5ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Σχολική Αυλή
2022-2023
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2023-2024
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

24.5.2022

Η κυρία Κουρτέλη Χρύσα πολλά χρόνια εργαζόμενη σε περιβαλλοντικά προγράμματα μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος μας μετέδωσε την αγάπη της για υο περιβάλλον και σίγουρα έβαλε κι αυτή το λιθαράκι της στην βαλίτσα των γνώσεών μας!

22.5.2022

Η επίσκεψή μας στο Άλσος Συγγρού ήταν η ευκαιρία μας για γνωριμία με την φύση.Μάθαμε για τα αρωματικά φυτά  τα αφεψήματα και τα βότανα...Τί χρειάζονται τα φυτά για να μεγαλώσουν;Ποια είδη έχουμε και καλλιεργούμε στην Ελλάδα και σε πόσες κατηγορίες χωρίζονται;Μαζέψαμε πολλές πληροφορίες απο τον υπεύθυνο Γεωπόνο του Ι.Γ.Ε. Ευχαριστούμε πολύ!

4.1.2022

ΒΗΜΑ 1ο : ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Μετά από ψηφοφορία και των τριών τμημάτων του νηπιαγωγείου μας, δημιουργήθηκε μια περιβαλλοντική επιτροπή που απαρτίζεται από παιδιά και εκπαιδευτικούς , με στόχο τη φροντίδα, την αξιοποίηση και την ανάδειξη του αύλειου χώρου σε κέντρο ενδιαφέροντος, δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού.

Είμαστε το 5ο Νηπιαγωγείο στο Πάτημα Χαλανδρίου.Το σχολείο μας έχει μια μεγάλη αυλή και περιβάλλεται από πεύκα.Τα παιδιά καθημερινά λόγω αυτής της αυλής έρχονται σε επαφή με την φύση και την δημιουργία.Είμαστε τυχεροί που αυτός ο χώρος μας δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες για μάθηση γι αυτό και φέτος αποφασίσαμε να ομορφύνουμε αυτή την αυλή όσο το δυνατό περισσότερο μπορούμε αλληλοεπιδρώντας με αυτή.Προσεχώς τα έργα μας...

Διεύθυνση: 
Αργυροκάστρου 1και Αρκαδίας
15234 Chalandri