Δημοτικό Σχολείο Γερακινής Καλυβών

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Ενέργεια
Απορρίμματα
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

10.6.2023

Το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει και η διάθεσή μας είναι άκρως παιχνιδιάρικη. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά ή για την ακρίβεια επαναχρησιμοποιώντας απλά υλικά στήσαμε στην αυλή μας 5 παιχνίδια τα οποία οι μαθητές απόλαυσαν με την ψυχή τους .

5.6.2023

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος [World Environment Day] γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Με αφορμή αυτή την τόσο σημαντική μέρα οι μαθήτριες και μαθητές της Ε' τάξης του σχολείου μας καθάρισαν συμβολικά ένα τμήμα της παραλίας Καλυβών. Ας ελπίσουμε ότι η περιβαλλοντική μας συνείδηση θα αλλάξει και δεν θα χρειάζονται τέτοιες δράσεις στο μέλλον... 

5.6.2023

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 2010 με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων εθελόντριες από το Φιλοζωικό Πολιτιστικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου ήρθαν στο σχολείο μας και ενημέρωσαν μαθήτριες/μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με τη συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα.

6.3.2023

Πέρασε καιρός από τότε που οι μαθητές μας μάζεψαν πράσινες ελιές Χαλκιδικής και τις τσάκισαν μία μία, τις έβαλαν σε βαρελάκια, τις επεξεργάστηκαν και τις άφησαν να ησυχάσουν. Ήρθε η ώρα να τις βάλουμε σε βαζάκια και να τις μοιράσουμε. Όσοι δοκίμασαν περιμένουν ανυπόμονα την επόμενη σοδειά γιατί μάλλον κάτι κάναμε καλά... Επεξεργαστήκαμε και ελιές Καλαμών και μένει να κάνουμε κάτι ακόμα με τις ελιές β' διαλογής. Θα σας ενημερώσουμε όταν είμαστε έτοιμοι...

28.2.2023

Λίγα καλάμια, μια παλιά εφημερίδα και σπάγγος ήταν αρκετά για να θυμηθούμε πως οι παλιότεροι έφτιαχναν χαρταετό. Η πτήση του ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Καλή Σαρακοστή.. 

24.1.2023

Ο Δήμος Πολυγύρου με κεντρικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος συμμετείχε στη δράση «Επιχείρηση Replay», που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας.

Βασική ιδέα της δράσης ήταν η συλλογή, χρησιμοποιημένων αλλά σε καλή κατάσταση, παιχνιδιών και βιβλίων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, τα οποία θα προσφερθούν τις επόμενες ημέρες σε άπορες οικογένειες με την υποστήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πολυγύρου.

29.11.2022

Σάββατο απόγευμα 12.11.22 και ώρες 3:30-9:30 διοργανώσαμε και παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας (Δημοτικό Σχολείο Γερακινής Καλυβών ) σεμινάριο "Βασικής Υποστήριξης της Ζωής", BLS. Οι εκπαιδευόμενοι ήταν γονείς του σχολείου , κάτοικοι Καλυβών και Πολυγύρου, τρεις καθηγητές του ΓΕΛ Πολυγύρου αλλά και τέσσερις εκπαιδευτικοί και η καθαρίστρια της σχολικής μας μονάδας των οποίων τη συμμετοχή ανέλαβε να χρηματοδοτήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

29.11.2022

Το σχολείο μας πλέον συλλέγει πλαστικά καπάκια και μπαταρίες για ανακύκλωση. Ας γίνουμε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον κι ας κάνουμε το αποτύπωμά μας πάνω στον πλανήτη όσο το δυνατό μικρότερο. Κι εμείς ξεκινάμε με μικρά βήματα ευελπιστώντας να κάνουμε αυριανούς πολίτες ευαίσθητους και υπεύθυνους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας για την τεράστια ποσότητα πλαστικών καπακιών που μας παραχώρησε.  

29.11.2022

Στο πλαίσιο καλών πρακτικών, εργαστήρια δεξιοτήτων αλλά και των οικολογικών σχολείων οι μαθητές μας παρακολούθησαν μια παρουσίαση- ενημέρωση για τα οφέλη της σωστής διατροφής και της ισορροπημένης δίαιτας. Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς "δημιούργησαν" τα δικιά τους γεύματα και πήραν απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούσαν. Την εκδήλωση διοργάνωσε το σχολείο μας και παρουσιάστηκε από μια δυναμική και ταλαντούχα ομάδα διατροφολόγων από τη Θεσσαλονίκη, τις οποίες (και οι πέντε ήταν υπέροχες) και ευχαριστούμε. 

27.11.2022

Στο πλαίσιο των δράσεων για τα "Οικολογικά Σχολεία" οι μαθητές των τάξεων ΣΤ΄ και Ε΄ υιοθετούν  τρόπους υγιεινής διατροφής στο σχολείο τονίζοντας τη σπουδαιότητα του πρωινού γεύματος αλλά και τη χρήση φρούτων και λαχανικών για μια πιο ισορροπημένη δίαιτα. 

Σελίδες

Το σχολείο μας στεγάζεται πλέον σε ένα σύγχρονο κτίριο και εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο του χωριού Γερακινή όσο και του χωριού Καλύβες. Το σχολείο μας είναι εξαθέσιο και υποδέχεται καθημερινά 80 περίπου μαθητές.

Διεύθυνση: 
Καλύβες Χαλκιδικής
63100 Καλύβες