8ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2022-2023
Αειφόρο Σχολείο
2023-2024
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

10.11.2023

Πόσο περήφανοι αισθανθήκαμε όταν κρεμάσαμε τα λουλούδια μας και μας καλημερίζουν πριν μπούμε στην τάξη! Τα έφεραν τα παιδιά και μαζί με τους γονείς τα στολίσαμε. Οι χελωνίτσες μας απολαμβάνουν και αυτές τις φροντίδες μας. Καθημερινά φέρνουμε τις λιχουδιές τους!

14.5.2023

Απέξω από την τάξη μας, πρασινάδες και λουλούδια!  Νάτη και η γατούλα που έχουμε υιοθετήσει! Η Σουλίτσα μας!

13.5.2023

Μετά από πολλές συζητήσεις για τα οφέλη των φυτών για τη φύση και τα πλάσματά της ,ξεκινήσαμε να  στολίζουμε την αυλή μας με τις δικές μας γλαστρούλες που φέραμε για να τις  φροντίζουμε και να τις παρατηρούμε στις αλλαγές που επιτελούνται ανά εποχή του χρόνου ( Σεπτέμβριος).

20.10.2022

Στην αυλή μας φιλοξενούμε και προσέχουμε τις δυό μας χελώνες, οι οποίες έχουν  εξοικειωθεί τόσο πολύ μαζί μας ώστε την ώρα του διαλείμματος μας ακολουθούν και μας συντροφεύουν στις ευχάριστες στιγμές του ελεύθερου παιχνιδιού μας.

Καθημερινά τους φέρνουμε λιχουδιές από το σπίτι ( μαρούλι, λάχανο, φρούτα).Αλλάζουμε το νεράκι τους και έχουμε το νου μας μη τους λείψει τίποτε. Τις μέρες των διακοπών αναλαμβάνουν κάποιες οικογένεις  μαζί με τις δασκάλες τη φροντίδα τους. Είναι οι αγαπημένοι μας Ρόμπι και Μίνι.

Το Νηπιαγωγείο μας έχει αυλή με πεύκα, μουριές  και πολλά κωνοφόρα δέντρα. Πάνω σε αυτά βλέπουμε τις φωλιές των πουλιών, ακούμε τα κελαϊδίσματά τους. Φροντίζουμε τις 2 χελωνίτσες μας και τις 5 γατούλες που έχουν βρει κατάλλυμα σε εμάς. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε μέσα στην πόλη μιά μικρή όαση. Οραματιζόμαστε μια πιο ανθρώπινη πόλη και ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Διεύθυνση: 
Υψηλάντου 3
18450 Νίκαια