Δημοτικό Σχολείο Δομοκού

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Θέματα: 
2021-2022
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

4.6.2022

Για να μην πούμε το νερό νεράκι....προσέχουμε για να έχουμε...

 

4.6.2022

Εντάσσουμε τη σωματική  άσκηση στην καθημερινή δραστηριότητά μας..

19.3.2022

Η A΄ τάξη του σχολείου μας με τη δασκάλα της, κ. Μπαντή Όλγα  σε συνεργασία και  με την εκπ/κό των Αγγλικών, κ. Βασιλοπούλου Παρασκευή συμμετέχει  στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα "Live Healthy-Catch quality". 
Η δράση πραγματοποιείται μεταξύ 5 ευρωπαϊκών χωρών, της  Ισπανίας, Ρουμανίας, Ιταλίας, Τουρκίας και της Ελλάδας. 

14.2.2022

Παρακολουθήσαμε τη διαδραστική παράσταση μικτού κουκλοθέατρου και βοηθήσαμε την μπανάνα να σώσει τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά από το ξωτικό της Δόνας Τερηδόνας. «Φρούτα και λαχανικά κάνουν τα παιδιά γερά».

14.2.2022

Διαβάσαμε, το βιβλίο «Θυμωμένα λαχανικά» και μιλήσαμε για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, δημιουργώντας τη δική μας σαλάτα.

14.2.2022

Επισκεπτόμαστε τη βιβλιοθήκη του σχολείου και αναζητούμε βιβλία σχετικά με τη διατροφή. Αξιοποιείται  το βιβλίο της Άννας Βερούλη & Νίκου Μιχαλόπουλου «Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο».  Στο συγκεκριμένο βιβλίο ακολουθούμε το περιπετειώδες ταξίδι του Mάνου στο πάρτι του ψυγείου του, στο πάρτι της ζωής του, και γνωρίζουμε μαζί του τους σημαντικότερους φύλακες του σώματός μας και της υγείας μας.

14.2.2022

Εμπνευσμένοι  από τον Giuseppe Arcimboldo, έναν Ιταλό ζωγράφο που είναι γνωστός για τη δημιουργία ευφάνταστων  πορτρέτων φτιαγμένα αποκλειστικά από αντικείμενα όπως φρούτα, λαχανικά, λουλούδια ,δημιουργήσαμε τα δικά μας πορτρέτα.

 

30.1.2022

Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν   το «πιάτο της υγιεινής διατροφής», όπου θα πρέπει να βρουν τι θα πρέπει να περιέχει και σε τι ποσοστό. Με λίγα λόγια, να το «γεμίσουν» με φαγητό. Κατασκευάσαμε  το πιάτο μας σε  σουπλά.

 

Σελίδες

Διεύθυνση: 
ΔΟΜΟΚΟΣ
35010 Φθιώτιδα