4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2020
Θέματα: 
2020-2021
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή
2021-2022
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

29.5.2024

Με χαρά υποδεχτήκαμε στο χώρο του σχολείου μας την κα Ηλέκτρα Παπαδοπούλου από τη Διεύθυνση Λιμενικής αστυνομίας η οποία παρουσίασε στα παιδιά το πρόγραμμα “Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι” με θέμα την προστασία της θάλλασας και τη δική μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Την ευχαριστούμε πολύ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και τα παιδιά της χάρισαν ένα βιβλίο με δικές τους ζωγραφιές..!!

25.5.2024

Συζητήσαμε και φτιάξαμε κατασκευές για την ανακύκλωση

27.4.2024

Γιορτάζοντας την Ημέρα της Γης στο σχολείο μας

27.4.2024

Με αφορμή τη δράση του οργανισμού FFE σε συνεργασία με την UNESCO στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής με τίτλο “ Global Action Days” 2024

1. We prefer cloth bags instead of plastic bags

Paper straws instead of plastic, diffuser instead of plug-ins, wooden plates instead of plastic, cotton clothes instead of polyester, plant based household cleaner instead of cleaner with chemicals.

2. We included fats which is basic source of energy and proteins which are responsible for muscle mass, metabolism and some hormones.

20.4.2024

Πέμπτη 18-4-2024 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια δράση στο σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι Μάηδες της Μακρινίτσας». Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Νίκο Τσούκα μαζί με έναν ζειμπέκη τον κ. Νίκο Μαρέντη , ο οποίος χόρεψε το χορό που χορεύουν οι ζειμπέκηδες στη Μακρινίτσα. Ντύσαμε δυο παιδιά ζειμπέκηδες και προσπάθησαν να μάθουν και να χορέψουν μαζί με τον ζειμπέκη όπως χορεύουν στο δρώμενο στη Μακρινίτσα. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν!!! Όπως και οι Εσθονές φιλοξενούμενές μας που δεν είχανε ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

20.4.2024

“Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο. Γνωρίζουμε τους κινδύνους!”

Στις 10 και 17 Απριλίου, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας τον κύριο Γεώργιο Σκόνδρα, Ανθυπαστυνόμο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και σύνδεσμο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Οι μικροί μας μαθητές και οι γονείς τους ενημερώθηκαν σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιούμε παραμένοντας ασφαλείς!

20.4.2024

Τα παιδιά γνωρίζουν για τα καιρικά φαινόμενα μέσα από πειράματα και κατασκευές

20.4.2024

Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τη βιοκοικονομία και τα προϊοντα και έφτιαξαν το δικό τους μενού ως διατροφή

5.4.2024

4-4-2024 Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την συνάδελφο και συγγραφέα Βαλσαμή Ευσταθίου, η οποία μας παρουσίασε το παραμύθι της ” Μια θέση στην καρδιά μας” με ήρωα ένα μικρό γατάκι! Ως διδακτική αξιοποίηση του παραμυθιού,το κάθε παιδί ζωγράφισε το δικό του επιτραπέζιο παιχνίδι,που μας είχε ετοιμάσει! Επιπλέον φτιάξαμε γατάκια – κούκλες για κουκλοθέατρο!

 

Σελίδες

Βραβευμένο eTwinning School & Code Week School

Το νηπιαγωγείο μας είναι 2θεσιο με 3 εκπαιδευτικούς, 40 μαθητές και ένα ολοήμερο. Συμμετέχουμε σε διάφορους φορείς όπως το δίκτυο ASPnet, Teacher's 4Europe, R4C OSOS και πολλά προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, eTwinning και Erasmus+ ΚΑ2 "E-fest" & ΚΑ3 “Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture (2018-21)” σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιά. Μας αρέσει να μαθαίνουμε νέα πράγματα ώστε να εμπλέκουμε και τους μαθητές μας σε νέες διαδικασίες μάθησης.

Διεύθυνση: 
Χρήστου Λούλη & Γανοχώρας
38446 ΒΟΛΟΣ