2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2018-2019
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2019-2020
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

17.6.2019

Όταν στην αρχή της χρονιάς βρήκαμε το σχολείο μας γεμάτο άκομψα συνθήματα και μουτζούρες, τα παιδιά στναχωρήθηκαν πολύ. Οι συζητήσεις μας οδήγησαν  σε αποφάσεις και ποικίλες δράσεις.

Ξεκινάμε με την δημιουργία σχεδίου δράσης και φτιάχνουμε όλοι μαζί , παιδιά ,γονείς και εκπαιδευτικοί, τη σημαία μας.

Βάζουμε Χ στην αδιαφορία και πλέκουμε με Χ το δίχτυ του εθελοντισμού, για να "πιάνουμε" κι άλλους εθελοντές στο δίχτυ μας. Γράφουμε συμβόλαιο εθελοντισμού με τη μορφή οικοκώδικα......

8.7.2018

Στην άκρη της αυλής μας βρίσκεται ένας μικρός κήπος διαμορφωμένος με παρτέρια.

Ερευνώντας με τα παιδιά τους χώρους της αυλής για να προτείνουμε ιδέες για τον καλλωπισμό της, φτάνουμε στον ξεχασμένο αυτό κήπο που φιλοξενούσε όλο αυτό τον καιρό μια λεβάντα και μια αρμπαρόσριζα που άντεχαν πεισματικά στο χρόνο και στη ζέστη του καλοκαιριού.

Η εγκατάλειψη του ήταν φανερή και τα παιδιά δεν άργησαν να κάνουν προτάσεις για να ξαναζωντανέψει ο μικρός αυτός κήπος.

8.7.2018

Στων σκουπιδιών τη γειτονιά.......όλα ανακυκλώνονται και γίνονται ξανά!!

Έτσι κι εμείς ξεκινάμε και δημιουργούμε γωνιά όπου ανακυκλώνουμε λαμπτήρες , μικροσυσκευές και μπαταρίες.

Σε άλλη γωνιά μαζεύουμε καπάκια πλαστικά για να φτιαχτούν αναπηρικά καρότσια.

8.7.2018

Οι συνεχόμενες βροχές από τα μέσα εως το τέλος του φθινοπώρου, αναζωογόνησαν το γκαζόν του κήπου και μαζί με αυτό μας επιφύλασσαν και μια ευχάριστη έκπληξη!

Τα παιδιά βγαίνοντας για διάλειμμα, ανακάλυψαν σπαρμένα παντού μανιτάρια. Αρχισαν να ερευνούν κάθε γωνιά του κήπου για να τα παρατηρήσουν. Συλλέγοντάς τα  για να τα απομακρύνουμε,  διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν όλα ακατάλληλα προς βρώση, σύμφωνα με την εμπειρία κάποιων από την περιοχή που μαζεύουν μανητάρια και είναι γνώστες των ποικιλιών που φυτρώνουν στην περιοχή μας.

8.7.2018

Είμαστε στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τις ελιές μας, από την ελιά που είχαμε φυτέψει ως ανάμνηση των ολυμπιακών αγώνων που έγιναν στη χώρα μας το 2004.

Ο κήπος μας εκτός από παιχνίδι, μας προσφέρει τη δυνατότητα να ερχόμαστε κοντά στη φύση, να την παρατηρούμε, να κάνουμε δράσεις έξω από τις τάξεις και να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον γύρω μας.

Ο Νοέμβριος ήταν αφιερωμένος στο μάζεμα της ελιάς και στην επεξεργασία των καρπών για να φτιάξουμε τις ελιές σε βάζα και να τις δοκιμάσουμε στη μεσημεριανή σαλάτα μας όταν θα είναι έτοιμες.

Το 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων χτίστηκε το 1994 στους πρόποδες του Πανείου όρους. Στεγάζεται σε κτίριο 300 τ.μ.και διαθέτει κήπο 1500τ.μ. Από το 2003 έως σήμερα σχεδιάζονται και υλοποιούνται  με επιτυχία προγράμματα με στόχο την ευαισθητοποιήση των μαθητών μας  σε θέματα περιβάλλοντος.

Διεύθυνση: 
Γκαρόν 16
19010 Καλύβια