη να φιλοξενηθούν σε εργοστάσιο επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς. Αφού περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για όλα τα στάδια παραλαβής και επεξεργασίας της ελιάς, του θησαυρού του τόπου μας, στο τέλος συνέλλεξαν με χαρά ελιές από χωράφι τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε σε άλλη ανάρτηση. 

 

Το σχολείο μας στεγάζεται πλέον σε ένα σύγχρονο κτίριο και εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο του χωριού Γερακινή όσο και του χωριού Καλύβες. Το σχολείο μας είναι εξαθέσιο και υποδέχεται καθημερινά 80 περίπου μαθητές.

Διεύθυνση: 
Καλύβες Χαλκιδικής
63100 Καλύβες