4ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2020
Θέματα: 
2020-2021
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2022-2023
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
2023-2024
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

25.6.2023

Δράσεις των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας για την αειφορία και το περιβάλλον γύρω μας

 

24.6.2023

Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα δέντρο στην αυλή του σχολείου μας και τα παιδιά έδωσαν υπόσχεση ότι θα το φροντίζουν  και θα το αγαπούν και ξεκίνησαν ζωγραφίζοντας μεγάλες πέτρες από την κοντινή μας παραλία και τοποθετώντας τες γύρω από τη ρίζα του.

 

24.6.2023

Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν την παιδική χαρά που βρίσκεται κοντά στο σχολείο και κατά τη διάρκεια της εκδρομής συνέλεξαν  διάφορους θησαυρούς της φύσης και στη συνέχεια δημιούργησαν ένα έργο τέχνης !!!

23.6.2023

Εδώ και χρόνια στο σχολείο μας εφαρμόζουμε την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών, φροντίζοντας το περιβάλλον και κάνοντας οικονομία υλικών. Χρησιμοποιούμε υφασμάτινες τσάντες για τη δανειστική βιβλιοθήκη και φροντίζουμε το πρωινό και το μεσημεριανό στο σχολείο μας να είναι υγιεινό και να μην γίνεται σπατάλη φαγητού.

23.6.2023

Παρόλο που το σχολείο μας έχει πολύ μικρή αυλή, φροντίζουμε τον κήπο μας φυτεύοντας λαχανικά και λουλούδια και περιποιούμαστε τη λεμονιά μας με αγάπη κι αυτή μας ανταμείβει με όμορφους και μυρωδάτους καρπούς.

18.6.2022

Οι μαθητές μας έκαναν έρευνα και αναζήτησαν τα μνημεία της περιοχής. Στη συνέχεια κάναμε ψηφοφορία για να διαλέξουμε το επικρατέστερο και το επισκεφθήκαμε. Εκεί οι μαθητές κατέγραψαν με τάμπλετ τα προβλήματα που εντόπισαν. Στο σχολείο κατόπιν έφτιαξαν την μακέτα του Πύργου μας, που ψηφίστηκε το επικρατέστερο μνημείο. Πρότειναν λύσεις για τα προβλήματα  του μνημείου. Η λύση που πρότειναν τα παιδιά είναι να γράψουν επιστολή στην δήμαρχο και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου για τον καθαρισμό του. Επίσης έφτιαξαν βίντεο χρησιμοποιώντας ρομποτικό εξοπλισμό δείχνοντας την λύση που προτείνουν.

18.6.2022

Κάναμε πολλές δράσεις για την κυκλοφοριακή αγωγή

Τα παιδιά γνώρισαν σήματα οδικής κυκλοφορίας, τις διαβάσεις πεζών, καθώς και τι πρέπει να κάνουν ώστε να προστατέψουν το περιβάλλον χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το ποδήλατο.

 

18.6.2022

Προσπαθήσαμε να μάθουμε για τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος και να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας γι αυτό

Στείλαμε μηνύματα γραμμένα σε φύλλα στους ισχυρούς του κόσμου στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών  της Γλασκώβης για την κλιματική αλλαγή, γνωστό ως COP26 και κάναμε κατασκευές με φυσικά υλικά που μάζεψαν τα παιδιά σε έρευνα με την οικογένειά τους. Επίσης μάθαμε για τη βιώσιμη διατροφή και φτιάξαμε και στο σχολείο αγαπημένες συνταγές με υλικά με όσο το δυνατόν λιγότερα τροφοχιλιόμετρα.

 

 

18.6.2022

Ο κήπος μας για άλλη μια χρονιά ήταν στις άμεσες προτεραιότητές μας.

Φυτέψαμε λαχανικά, τα οποία οι μαθητές μας απόλαυσαν σταδιακά στο μεσημεριανό και το πρόγευμά τους, αλλά και λουλούδια για να ομορφήνουμε την αυλή μας.  Αν και μικρή η αυλή μας, ο κήπος μας έχει τα πάντα: Δέντρα, λουλούδια, λαχανικά που οι μικροί μαθητές μας περιποιούνται καθημερινά. Επίσης τα παιδιά κατέγραψαν σε ημερολόγιο κήπου την ανάπτυξη των φυτών

 

18.6.2022

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και του etwinning προγράμματός μας, κάναμε πολλές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως κάθε χρόνο κάναμε ανακύκλωση και οι κατασκευές μας στη διάρκεια της χρονιάς έγιναν σχεδόν αποκλειστικά με ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης φτιάξαμε τον δικό μας αυτοσχέδιο κομποστοποιητή και τα παιδιά τοποθετούσαν εκεί τα υπολείμματα του πρωινού γεύματος, ενώ με το επιδαπέδιο παιχνίδι του γαιοσκώληκα που φτιάξαμε έμαθαν ποια υλικά μπαίνουν στον κομποστοποιητή.

 

Σελίδες

Το Νηπιαγωγείο μας είναι μικτό(πρωινό υποχρεωτικό τμήμα και προαιρετικό ολοήμερο τμήμα)

Τη φετινή σχολική χρονιά φοιτούν σε αυτό 24 μαθητές

Υπηρετούν δύο(2) Νηπιαγωγοί

Διεύθυνση: 
Νεοφύτου 69
34002 Βασιλικό