33o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Σχολική Αυλή
2023-2024
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

16.6.2024

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνονται οι φάσεις υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης: Μείωση των απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον “Διαλέγω τα ανακυκλώσιμα υλικά στην πηγή”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να υλοποιηθεί καθορίστηκαν οι επιμέρους στόχοι σε συσχέτιση με τα τρία πεδία: Παιδαγωγικό-Κοινωνικό-Περιβαλλοντικό μελετώντας τους Δείκτες του Αειφόρου σχολείου. Επίσης το σχολείο υιοθέτησε την σχολική ολιστική προσέγγιση καθώς οι αρχές και αξίες της αειφορίας:

Ενσωματώθηκαν οριζόντια σε όλα τα μαθήματα

Εντάχθηκαν στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και

16.6.2024

Καθώς το φετινό Σχέδιο Δράσης του σχολείου μας “Μείωση των απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον “Διαλέγω τα ανακυκλώσιμα υλικά στην πηγή” ολοκληρώνεται, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  και να αφιερώσουμε όλη την ημέρα δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη μείωσης των απορριμμάτων.

Ωστόσο οι έκτακτες ρυθμίσεις που προέκυψαν στην λειτουργία των σχολείων ( μειωμένη λειτουργία έως τις 11)  λόγω του καύσωνα και οι υψηλές θερμοκρασίας μας ανάγκασαν να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα μας και η παρουσίαση του σχεδίου δράσης στους φορείς αναβλήθηκε.

16.6.2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του 2012 ως φόρος τιμής στους γονείς όλου του κόσμου. Τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των γονέων στην ανατροφή των παιδιών, η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων αναγνωρίζει ότι η οικογένεια έχει την πρωταρχική ευθύνη για την ανατροφή και την προστασία των παιδιών. Για την πλήρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τα παιδιά θα πρέπει να μεγαλώνουν σε οικογενειακό περιβάλλον και σε κλίμα ευτυχίας, αγάπης και κατανόησης.

2.6.2024

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης Μείωση των απορριμμάτων στο σχολικό περιβάλλον “Διαλέγω τα ανακυκλώσιμα υλικά στην πηγή”   οι μαθητές/τριες  έφτιαξαν ανακυκλωμένο χαρτί από τα άχρηστα κομμάτια εφημερίδων. Αφορμή στάθηκε μια σακούλα από ανακυκλωμένο χαρτί που μετέφερε ένα μήνυμα….

Αρχικά τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και δούλεψαν συνεργατικά σε όλες τις φάσεις της δραστηριότητας:

2.6.2024

Η μέρα αυτή έχει σκοπό  να υπενθυμίσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα οφέλη της μέλισσας  στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και να προωθηθούν δράσεις για την προστασία της. Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές όπως οι πεταλούδες, οι νυχτερίδες και το κολίμπρι απειλούνται ολοένα και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

25.5.2024

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και η βόλτα με το ποδήλατο γίνεται η αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών, σκεφθήκαμε ότι θα έπρεπε να ενημερωθούμε σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Να μάθουμε πως να κάνουμε βόλτες μέσα στην πόλη,  να γνωρίσουμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας αλλά και τον τρόπο που συνυπάρχουν στο δρόμο πεζοί, αυτοκίνητα και ποδηλάτες.Βασικός σκοπός της ενημέρωσης είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά  η υιοθέτηση της σωστής οδικής κουλτούρας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

14.5.2024

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί βασικό στόχο του Σχεδίου δράσης του νηπιαγωγείου μας για την φετινή χρονιά. Παράλληλα θέλοντας να συμμετέχουμε  στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης (GAD) , μια 10ήμερη εκστρατεία που ενώνει τα σχολεία να συνεργαστούν σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον, οργανώσαμε την δράση του σχολείου μας.

8.5.2024

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πράσινες γειτονιές» το οποίο υλοποιείτε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνεργασία με το NOUS, Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται ο τρόπος που προσεγγίσαμε και επεξεργαστήκαμε το θέμα του Προγράμματος.

30.4.2024

Με μεγάλη χαρά παραδώσαμε στον Ιερό Ναό Κυρίλλου & Μεθοδίου Ευόσμου, τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από το Πασχαλινό Βazaar αλληλεγγύης και προσφοράς (εδώ) του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς των μαθητών/τριών μας που στήριξαν και αυτή τη δράση του σχολείου και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο αριθμό από τρόφιμα για τους ενορίτες της εκκλησία μας.

Το Πάσχα είναι μια γιορτή αλληλεγγύης και ελπίδας… Μακάρι το φως της Αναστάσεως του Χριστού να λάμψει στις καρδιές όλων μας !!!

30.4.2024

Την Τρίτη 23 Απριλίου είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε την διατροφολόγο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κα Τζένη Ορφανού και την κυρία Αλεξία. Αφορμή της επίσκεψης στάθηκε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για την σωστή διατροφή στο πλαίσιο υλοποίηση του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων     « Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό». 

Σελίδες

Το Νηπιαγωγείο μας ιδρύθηκε το 2010 (ΦΕΚ ίδρυσης: 1496/6-9-2010). Αρχικώς, στεγάστηκε σε αίθουσα του 25ου Δ/Σ Ευόσμου, κατόπιν σε κτίριο στην οδό Λουκιανού 27 ενώ σήμερα στεγάζεται σε δικό του κτίριο στην οδό Κ.Διολετζή 8, άνωθεν της περιφερειακής οδού. Από το σχολικό έτος 2015-2016 και για τα επόμενα τρία σχολικά έτη (2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019) εγκρίθηκε η  λειτουργία Παραρτήματος του Νηπιαγωγείου μας οπου και στεγαζόταν στο κτίριο επί της οδού Λουκιανού. Επίσης από την σχολική χρονιά 2020 -21 εγκρίθηκε η λειτουργία Παραρτήματος του 33ου Νηπιαγωγείο Ευόσμου σε προκάτ αίθουσα πλησίον του κεντρικού κτιρίου. Στο νηπιαγωγείο λειτουργούν 3 τμήματα Πρωινού Υποχρωτικού Ωραρίου( εκ των οποίων το ένα στεγάζεται στο Παράρτημα), 2 τμήματα Προαιρετικού Ολοήμερου και 1 τμήμα Πρόωρης Υποδοχής και από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-23 και το Νέο Διευρυμένο Ολοήμερο

Διεύθυνση: 
Κ. Διολετζή 8, Άνωθεν περιφερειακής οδού, Ευόσμος
56238 Θεσσαλονίκη